Naproxen

naproxen kopen

Naproxen kopen zonder recept?

Naproxen kopen zonder recept is niet mogelijk. Voorheen was het medicijn op doktersrecept online te verkrijgen, maar ook deze levering is gestopt. Wat nu? Lees hieronder meer.

Naproxen is momenteel niet leverbaar. Je kunt alleen nog deze pijnstillers krijgen.

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Naproxen?

Naproxen is een NSAID, ofwel ontstekingsremmende pijnstiller. Vooral bij gewrichtsklachten en verschillende reumatische aandoeningen wordt het middel vaak voorgeschreven. Maar ook bij de ziekte van Bechterew, hoofdpijn, jicht, artrose, menstruatiepijn, griep, verkoudheid en pijn na een operatieve ingreep kan dit medicijn worden voorgeschreven. Het is verkrijgbaar onder verschillende merknamen. Via MedicijnKopen.com kun je het medicijn bestellen onder de merknaam Naprosyn.

Hoe werkt het?

Naproxen is de werkzame stof die de aanmaak van prostaglandines remt. Deze hormoonachtige stof is verantwoordelijk voor de waarneming van pijn. Ook kan deze stof zorgen voor koorts en ontstekingen. Binnen 1 uur na het innemen van de tablet voel je minder pijn en nemen koorts en ontstekingen af gedurende ongeveer 7 uur. Als je dit middel gebruikt tegen artritis, neem je het regelmatig in. In de regel begint het middel te werken na een week, maar het kan ook enkele weken duren voordat het medicijn naar volle tevredenheid werkt.

Hoe gebruik je Naproxen?

Je gebruikt Naproxen volgens de dosering zoals deze wordt voorgeschreven door de arts. De dosering is afhankelijk van de aandoening waartegen je het medicijn gebruikt. Wijk niet af van deze dosering. Lees altijd voor precieze gebruiksaanwijzingen de bijsluiter aandachtig door. Dit middel is alleen geschikt voor volwassenen. Kinderen vanaf 12 jaar en ouderen vanaf 65 jaar kunnen dit middel ook gebruiken. In dat geval geldt een aangepaste dosering.

Aangeraden wordt om de tablet minimaal een half uur voor de maaltijd te nemen op een lege maag. Slik de tablet in zijn geheel door zonder erop te kauwen. Anders kan de coating beschadigen en de stof te vroeg vrijkomen in je lichaam. Neem de tablet met voldoende water in.

Mocht je last hebben van maagklachten, een antistollingsmedicijn slikken, ouder dan 70 jaar zijn of ooit last hebben gehad van een maag- of darmzweren, dan moet je dit medicijn nemen in combinatie met een maagbeschermer. Vraag de arts of je een maagbeschermer bij je Naproxen moet kopen.

Het wordt afgeraden om dit medicijn langer dan 10 dagen achter elkaar te gebruiken. Wil je toch doorgaan met het gebruik, neem dan contact op met je arts.

Dosis gemist?

Als je Naproxen alleen gebruikt als je het nodig hebt, dan heb je geen schema nodig om het in te nemen. Neem je dit medicijn op vaste tijden en vergeet je een dosis, neem deze dan zo snel mogelijk in. Neem geen dosis meer in als het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen en gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosis. Een overdosis van dit medicijn kan ernstige gevolgen hebben.

Stoppen met dit medicijn

Je kunt zonder problemen stoppen met het gebruik van dit middel. Dit hoeft niet in samenspraak met de arts.

Welke bijwerkingen kan ik ervaren?

In sommige gevallen kunnen bij het nemen van Naproxen de volgende bijwerkingen optreden:

 • Maagklachten, zoals buikpijn, misselijkheid en braken. Ook kun je last krijgen van een op geblazen gevoel, zure oprispingen en boeren. Als je een slokdarmontsteking krijgt door de zure oprispingen, raadpleeg dan je arts.
 • Darmklachten, zoals winderigheid, diarree en verstopping. Bij chronische aandoeningen aan de darmen kunnen de klachten erger worden. Raadpleeg de arts.

