Mycoplasma genitalum (MG) behandelen

Mycoplasma genitalum behandelen? Deze medicijnen kunnen je helpen:

 

Azithromycine kopen bestellen zonder recept Azitromycine nodig?

zithromax kopen bestellen zonder recept Zithromax nodig?

Meer over mycoplasma genitalum behandelen

Mycoplasma genitalum (MG) is geen nieuwe aandoening. Onlangs is echter wel een nieuwe ontdekking gedaan over deze ziekte. Zo blijkt nu dat deze seksueel overdraagbaar is en veel mensen geïnfecteerd heeft. Moet jij je laten testen? En hoe kom je er van af? Lees hieronder meer over Mycoplasma genitalum.

Soa Zelftest

Laat je direct testen zonder tussenkomst van de huisarts of GGD. Je kunt je nu discreet en anoniem bij een laboratorium laten testen vanuit je huis. Hoe? Lees hier meer over zelf testen op soa’s.

mycoplasma genitalum behandelen medicijnen

Oude aandoening, nieuwe ontdekking

Mycoplasma genitalum (MG) is dus, zoals gezegd, geen nieuwe aandoening. Al in de jaren tachtig kwam deze bacteriële infectie aan het licht. Toen was echter nog niet bekend dat het om een seksueel overdraagbare aandoening ging. Afgelopen week meldde Engelse krant The Guardian deze nieuwe ontdekking, die de ziekte direct classificeert als soa.

Symptomen

Een groot nadeel aan de ziekte Mycoplasma genitalum is, dat er weinig bekend is over de gevolgen op de langere termijn. Ook de klinische gevolgen van de ziekte zijn nog niet in kaart gebracht. Daar komt nog eens bij, dat veel mensen onbewust drager van de aandoening zijn, doordat ze geen symptomen ervaren. Anderen voelen wel duidelijke klachten, en hebben last van pijn in de bekken en/of teelbal. Daarnaast kunnen vrouwen last hebben van bloeden na de seks.

Hoog risico

Het aantal besmettingen met Mycoplasma genitalum (MG) is volgens de artsen behoorlijk hoog: 1 procent van de Britten tussen de 16 en 44 jaar met minimaal 1 seksuele partner zou besmet zijn. Naarmate het aantal seksuele partners toeneemt, stijgt ook de kans op besmetting. Zo heeft de groep Britten die seks zonder condoom hebben met meerdere partners en 24 tot 44 jaar oud zijn de grootste kans op besmetting. Mannen uit deze groep die meer dan 4 seksuele partners in het afgelopen jaar hadden, hebben 5,2 procent kans om besmet te zijn. Bij vrouwen in dezelfde categorie is dat percentage aanmerkelijk lager: 3,1 procent.

Wat te doen bij besmetting

Gelukkig is een besmetting met Mycoplasma genitalum (MG) goed te behandelen. Hiervoor zijn diverse medicijnen verkrijgbaar, ook online. Deze soa medicijnen worden snel en discreet thuisbezorgd. Je kunt bijvoorbeeld Zithromax met de werkzame stof Azitromicine gebruiken. Lees meer over dit middel en de werkzame stof.


Laat een reactie achter