Microgynon

Klik hier voor Microgynon 30 >>

Microgynon 30 kopen zonder recept?

Microgynon 30 kopen zonder recept, is daar een mogelijkheid voor? Lees hier hoe het zit.

Microgynon 30 kopen bestellen zonder recept
Microgynon 30 nodig?

Andere anticonceptiepil:

Meer informatie

Wil je de anticonceptiepil Mycrogynon kopen? Met een recept uit een online artsconsult kun je dit medicijn krijgen. Lees hieronder meer informatie.

Klik hier voor Microgynon 30 >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Microgynon?

Microgynon (20, 30 of 50) is een anticonceptiepil. Dit betekent, dat vrouwen deze pil slikken om bevruchting van de eicel door seksueel contact tegen te gaan. Ook kun je deze anticonceptiepil kopen bij menstruatieklachten en het uitstellen van de menstruatie. Bij onze aangesloten apotheken kun je alleen Microgynon 30 kopen.

microgynon 30 kopen zonder recept

Werking van Microgynon 30

Microgynon is er in de variaties 20, 30 en 50. Het getal geeft de hoeveelheid hormonen aan die in de pil zitten. 20 is de laagste hoeveelheid, 50 de hoogste. Via onze Deze anticonceptiepil heeft als werkzame stoffen ethinylestradiol en levonorgestrel. Ethinylestradiol is een oestrogeenhormoon en levonorgestrel is een progestageenhormoon. Op 2 manieren zorgen deze hormonen dat je niet zwanger wordt: ten eerste wordt de eisprong geremd. Daarnaast maakt deze pil het slijm in de baarmoedermond taaier om de doorgang van zaadcellen te bemoeilijken. De kans om zwanger te worden is vrijwel uitgesloten dankzij deze anticonceptiepil.

Aanwijzingen voor gebruik

Voor maximale betrouwbaarheid is het van belang om de eerste dag van de menstruatie met deze pil te beginnen. Het kan zijn dat je wat last krijgt van bloedingen. Je kunt later beginnen om de kans op bloedingen te verkleinen, maar dan is de pil de eerste maand niet 100 procent veilig.

Hoe gebruik je Microgynon 30?

Je slikt Microgynon 30 21 dagen achter elkaar met daarna een stopweek. Tijdens die week zul je bloedingen ervaren als bij een menstruatie. Wil je de menstruatie uitstellen? Dan begin je aan een nieuwe strip voor de volgende 3 weken. Neem de pil elke dag op een vast tijdstip, zodat je hem niet vergeet in te nemen. Als je een dag overslaat, wordt de kans op zwangerschap aanzienlijk groter.

Wanneer is Microgynon 30 minder betrouwbaar?

Enkele zaken die de betrouwbaarheid van Microgynon 30 kunnen verminderen:

 • Een vergeten dosis, met name in de eerste maand (lees ook hieronder “Dosis vergeten?”)
 • Het gebruik van bepaalde medicijnen (lees ook hieronder “Mogelijke wisselwerkingen met andere geneesmiddelen”)
 • Hevige diarree of braken binnen 4 uur na het innemen van de pil. Neem alsnog een pil als het weer wat beter gaat of neem contact op met je arts.

microgynon 30 bestellen zonder recept

Dosis vergeten?

Wanneer je in de eerste maand na beginnen met het gebruik 1 pil vergeet, kan dit al gevolgen hebben voor de betrouwbaarheid. Wanneer dit in een volgende maand gebeurt, kan dit minder kwaad. Vergeet je meer dan 1 pil, dan kan het wel gevolgen hebben voor de betrouwbaarheid. Lees de aanwijzingen in de bijsluiter goed door en gebruik condooms bij het vrijen om zwangerschap te voorkomen.

Vroegtijdig stoppen

Je kunt op elk moment met Microgynon 30 stoppen, ook als je nog midden in een pilstrip zit. Houd er wel rekening mee, dat je vanaf het moment dat je stopt de kans op zwangerschap toeneemt.

Mogelijke bijwerkingen van Microgynon 30

Microgynon 30 kan bij het gebruik gepaard gaan met enige bijwerkingen. Over het algemeen zijn de bijwerkingen licht van aard en gaan ze vanzelf over. Mocht je veel last hebben van bijwerkingen of houden de bijwerkingen lang aan, waarschuw dan je arts.

In 10 tot 30 procent van de gevallen worden bijwerkingen als bloedverlies buiten de stopweek, misselijkheid en buikkramp, pijnlijke of gespannen borsten, het vasthouden van vocht en hoofdpijn of migraine genoemd.

Bij 1 tot 10 procent van de vrouwen kan de menstruatie helemaal wegblijven. Ook kun je last krijgen van vaginale droogheid, last van huidafwijkingen, stemmingswisselingen, verandering in de behoefte aan seks en wat problemen met zicht of traanproductie. Heb je last van dergelijke bijwerkingen, neem dan contact op met je arts.

