Normacol

Klik hier voor Normacol >>

Normacol kopen zonder recept?

Normacol kopen zonder recept, hoe zit het daarmee? Je ziet het hieronder.

normacol kopen zonder recept
Normacol nodig?

Normacol kopen zonder recept: lees hier meer

Veel mensen zouden graag Normacol kopen zonder recept. Als je dit wilt, vul dan online het vragenformulier in na de link. Zo krijg je een officieel recept en eventueel het medicijn zelf. Dit is veiliger dan Normacol kopen zonder recept. Je kunt ook met het recept zelf bij een apotheek Normacol kopen.

Klik hier voor Normacol >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Normacol?

Normacol is een laxeermiddel dat valt onder de zogenaamde bulkvormers. Het wordt voorgeschreven aan mensen die problemen hebben met harde ontlasting. Dit kan leiden tot aambeien of verstopping. Dankzij de werkzame stof sterculiagom, bestaande uit fijngemalen vezels en gedroogd slijm van een exotische boom, kan de ontlasting meer water opnemen. Daardoor wordt de ontlasting zachter en kan deze gemakkelijker passeren. Dit kan flink verlichtend werken voor mensen die last hebben van harde ontlasting. Om optimaal gebruik te maken van Normacol is het van belang om het medicijn op de juiste manier te gebruiken. Lees daarom de bijsluiter altijd goed door van tevoren.

normacol kopen zonder recept

Hoe is Normacol te gebruiken?

Normacol komt in de vorm van korrels. Deze korrels moeten worden doorgeslikt. Vaak gaat het om een handje vol. Hierin kan de arts adviseren. Deze korrels mogen niet kapot gekauwd worden en moeten als geheel worden doorgeslikt met wat water, vla of yoghurt. Enkele zaken die van groot belang zijn voor goed gebruik:

  • Neem bij de korrels met voldoende vocht (een groot glas water).
  • Drink voldoende water gedurende de dag (1,5 tot 2 liter), anders is het risico op verstopping juist groter.
  • Neem de korrels vlak na de maaltijd en absoluut NIET vlak voor het slapengaan.
  • Let op dat de maaginhoud toeneemt door sterculiagom, dus dat de maaltijd ervoor niet te groot is.
  • Is er na 3 dagen geen verbetering of is er juist verslechtering? Neem contact op met de arts.

Een dosis Normacol vergeten

Er geldt voor Normacol niet dat het middel beter gaat werken door bijvoorbeeld regelmaat in het gebruik. Mocht het middel een keer vergeten worden, dan hoeft dit niet direct een probleem te zijn. Dat neemt niet weg dat de klachten wel beter behandeld kunnen worden wanneer dit niet gebeurt. Omdat het medicijn tweemaal per dag wordt ingenomen kan een vergeten dosis tot vier uur voor de volgende dosis wordt ingenomen worden ingehaald. Is het korter tot de volgende dosis of is het vlak voor het slapengaan, beschouw de gemiste beurt dan gewoon als verloren en ga verder met de volgende dosis tot de problemen afgenomen zijn. Aan de hand daarvan kan dan worden bepaald of de verloren dosis aan het einde wel moet worden ingelopen.

normacol kopen

Bijwerkingen van Normacol

Bij het gebruik van Normacol worden 2 bijwerkingen genoemd. Deze bespreken we hieronder.

Opgeblazen gevoel

Deze bijwerking wordt door vrijwel iedereen ervaren. Het middel kan een vol of opgeblazen gevoel geven. Dit komt omdat de korrels naast de voeding en het water in de maag terechtkomen en daar vervolgens aan het werk gaan. Dit zal er dus toe leiden dat het daadwerkelijk ook enigszins vol is in de maag. Deze last kan dus gedurende de periode van gebruik met enige regelmaat terugkeren. Wel is het zo dat na enkele dagen de mate waarin een opgeblazen gevoel ervaren wordt minder zal worden. Je kunt deze bijwerking ondervangen door in het begin een halve dosis Normacol te nemen en later pas over te stappen op een hele dosis.

Bij mensen met diabetes

Een andere bijwerking is alleen van toepassing op mensen die lijden aan diabetes mellitus. Naast de werkzame stof is er namelijk ook een bepaalde dosis suiker in de korrels terug te vinden. Het is voor diabetici dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden. In sommige gevallen kan het beter zijn om een ander laxeermiddel te gebruiken. Er bestaan namelijk ook laxeermiddelen die geen suiker bevatten.

kopen zonder recept

Let hier extra op

In sommige gevallen moet extra opgelet worden met het gebruik van dit medicijn. Dit is een van de redenen waarom Normacol kopen zonder recept niet mogelijk is. Een arts moet bepalen of je het veilig kunt gebruiken.

Combinatie met diabetes

Hierboven werd het al genoemd: doordat dit medicijn suiker bevat, moeten mensen met diabetes extra opletten met het gebruik. Heb je last van diabetes? Overleg dan met de arts.

Combinatie met voedsel

Hoewel er geen waarschuwing bestaat voor het gebruik van bepaald voedsel bij dit medicijn, is opletten met voeding aan te raden. Geadviseerd wordt om verstoppende voeding te vermijden en juist vezelrijke voeding te eten.

Combinatie met andere medicijnen

Het is in principe zo dat er voor Normacol geen wisselwerking bestaat met andere medicijnen. Dit betekent dus dat er geen medicijnen bestaan die dit medicijn kunnen verstoren en omgedraaid. Wel is het zo dat bepaalde geneesmiddelen verstopping in de hand kunnen werken. In dat geval kan het verstandig zijn om met de arts te overleggen of de verstopping verband houdt met het medicijngebruik en er een andere manier is om van de problemen af te komen.

kopen zonder recept

Kan ik Normacol kopen zonder recept?

Je kunt geen Normacol kopen zonder recept, zelfs als je van mening bent dat je op basis van bovenstaande informatie dit medicijn probleemloos kunt gebruiken. Ga daarom via onderstaande link naar een gerenommeerde aanbieder die je aan een recept en eventueel het medicijn kan helpen. Hier vul je een vragenlijst in, waarna een geregistreerde arts een recept kan uitschrijven. Vervolgens kan een gecertificeerde apotheek het medicijn uitleveren. Meer info via onderstaande link.

normacol kopen zonder recept

Meer info over Normacol >>


Laat een reactie achter