Modafinil kopen?

  • 0
modafinil concentratie

Modafinil kopen?

Modafinil voor concentratie gebruiken?

Modafinil wordt steeds vaker voor concentratie gebruikt, terwijl het daar van origine niet voor bedoeld is. Vandaar dat wij antwoord geven op de vraag: Modafinil voor concentratie gebruiken: ja of nee?

 

Geen concentratiemedicijn

Modafinil is van origine niet voor een verbeterde concentratie op de markt gebracht. Het is een medicijn dat bij narcolepsie en andere slaapstoornissen wordt toegepast. Echter merken studenten de laatste jaren steeds vaker dat dit medicijn, dat in een enkel geval bij ADHD wordt toegepast, helpt bij het studeren. In een eerder artikel gaven wij al aan dat 11 procent van de studenten een middel gebruikt om de concentratie te verhogen (en dan hebben we het niet over koffie). Overigens gebruikt het overgrote deel van deze 11 procent Ritalin voor de concentratie. Modafinil begint echter steeds populairder te worden.

Veel gebruikt

Onlangs verscheen er een artikel over Modafinil in het populaire online magazine Vice, dat het middel zelfs de titel ‘smartdrug’ meegeeft. Daarin staat te lezen, dat het middel onder andere door oorlogspiloten, chirurgen en hoge heren uit Silicon Valley wordt gebruikt. Zij gebruiken het middel allemaal om dezelfde reden: om extra scherp te zijn. De schrijver van het artikel beschrijft hoe hij meer werklust krijgt, terwijl de zin in andere dingen (rookpauze nemen, extra genieten van de lunchpauze) afneemt. De neveneffecten die de schrijver noemt, zoals een sterk verhoogde hartslag en drukkend gevoel op de borst, liegen er niet om en geven aan dat er ook zeker gevaren zitten aan Modafinil.

Gebruik medicijnen waar ze voor bedoeld zijn

Moet je Modafinil kopen om het voor je concentratie te gebruiken? Nee. Gebruik medicijnen altijd uitsluitend met het doel waarvoor de middelen op de markt gebracht zijn. Experimenteren met medicijnen brengt grote gevaren met zich mee. Zoek je toch middelen die je helpen bij de concentratie? Laat Modafinil dan links liggen en lees eens dit artikel over medicijnen voor concentratie.

 


Laat een reactie achter