In zeer zeldzame gevallen kunnen er hart- en vaataandoeningen optreden (lees ook “Waarschuwingen bij gebruik”). Daarnaast zijn enkele gevallen gemeld van borstkanker, trombose, leveraandoeningen, galstenen en een verhoogd vetgehalte in het bloed die in verband worden gebracht met Microgynon 30.

Lees voor een compleet en actueel overzicht van alle bijwerkingen altijd de bijsluiter voordat je begint met het slikken van een medicijn. Laat je niet afschrikken door de bijwerkingen, maar wees erop bedacht.

kopen zonder recept

Waarschuwingen bij gebruik

Microgynon 30 is niet voor iedereen geschikt. Hieronder staan enkele groepen vermeld die extra bedachtzaam moeten zijn bij het gebruik van dit middel.

 • Voor vrouwen die roken wordt aangeraden om na hun 35e te stoppen met Microgynon 30 om de kans op hart- en vaatziekten te verminderen.
 • Vrouwen met een verhoogde bloeddruk moeten met hun arts in de gaten houden of ze niet te lang vocht vasthouden (te herkennen aan dikke enkels). Laat de arts de bloeddruk in de gaten houden.
 • Je kunt overgevoelig zijn voor deze pil. In dit geval kun je uitslag of galbulten op de huid krijgen. Ook kun je zwellingen in het gezicht en de mond krijgen. Waarschuw onmiddellijk je arts of bezoek de Eerste Hulp als dit gebeurt.
 • Als je lijdt aan acute porfyrie kan deze pil een aanval uitlokken.

Alcohol, autorijden en voeding

Je kunt zonder problemen alles eten en drinken bij dit middel. Ook heeft het geen invloed op de rijvaardigheid.

Zwangerschap en borstvoeding

Zolang je Microgynon 30 gebruikt, is de kans vrijwel uitgesloten dat je zwanger wordt. Wil je zwanger worden, dan zul je moeten stoppen met de pil. Je kunt daarna direct proberen zwanger te worden. Het (per ongeluk) slikken van de pil tijdens de zwangerschap kan in de eerste maanden geen kwaad. Echter wordt het slikken afgeraden. Het heeft namelijk ook geen functie tijdens de zwangerschap.

Het slikken van Microgynon 30 kan vanaf 6 weken na de bevalling. Tijdens het geven van borstvoeding geeft Microgynon geen problemen voor de baby. Wel kan het de melkproductie verminderen. In dat geval is een pil als de Cerazette minipil een goed alternatief.

kopen zonder recept

Mogelijke wisselwerkingen met andere geneesmiddelen

Microgynon 30 kan met verschillende medicijnen een wisselwerking hebben. Slik je andere medicijnen? Kijk dan in de bijsluiter naar de samenstelling om te weten of een van de in dit gedeelte genoemde stoffen erin voorkomt. De volgende stoffen kunnen wisselwerking geven met deze anticonceptiepil:

 • Gebruik je Tamoxifen, Nastrozol, Exemestaan, Letrozol of Lamotrigine? Overleg met je arts of je misschien beter een andere anticonceptiepil kunt gebruiken.
 • Colesevelam, colestyramine en bepaalde medicijnen tegen hiv en hepatitis C kunnen de betrouwbaarheid van de pil beïnvloeden.
 • Carbamazepine, fenobarbital, fenytoïne, oxcarbazepine, perampanel, primidon, rufinamide, topiramaat, Modafinil, rifampicine rifabutine, Sint-janskruid (hypericum), aprepitant, fosaprepitant, Bosentan en Griseofulvine kunnen ook de betrouwbaarheid van Microgynon verminderen. Overleg met je arts.

Kan ik Microgynon 30 kopen zonder recept?

Microgynon 30 kun je niet kopen zonder recept. Wel kun je via een online artsconsult een recept aanvragen. Je vult een vragenlijst in, waarna de arts een recept uitschrijft en je eventueel het medicijn laat bezorgen. Je kunt ook met het recept bij je eigen apotheek Microgynon 30 kopen. Meer informatie krijg je via onderstaande link:

Microgynon 30 kopen bestellen zonder recept

Meer info over Microgynon 30 >>


2 Reacties

Conny Asscheman

October 4, 2018 at 7:41 am

op 25-09 heb ik een bestelling microgynon 30 gedaan, ook heb ik 29 euro betaald, ik heb echter niets ontvangen.

  admin

  October 10, 2018 at 1:23 pm

  Hallo, waar hebt u dit besteld? Wij zijn een vergelijkingssite, geen aanbieder van medicijnen.

Laat een reactie achter