Mercilon

Klik hier voor Mercilon >>

Mercilon kopen zonder recept?

Mercilon kopen zonder recept? Hier lees je of dat kan.

mercilon kopen bestellen zonder recept
Mercilon nodig?

Advies nodig?

Wil je advies over anticonceptie of wil je meer producten zien? Kijk dan naar onze pagina over de anticonceptiepil kopen.

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Mercilon kopen: meer info

Mercilon kopen is voor vrouwen een mogelijkheid om zwangerschap te voorkomen. Het is een medicijn dat als anticonceptiemiddel wordt gebruikt. Je kunt dit middel op recept verkrijgen. Dit recept kan de online arts voorschrijven. Het is echter wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de wijze van gebruik en de mogelijke bijwerkingen. Neem daarom altijd de bijsluiter van tevoren goed door.

Klik hier voor Mercilon >>

Wat is Mercilon?

Onder de anticonceptiepillen valt Mercilon onder de zogenaamde sub-30-pillen. Deze pil wordt over het algemeen voorgeschreven om zwangerschap te voorkomen. In sommige gevallen kan het ook helpen bij het bestrijden van menstruatieklachten. Daarnaast kun je met deze pil de menstruatie uitstellen. Het is wel zo dat voor de verschillende toepassingen ook elk een andere manier van gebruiken geldt. Het is dus noodzakelijk om hier goed op te letten wanneer je Mercilon gaat kopen.

mercilon kopen zonder recept

Hoe gebruik ik Mercilon?

Mercilon moet als anticonceptiemiddel in een zogenaamde cyclus worden gebruikt. Dat betekent in dit geval dat de pil 21 dagen achtereen geslikt wordt en er vervolgens 7 dagen pauze wordt genomen. Daarna begint de cyclus opnieuw. Dit kan worden volgehouden zolang zwangerschap voorkomen moet worden. De pil moet dagelijks worden gebruikt gedurende de 21 dagen van inname. Zo is de betrouwbaarheid vanaf het eerste moment maximaal en blijft deze betrouwbaarheid ook bestaan zolang het medicijn geslikt wordt. Let wel op dat de pil vanaf de eerste dag van de menstruatie wordt ingenomen wanneer met het medicijn begonnen wordt. Anders is de betrouwbaarheid pas na 7 dagen maximaal.

Gebruiken bij menstruatieklachten

Wie Mercilon niet voor anticonceptie, maar als middel voor het uitstellen van de menstruatie gebruikt, moet anders met dit medicijn omgaan. Je last dan geen stopperiode van zeven dagen in. De pil wordt voortdurend ingenomen zolang de menstruatie voorkomen moet worden. Dit kan tot een jaar lang worden gedaan. Daarna moet gestopt worden. Op het moment dat wordt gestopt, na een jaar of eerder, dan zal de menstruatie direct plaatshebben. Na enige tijd kan dan opnieuw gebruikgemaakt worden van het medicijn om de menstruatie onder controle te houden. Vraag de arts om advies.

Wat te doen bij een vergeten dosis?

Wanneer Mercilon al enige tijd gebruikt wordt, dan hoeft een vergeten dosis niet direct grote gevolgen te hebben. De pil kan dan alsnog worden ingenomen. Wanneer dit echter vaker gebeurt, dan zal dit gevolgen hebben voor de betrouwbaarheid van het middel. In zo’n geval is het belangrijk om tijdens de seks aanvullende voorbehoedsmiddelen te gebruiken om de zwangerschap te voorkomen. Regelmaat is een belangrijke factor om te zorgen dat het middel zijn optimale betrouwbaarheid behoudt. Neem daarom het middel altijd in en zorg ook dat dit niet vergeten wordt. Dit kan bijvoorbeeld door een melding in de smartphone in te stellen.

mercilon bestellen zonder recept

Mogelijke bijwerkingen

Bij het gebruik van Mercilon kunnen diverse bijwerkingen optreden. Hoewel lang niet iedereen hier last van heeft, is het belangrijk om te weten wat deze bijwerkingen zijn en hoe je ermee om dient te gaan. Lees ook altijd de bijsluiter door die je bij het medicijn geleverd krijgt. Hierin vind je de meest actuele lijst met bijwerkingen.