Over het algemeen verminderen de bijwerkingen en verdwijnen ze na verloop van tijd als het lichaam aan het medicijn gewend is. Heb je last van hevige of aanhoudende bijwerkingen? Neem dan contact op met je arts.

In zeldzame gevallen komen de volgende klachten voor:

 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd
 • Beschadiging van maag of darm, of een maag- of darmzweer
 • Huiduitslag
 • Meer kans op bloedingen als je lijdt aan een bloedstollingsziekte

Heb je last van bovenstaande zeldzame bijwerkingen? Neem dan contact op met je arts.

In zeer zeldzame gevallen kun je last krijgen van:

 • Problemen met zicht en gehoor, zoals oorsuizen, wazig zicht en minder zien of horen
 • Haaruitval
 • Opgezwollen enkels of polsen
 • Nierbeschadiging
 • Ontstekingen van de alvleesklier, lever of mondholte
 • Bloedafwijkingen
 • Psychische klachten
 • Benauwdheid
 • Hartfalen

Heb je last van bovenstaande zeer zeldzame bijwerkingen? Neem dan contact op met je arts of bezoek indien nodig de Eerste Hulp.

Naproxen in combinatie met alcohol en voeding

Omdat zowel dit medicijn als alcohol een irriterende werking op je maag kunnen hebben, wordt het afgeraden om alcohol te drinken. Wil je toch alcohol drinken bij dit medicijn, probeer het dan eerst in kleine hoeveelheden en kijk of je daarvan last ondervindt aan je maag. Enkele glazen alcohol verdeeld over de week zouden in principe geen probleem moeten vormen.

Autorijden

Sommige mensen ondervinden draaierigheid, duizelingen of een licht gevoel in hun hoofd bij het nemen van Naproxen. Als je hier last van krijgt, vermijd dan deelname aan het verkeer. Wacht tot de bijwerkingen over zijn.

Zwangerschap en borstvoeding

Tijdens de eerste helft van de zwangerschap wordt dit medicijn in principe afgeraden. Het beste is om een ander middel te kiezen. Bij twijfel kun je de arts raadplegen. Tijdens de tweede helft van de zwangerschap moet je dit middel absoluut niet nemen. Naproxen is zeer schadelijk voor je baby en kan allerlei complicaties en afwijkingen tot gevolg hebben. Laat de arts je een medicijn voorschrijven dat wel geschikt is.

Mocht je maar voor korte tijd Naproxen gebruiken, dan is borstvoeding geven geen probleem. Gebruik je het echter over een langere periode, dan kan je baby schade oplopen. In het algemeen is het verstandig om ook in dit geval je arts te raadplegen.

Naproxen in combinatie met andere medicijnen

Naproxen kan een wisselwerking geven met andere medicijnen. Hieronder worden de werkzame stoffen genoemd. Als je andere medicijnen slikt, kijk dan in de bijsluiter of deze medicijnen de hieronder genoemde werkzame stoffen bevatten voordat je begint met het gebruik van dit middel.

Andere ontstekingsremmende pijnstillers of NSAID’s kunnen ervoor zorgen dat de bijwerkingen 2 keer zo erg worden. Kijk in de bijsluiter voor een volledige lijst van ontstekingsremmende pijnstillers die niet samengaan met dit medicijn. Je kunt in combinatie met deze medicijnen wel paracetamol gebruiken.

Ook verschillende antistollingsmiddelen en antistollingsmedicijnen kunnen bijwerkingen in de maag en zelfs een verhoogde kans op maag- en darmbloedingen geven. Bovendien kan Naproxen de werking van deze medicijnen en middelen versterken. Overleg dus met de arts als je een antistollingsmiddel of antistollingsmedicijn gebruikt.

