Nitrofurantoïne

Klik hier voor Nitrofurantoïne >>

Nitrofurantoïne kopen zonder recept?

Kun je Nitrofurantoïne kopen zonder recept? Lees er hieronder meer.

nitrofurantoine kopen bestellen zonder recept
Nitrofurantoïne nodig?

Nitrofurantoïne kopen zonder recept, hoe zit dat?

Veel mensen willen Nitrofurantoïne kopen zonder recept. Dat is niet mogelijk, maar je kunt wel een recept verkrijgen via een online artsconsult. De arts bekijkt je situatie aan de hand van een vragenlijst en kan een recept uitschrijven. Vervolgens kun je het medicijn laten leveren of Nitrofurantoïne kopen bij je eigen apotheek. Lees meer.

Klik hier voor Nitrofurantoïne >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Nitrofurantoïne: antibioticum tegen blaasontsteking

Een blaasontsteking is een bacteriële infectie die ontstaat wanneer bepaalde bacteriën via de urinebuis de blaas bereiken. Deze ontsteking kan vanzelf overgaan, maar dit gebeurt lang niet altijd. Het meest voorgeschreven middel om in dat geval te helpen de ontsteking te genezen of voorkomen, is het antibioticum Nitrofurantoïne.

nitrofurantoine kopen zonder recept

Vaak herkent een vrouw een blaasontsteking zelf al snel. Pijn bij of net na het plassen, waarbij er steeds maar kleine beetjes uitkomen, continu het gevoel hebben dat je moet plassen, buikpijn laag in de buik, koorts en troebele of (licht) bloederige urine zijn tekenen van een mogelijke ontsteking van de blaas. In dat geval kun je naar de arts gaan en een recept halen of met een online recept bij een online apotheek of de eigen apotheek Nitrofurantoïne kopen.

De capsules slikken

Een Nitrofurantoïne kuur duurt meestal tussen de 5 en 7 dagen. Ook kun je dit middel preventief slikken. Hoe lang en hoe vaak je het medicijn moet gebruiken, is afhankelijk van de aard en ernst van de kuur. Zorg dat je het medicijn consequent slikt en de kuur helemaal afmaakt, ook als je al eerder geen symptomen meer ervaart! Haal een vergeten dosis zo snel mogelijk of anders aan het eind van de kuur in. Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie.

De capsules met Nitrofurantoïne slik je in zijn geheel door zonder te kauwen. Doe dit met wat water. Kies hiervoor vaste momenten, zodat je minder kans loopt een dosis te vergeten.

nitrofurantoine bestellen zonder recept

Bijwerkingen van Nitrofurantoïne

Bij het nemen van de kuur kun je soms te maken krijgen met wat bijwerkingen. Vaak zijn deze klachten licht en onschuldig. Sommige houden aan voor de duur van de kuur, andere klachten verdwijnen al snel als het lichaam gewend is aan het medicijn.

De meest gehoorde klachten (bij 10 tot 30% van de gebruikers) zijn:

 • Last van maag en darmen.
 • Hoofdpijn.
 • Een slaperig of duizelig gevoel.
 • Een andere infectie aan je blaas of urinewegen door een verstoorde balans. Als je na 2 dagen nog steeds veel last hebt, neem dan contact op met je arts.
 • Uitvallende haren voor de duur van de kuur.
 • Verkleurde, donkere urine gedurende de kuur.

Andere klachten die bij minder dan 1% van de gebruikers voorkomen, zijn:

 • Tintelende, verdoofde of pijnlijke ledematen. Meld dit direct aan je arts.
 • Ontstoken lever of alvleesklier. Meld dit direct aan je arts.
 • Zwak, depressief of verward gevoel.
 • Pijn in je gewrichten.
 • Veranderingen in bloed waardoor koorts, keelpijn, blaren in je mond en keel, spontante blauwe plekken, neusbloedingen, zware vermoeidheid en verkleuringen van huid en slijmvlies kunnen ontstaan. Meld dit direct aan je arts.
 • Een overgevoeligheidsreactie, te herkennen aan uitslag, bulten en jeuk. In ernstige gevallen kunnen duizeligheid, bewustzijnsverlies en zwellingen met flinke benauwdheid optreden. Waarschuw direct je arts en bezoek de Eerste Hulp als dit gebeurt. Stop met het gebruik van dit medicijn.

kopen zonder recept

Voordat je Nitrofurantoïne wilt kopen

Niet iedereen kan probleemloos Furantoïne kopen en gebruiken. Lees daarom de uitleg hieronder.

Overleg met de arts als je:

 • Een G6PD-tekort hebt.
 • Verminderd functionerende nieren hebt.
 • Lijdt aan diabetes.
 • Een vitamine B-tekort hebt.

Gebruik dit medicijn niet als je:

 • Overgevoelig bent voor Nitrofurantoïne of een ander bestanddeel in dit medicijn.
 • Een ernstige aandoening aan een orgaan, zoals een levercirrose, hebt.
 • In de laatste 2 weken van je zwangerschap zit.

Combinatie met eten en drinken

Je kunt met dit medicijn gewoon alles eten en drinken (ook alcohol).

Invloed op de rijvaardigheid

In principe beïnvloedt Nitrofurantoïne de rijvaardigheid niet. Mocht je echter door slaperigheid, duizeligheid of een andere bijwerking niet volledig in staat zijn om veilig deel te nemen aan het verkeer, wacht dan tot de bijwerking over is voordat je gaat autorijden.

kopen zonder recept

Wisselwerking met andere medicijnen

Dit medicijn kan een wisselwerking vertonen met andere medicijnen. Het gaat hierbij om capsules met het vaccin tegen buiktyfus (met de injecties is er geen wisselwerking) en de werkzame stoffen Acenocoumarol en Fenprocoumon voor verminderde bloedstollingen. Slik je een van deze middelen of heb je twijfels over een medicijn dat je slikt? Raadpleeg de arts.

Kan ik Nitrofurantoïne kopen zonder recept?

Wil je Nitrofurantoïne kopen zonder recept? Je las hierboven al, dat een recept nodig is. Dit kun je krijgen door middel van een online artsconsult. Vul de vragenlijst in, zodat een arts een recept kan uitschrijven. Vervolgens kun je het medicijn laten leveren of met het recept bij je eigen apotheek Nitrofurantoïne kopen. Meer info:

nitrofurantoine kopen bestellen zonder recept

Meer info over Nitrofurantoïne >>


2 Reacties

nancy Lambrechts

May 13, 2019 at 6:21 pm

Beste, ik heb vaak een blaasontsteking. Nu vertrek ik voor een week naar NY en wil toch voor zekerheid medicatie mee nemen. Kan ik langs deze weg een voorschrift bekomen ? Laatste keer had ik : Monuril 3 g gekregen. Dat werkte eigenlijk vrij snel. of neem ik beter : nitrofurantoïn. Alvast bedankt.

  admin

  May 14, 2019 at 7:56 am

  Hallo, het beste kunt u via de links of button in het bericht naar de aangesloten gezondheidsdienst gaan. Hier kunnen ze u verder helpen. Succes.

Laat een reactie achter