In 10 tot 30 procent van de gevallen kunnen vaginaal bloedverlies buiten de stopweek, maagdarmklachten, gespannen borsten en het vasthouden van vocht optreden. Ook kan hoofdpijn of migraine optreden. Als deze klachten langdurig aanhouden of (te) hevig worden, waarschuw dan de arts.

Bij 1 tot 10 procent van de gebruikers kan de menstruatie wegblijven. Vaginale droogheid met eventuele irritatie, afwijkingen aan de huid, stemmingswisselingen, een veranderde zin in seks en problemen met zicht of traanproductie zijn eveneens bijwerkingen die in deze frequentie kunnen voorkomen. Ervaar je een van deze bijwerkingen? Laat het je arts weten.

In zeer zeldzame gevallen (minder dan 1 procent) kunne trombose, hart- en vaatproblemen, borstkanker, leverproblemen, galstenen, verhoging van bepaalde bloedvetten en een overgevoeligheidsreactie optreden. Heb je hier last van? Waarschuw de arts.

kopen zonder recept

Voor wie is Mercilon minder of niet geschikt?

Niet iedereen kan Mercilon zonder problemen gebruiken. Naast de bijwerkingen die sommige gebruikers kunnen ervaren, kan het zijn dat dit medicijn in het gebruik in specifieke gevallen nog andere problemen geeft. Lees daarover hieronder meer.

  • Vrouwen met een verhoogde bloeddruk of verhoogd vetgehalte in het bloed moeten deze waarden regelmatig door de arts laten controleren wanneer ze Mercilon gaan gebruiken.
  • Vrouwen boven de 35 jaar die roken, een verhoogde bloeddruk hebben, kampen met overgewicht, bepaalde erfelijke aanleg voor trombose hebben of een te hoog cholesterolgehalte hebben, lopen meer risico. Overleg met de arts.
  • Vrouwen met een verhoogd risico op hart- en vaatproblemen (bijvoorbeeld doordat ze al eerder, beroerte of hartaanval hebben gehad) en vrouwen die lijden aan een hart- of vaatprobleem dienen te overleggen met de arts.
  • Vrouwen die borstkanker hebben gehad of ouder zijn dan 50, lopen de kans op een (terugkerende) tumor. Raadpleeg de arts. Waarschijnlijk is een andere anticonceptiepil beter.
  • Ben je overgevoelig voor een bestanddeel in dit medicijn? Dan mag je Mercilon niet gebruiken. Vraag de arts welke pil wel geschikt is voor je.
  • Lijd je aan acute porfyrie? Dan kan deze pil een aanval in de hand werken. Vraag de arts om een alternatief medicijn.
  • Mercilon kan een wisselwerking vertonen met verschillende medicijnen, waaronder medicijnen tegen tuberculose, epilepsie, hiv en hepatitis C. Ook verschillende andere medicijnen kunnen problemen opleveren in combinatie met deze anticonceptiepil. Laat de arts daarom altijd weten welke medicijnen je precies gebruikt, zodat de arts kan vaststellen of je deze pil zonder problemen kunt gebruiken.

kopen zonder recept

Kan ik Mercilon kopen zonder recept?

Je kunt geen Mercilon kopen zonder recept. Wel kun je het recept krijgen via een online artsconsult. Hierbij kan een officiële online arts een recept uitschrijven en een apotheek instructie geven dit medicijn uit te leveren. Gebruik hiervoor en voor meer informatie onderstaande link:

mercilon kopen bestellen zonder recept

Meer info over Mercilon >>


Laat een reactie achter