Dit medicijn kan ook de werking verminderen van diverse plasmiddelen, angiotensine-II-blokkers, ACE-remmers, bètablokkers en aliskiren. Overleg met de arts als je een dergelijk middel gebruikt en kijk of het veilig is om Naproxen te gebruiken.

In combinatie met bepaalde medicijnen tegen depressiviteit en bijnierschorshormonen kan dit medicijn meer bijwerkingen veroorzaken die maagklachten met zich meebrengen. Let hier dus goed op en laat het de arts weten zodra je last krijgt van maagklachten.

Als je lithium gebruikt, kan dit medicijn de bijwerkingen van de lithium versterken. Dit kan ertoe leiden dat je (meer) last krijgt van maagdarmklachten, trillen, verminderde concentratie, moeite met lopen  en spreken, spierzwakte, spiertrekkingen, duizeligheid, slaperigheid, sufheid, verwardheid en epileptische aanvallen. Schakel onmiddellijk een arts in als je hier last van krijgt. Let ook op dat je in warm weer genoeg vocht binnenkrijgt. Gebruik je lithium, raadpleeg dan de arts als je stopt met het gebruik van Naproxen. Dit kan invloed hebben op de werking van lithium.

De bijwerkingen van Methotrexaat kunnen in combinatie met Naproxen versterkt worden. Je arts moet bij deze combinatie van medicijnen de hoeveelheid Methotrexaat in het bloed in de gaten houden en eventueel de dosis hiervan aanpassen.

Gebruik je de afweeronderdrukker ciclosporine? Dat kan in combinatie met deze pijnstiller schade toebrengen aan je nieren. Als je meer dan 3 dagen achter elkaar deze pijnstiller slikt, moet de arts er extra op letten dat de nieren goed blijven functioneren.

Ook is er een wisselwerking met sommige medicijnen tegen hiv. Je apotheker kan je hierover informeren.

Wanneer moet je Naproxen niet gebruiken?

Er zijn verschillende situaties waarin dit medicijn niet geschikt is om te gebruiken. Gebruik Naproxen niet als je last hebt (gehad) van:

 • Ernstige nierfunctiestoornissen
 • Ernstig hartfalen
 • Maag-of darmzweer
 • Maagontsteking
 • Maag-/darmbloedingen,
 • Hersenbloeding
 • Andere bloedingen

Raadpleeg in de bovenstaande gevallen je arts en vraag of dit middel geschikt voor je is. Eventueel kan de arts een ander middel voorschrijven als dat nodig is. Ook als je last hebt (gehad) van andere hartaandoeningen, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, lever- of nieraandoeningen, diabetes of astma, moet je dit aan de arts melden. Meld het ook als je rookt of vocht vasthoudt. De arts kan dan bepalen of Naproxen geschikt is voor je.

Naproxen kan schadelijk zijn als je het tijdens de zwangerschap inneemt. Overleg dit altijd met je arts. Neem het medicijn nooit na de zevende maand van de zwangerschap. Overleg ook met je arts als je borstvoeding geeft. Raadpleeg de arts als je al andere medicijnen gebruikt, zoals antistollingsmiddelen, plasmiddelen, bètablokkers en andere ontstekingsremmende pijnstillers.

Het wordt daarnaast geadviseerd om voorzichtig te doen met alcohol, omdat dit – net als het medicijn – de maag kan irriteren. Heb je last van duizeligheid als gevolg van het gebruik van dit medicijn? Neem dan geen deel aan het verkeer.

Hoe kan ik Naproxen kopen zonder recept?

Je kunt geen Naproxen kopen zonder recept. Wel kon je voorheen hiervoor een recept online krijgen, waarna het medicijn kon worden geleverd.

Naproxen is momenteel niet leverbaar. Dit zijn de enige beschikbare pijnstillers.


1 Reactie

Renzo

December 23, 2016 at 10:12 pm

dit medicijn geeft mij minder bijwerkingen als tramadol daarom neem ik dit liever als ik veel pijn heb

Laat een reactie achter