Nifedipine (Adalat)

Klik hier voor Nifedipine (Adalat) >>

Nifedipine kopen zonder recept?

Kun je Nifedipine kopen zonder recept? Wij laten zien wat er mogelijk is. Lees hier meer.

nifedipine kopen bestellen zonder recept adalat
Adalat nodig?

Nifedipine kopen zonder recept: meer info

Nifedipine (Adalat) kun je niet zonder recept kopen. Je kunt een recept via een online consult krijgen, waarna het medicijn kan worden thuisbezorgd. Of je kunt met het recept bij je eigen apotheek Nifedipine kopen. Lees meer over dit medicijn.

Klik hier voor Nifedipine (Adalat) >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Calciumblokker voor lagere bloeddruk

Nifedipine vinden we als werkzame stof in het medicijn Adalat. Deze stof valt onder de zogenoemde calciumblokkers. Het helpt bij verschillende hart- en vaatproblemen, zoals hartkramp (angina pectoris), een verhoogde bloeddruk en de ziekte van Raynaud. In een enkel geval zal de arts het medicijn voorschrijven als je last hebt van hoogteziekte, bij mogelijke vroeggeboorte of een aanhoudende hik. Doordat de bloedvaten wijder open gaan staan, de bloeddruk zakt en het hart minder zuurstof nodig heeft, verhelpt Nifedipine de klachten.

Voor tijdelijk of langdurig gebruik

Nifedipine kan zowel tijdelijk als voor langere termijn worden voorgeschreven. Dit heeft alles te maken met de reden waarvoor je het medicijn gebruikt en hoe hevig de symptomen zijn. Hierover kan de arts je meer informatie geven. Volg altijd het voorschrift van de arts op en zorg dat je geen dosis vergeet te nemen. Het wordt daarom aangeraden om de capsules altijd op vaste tijdstippen in te nemen. Vergeet je toch een keer een dosis? Lees dan in de bijsluiter of je alsnog de dosis kunt inhalen. Voor een goede werking van Nifedipine is regelmatige inname heel belangrijk.

Nifedipine innemen: niet kauwen

Nifedipine kun je kopen in capsules. Deze mag je op elk moment van de dag innemen. Kies echter wel, zoals hierboven vermeld, (een) vast(e) moment(en). Verspreid de inname zo gelijkmatig mogelijk over de dag als je de capsules vaker per dag gebruikt. Slik de capsules in hun geheel door met wat water. Kauw er niet op. Wanneer de capsules kapot gaan in de mond, komt er teveel werkzame stof in een keer vrij.

Mocht je na enige tijd besluiten om te willen stoppen met Nifedipine, overleg dit dan met je arts. Stop niet zomaar.

nifedipine adalat bestellen zonder recept

Mogelijke bijwerkingen van Nifedipine

Hoewel zeldzaam tot zeer zeldzaam, kan het voorkomen dat je lichamelijke of psychische klachten ervaart als gevolg van dit medicijn. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk van aard en geven hooguit wat ongemak. Als je veel of voor langere tijd last hebt van een bijwerking, neem dan contact op met je arts.

In minder dan 10 procent van de gevallen melden gebruikers klachten aan maag en darmen, zwellingen aan enkels en onderbenen, hoofdpijn, een gevoel van warmte, blozen en een draaierig of licht gevoel in het hoofd. Deze klachten gaan vanzelf na enige tijd over. Zo niet, kaat het dan weten aan je arts.

In uitzonderlijke gevallen worden mensen duizelig of vermoeid door dit medicijn. Ook hartkloppingen, psychische klachten, slaapproblemen, droge mond, spierklachten, problemen met plassen, problemen met zicht of ogen, verstopping of bloeding van de neus, suizende oren, uitslag en jeuk worden in zeer zeldzame gevallen gemeld. Daarnaast meldt een zeer klein aantal mensen trillende, verdoofde of tintelende ledematen, overgevoeligheid voor UV-straling en leverproblemen.

kopen zonder recept

Overgevoeligheid

Het komt in zeer uitzonderlijke gevallen voor dat iemand overgevoelig is voor Nifedipine. Dit is te merken aan uitslag, jeuk en bulten. In extreme gevallen kunnen ergere huidaandoeningen, zwellingen en benauwdheid optreden. Waarschuw onmiddellijk je arts wanneer je dit merkt. Stop met het nemen van dit medicijn. Als de klachten heel hevig zijn, ga dan langs de Eerste Hulp.

Kun je Nifedipine (Adalat) zonder problemen gebruiken?

Niet iedereen kan Nifedipine kopen en gebruiken zonder problemen. Er zijn gevallen waarbij je dit medicijn beter niet kunt gebruiken. Overleg in zo’n geval met de arts of een alternatief wellicht verstandig is. Hieronder noemen we enkele gevallen waarin je met de arts moet overleggen of dit medicijn niet kunt gebruiken. Lees ook de bijsluiter volledig door. Vraag de online arts om meer informatie als je twijfelt of vragen hebt.

Overleg met de arts als je:

 • Lijdt aan myasthenia gravis, psoriasis of chronische klachten van zuurbranden (reflux).
 • Zwanger bent of wilt worden.
 • Borstvoeding geeft of wilt geven.
 • Een hartaanval hebt gehad.
 • (Een) medicijn(en) met 1 of meer van de volgende werkzame stoffen gebruikt: Alfuzosine, Cimetidine, Claritromycine, Doxazosine, Erytromycine, Fluconazol, Fluoxetine, Fluvoxamine, Tacrolimus, Itraconazol, Ketoconazol, Terazosine, Voriconazol.
 • Andere bloeddrukverlagers, beoaalde hiv-medicijnen of een medicijn tegen hepatitis C gebruikt.

Gebruik dit medicijn niet als je:

 • Overgevoelig bent voor Nifedipine of een ander bestanddeel van Adalat (lees hierboven onder ‘Overgevoeligheid’).
 • Een medicijn met het bestanddeel Rifampicine gebruikt.
 • Kort geleden een hartaanval hebt gehad.

kopen zonder recept

Let ook op de volgende waarschuwingen:

 • Je kunt duizelig, draaierig of licht in het hoofd worden van Nifedipine. Ook kun je problemen met zicht ervaren als bijwerking. Heb je hier last van? Wacht tot de bijwerkingen over zijn voordat je deelneemt aan het verkeer.
 • Tijdens het gebruik van dit medicijn wordt het drinken van alcohol afgeraden. Wil je toch alcohol drinken? Probeer het dan eerst in kleine hoeveelheden om te zien hoe je erop reageert.
 • Grapefruits en grapefruitsap vergroten de kans op bijwerkingen van Nifedipine. Pas hier dus mee op. Lees hier meer over in de bijsluiter.

Kan ik Nifedipine kopen zonder recept?

Nifedipine (Adalat) kopen zonder recept is, zoals je al las, niet mogelijk. Wil je dit medicijn gebruiken? Start dan een online artsconsult. Je vult een vragenformulier (volledig en naar waarheid!) in, waarna een arts een recept kan uitschrijven. Vervolgens kun je het medicijn laten bezorgen of bij je eigen apotheek Nifedipine kopen. Lees meer:

nifedipine kopen bestellen zonder recept adalat

Meer info over Nifedipine (Adalat) >>


Laat een reactie achter