Memantine (Ebixa)

Klik hier voor Ebixa (Memantine) >>

Memantine (Ebixa) kopen zonder recept?

Ebixa met Memantine kopen zonder recept, is dat mogelijk? Hier zie je welke opties je hebt.

memantine kopen bestellen zonder recept ebixa
Ebixa (Memantine) nodig?

Meer informatie over Memantine kopen zonder recept

Patiënten die last krijgen van klachten met betrekking tot het geheugen kunnen veel baat hebben bij het gebruik van Memantine. Deze stof vind je in het medicijn Ebixa. Je kunt dit medicijn niet kopen zonder recept. Een recept kun je krijgen via je eigen arts of een online artsconsult, waarbij je een vragenlijst invult. Vervolgens kun je het medicijn laten bezorgen of bij je eigen apotheek Ebixa (Memantine) kopen.

Klik hier voor Ebixa (Memantine) >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Ebixa?

Ebixa is een medicijn dat de werkzame stof Memantine bevat. Dit is een stof die processen in de hersenen beïnvloedt. Het blokkeert de effecten die een te grote hoeveelheid glutamaat in de hersenen kan hebben. Dit is een natuurlijke stof in de hersenen die bij iedereen voorkomt. Een teveel aan deze stof gaat echter een goede werking van de hersenzenuwen tegen. Dit is bijvoorbeeld een oorzaak van dementie. Wie de ziekte van Alzheimer heeft kan hieraan gaan lijden. Memantine, te verkrijgen onder de naam Ebixa, kan helpen de effecten hiervan, zoals een verminderend geheugen, tegen te gaan.

memantine kopen zonder recept ebixa

Hoe gebruik ik Memantine?

Memantine kan onder de naam Ebixa in tabletvorm of in druppelvorm komen. Wanneer een tablet wordt gebruikt, dan moet deze eenmaal per dag worden geslikt. Druppels moeten ook eenmaal per dag worden genomen. Het gaat dan om vijf druppeltjes van het medicijn. Het is vaak aan te raden om hier een half glas water bij te gebruiken. De werking zal pas over langere tijd merkbaar zijn. Daarom zal na drie tot zes maanden controle moeten plaatsvinden door de arts. Die kan testen in hoeverre de werkzame stof Memantine aanslaat. Is dit voldoende het geval, dan kan het medicijn voor langere tijd gebruikt blijven worden.

Wat te doen bij een vergeten dosis?

De werking van Ebixa slaat goed aan door inname met regelmaat. Dat betekent dus dat er iedere dag een dosis moet worden genomen. Wordt ontdekt dat het medicijn die dag niet op het vaste moment is ingenomen, dan kan dit alsnog worden gedaan. Wordt echter pas een dag later ontdekt dat dit het geval is, dan moet de dosis worden overgeslagen. Ga dan gewoon verder met de volgende dosis. Het is vooral belangrijk om nooit een dubbele dosis op een dag te nemen. Dit werkt averechts. Het kan helpen om een vast moment van inname in te plannen. De regelmaat gaat het vergeten van de Memantine tegen.

memantine bestellen zonder recept ebixa

Mogelijke bijwerkingen van Memantine

Bijwerkingen van dit medicijn komen maar zelden voor. In ongeveer 1 procent van de gevallen kunnen klachten bij het gebruik van Ebixa ontstaan. De klachten zijn: duizeligheid, slaperigheid, verhoogde bloeddruk of hartfalen, maagdarmklachten, kortademigheid, overgevoeligheid, psychische klachten, leveraandoeningen en trombose. Het is altijd aan te raden om een arts erbij te halen als de klachten blijven aanhouden. Bij psychische klachten is het zelfs al eerder van belang om een dokter in te lichten over de problemen. In veel gevallen is het echter zo dat de klachten kunnen verdwijnen naarmate het lichaam meer gewend is aan het gebruik. Lees ook de bijsluiter door die je meegeleverd krijgt bij Memantine. Hierin vind je meer informatie over bijwerkingen en andere zaken om op te letten.

kopen zonder recept

Ebixa in het dagelijks leven

Door de mogelijke bijwerkingen kan het zo zijn dat het verstandig is om niet auto te rijden. Dit geldt vooral bij het optreden van slaperigheid en duizeligheid. Deze klachten kunnen voor problemen in het verkeer zorgen. Niet alleen voor de patiënt zelf, maar zeker ook voor andere weggebruikers. Het is daarom dus aan te raden om de auto even te laten staan tot de klachten zijn afgenomen. Als de Alzheimer al dermate ver gevorderd is dat door de aandoening de patiënt niet meer mag rijden, mag dit ook niet nadat het medicijn aanslaat.

Waarschuwingen bij het kopen van Ebixa

Memantine kopen zonder recept is niet mogelijk, onder andere omdat het niet voor iedereen geschikt is. Hieronder vind je meer informatie in welke gevallen extra oplettendheid is geboden.

  • Mensen die last hebben van epilepsie, moeten dit melden bij het kopen van dit medicijn. De arts zal dit extra in de gaten moeten houden.
  • Ben je overgevoelig voor Memantine of een ander bestanddeel van Ebixa? Dan mag je dit medicijn niet gebruiken.
  • Gebruik liever geen alcohol bij dit medicijn. Alcohol kan de bijwerkingen van dit medicijn met betrekking tot het waarnemings- en reactievermogen versterken.
  • Voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, wordt dit medicijn afgeraden. Vraag de arts om een alternatief geneesmiddel.

kopen zonder recept

Waarom kan ik geen Memantine kopen zonder recept?

Memantine kun je als Ebixa krijgen. Dit kun je niet kopen zonder recept. Een arts moet bepalen of gebruik veilig is. Dit kan tijdens een online artsconsult worden vastgesteld. Je vult een vragenlijst in, waarna een recept wordt uitgeschreven. Je kunt daarmee het medicijn laten leveren, of Ebixa (Memantine) kopen in je eigen apotheek. Meer informatie vind je via onderstaande link.

memantine kopen bestellen zonder recept ebixa

Meer info over Ebixa (Memantine) >>


Laat een reactie achter