Metformine

Klik hier voor Metformine >>

Metformine kopen zonder recept?

Metformine kopen zonder recept van je huisarts, is dat mogelijk? Hieronder lees je er meer over.

Metformine kopen zonder recept
Metformine nodig?

Belangrijke informatie over Metformine kopen

Metformine kopen zonder recept is niet mogelijk. Vraag daarom een online artsconsult aan. Je vult een vragenlijst in, waarna je een recept en eventueel het medicijn zelf krijgt. Je hebt het meestal nog de volgende dag in huis. Lees meer over Metformine.

Klik hier voor Metformine >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Kenmerken en werkzaamheid

Metformine is een medicijn dat gebruikt wordt door diabetespatiënten. Het helpt een verhoogde bloedglucosespiegel te herstellen. Hierdoor nemen ook de klachten af die hiermee gepaard gaan, zoals dorst, een droge mond, vaak moeten plassen, vermoeidheid, een lusteloos gevoel en langzame wondgenezing. Bovendien neemt door Metformine de kans op schade door een te hoog bloedglucosegehalte af. In sommige gevallen wordt dit medicijn ingezet bij vergroeide eierstokken. het helpt dan een eisprong te stimuleren.

metformine kopen zonder recept

Het gebruik van Metformine

Voor het beste resultaat wordt aangeraden Metformine dagelijks te gebruiken. Dit vermindert de klachten en vermindert het risico op verdere schade aan lichaam en organen als gevolg van diabetes. De dosering wordt door de arts bepaald bij het kopen van dit medicijn. Volg deze instructies goed op en gebruik het medicijn consequent. Een overgeslagen dosis kan voor problemen zorgen. Lees in de bijsluiter wat te doen in het geval van een vergeten dosis.

Je neemt de tabletten Metformine in met wat water. Als je last hebt van bijwerkingen op de maag en darmen, kun je overwegen de tablet rond of tijdens de maaltijd te nemen.

metformine bestellen zonder recept

Bijwerkingen die je kunt ervaren

Wanneer je Metformine gebruikt, kun je enkele bijwerkingen ervaren, al heeft lang niet iedereen hier last van. Deze over het algemeen lichte bijwerkingen gaan vaak weg als het lichaam eenmaal gewend is aan het medicijn. Houden bijwerkingen aan of geven ze veel last? Neem dan contact op met je arts.

Sommige mensen hebben last van klachten aan de maag en darmen in de eerste tijd en hebben minder behoefte aan eten.

Zeldzamer zijn veranderingen in het zicht, zoals wazig of minder goed zien. dit kan een aantal weken duren. Ook melden mensen veranderingen in smaak. Als deze blijvend zijn, meld het dan bij je arts.

Zeer zeldzaam zijn uitslag, bulten en jeuk leverproblemen en melkzuuracidose. Laatstgenoemde klacht treedt over het algemeen alleen op bij mensen met verminderd werkende organen en zware drinkers. Neem contact op met de arts als je verschijnselen van melkzuuracidose ervaart.

kopen zonder recept

Waar moet ik nog meer op letten?

Metformine kopen is niet voor iedereen de juiste oplossing. Lees daarom in dit gedeelte belangrijke informatie om op te letten.

Overleg met je arts of dit medicijn geschikt is als je:

 • Een verminderd werkende lever of slecht werkende nieren hebt.
 • Veel alcohol drinkt.
 • Zwanger bent of wilt worden.
 • Andere glucoseverlagers, antistollingsmiddelen, Vandentanib, een hiv-medicijn of een medicijn tegen hepatitis B gebruikt.
 • Om een andere reden twijfelt of je dit medicijn kunt gebruiken.

Eten en drinken

Voor mensen met diabetes is het heel belangrijk om zeer bewust te eten en een gezond gewicht te hebben en behouden. Raadpleeg een diëtist en blijf goed in de gaten houden wat je eet.

Alcohol kan erg gevaarlijk zijn in combinatie met Metformine. Drink daarom maximaal 2 glazen per dag, en beperk het aantal dagen dat je alcohol drinkt zoveel mogelijk. Alcohol kan samen met dit medicijn een zeer gevaarlijke melkzuuracidose veroorzaken.

kopen zonder recept

Mag ik rijden met dit medicijn?

Soms kan het hebben van diabetes al een reden zijn waarom je niet mag deelnemen aan het verkeer. Daarbij kan Metformine, zeker in combinatie met een andere glucoseverlager, sneller voor een hypo zorgen. Rijd daarom alleen als je weet hoe je zo’n hypo moet herkennen. Controleer voor elke rit of je bloedglucosegehalte goed is en stop direct om iets van suikers in te nemen zodra je een hypo tijdens het rijden voelt aankomen. Blijf wachten totdat je bloedglucosegehalte weer op een acceptabel niveau is.

Kan ik zomaar Metformine kopen zonder recept?

Je kunt geen Metformine kopen zonder recept. Vraag een recept aan bij een geregistreerde arts via een online consult. Vul de vragenlijst in, waarna je het recept en het medicijn kunt krijgen. Meer informatie vind je via de link hieronder.

Metformine kopen zonder recept

Meer info over Metformine >>

 


2 Reacties

Karin Malewicz

March 7, 2018 at 5:29 pm

Hallo, ik heb diabetes type 2. Ik kan de kortwerkende merfomine niet verdragen en ben op zoek naar de langwerkende metfomine. Kan ik die bij u bestellen en wat is de prijs?

Bvd voor uw reactie

  admin

  March 8, 2018 at 11:49 am

  Hallo, dit kunt u aangeven tijdens het bestelproces. Er kan dan gekeken worden of dit leverbaar is bij de partnerapotheek.

Laat een reactie achter