NuvaRing (Ethinylestradiol / Etonogestrel)

Klik hier voor de NuvaRing >>

NuvaRing kopen zonder recept?

Kun je de NuvaRing met Ethinylestradiol en Etonogestrel kopen zonder recept? Lees hieronder meer.

nuvaring kopen bestellen zonder recept
NuvaRing nodig?

Liever een anticonceptiepil?

Je kunt ook zwangerschap voorkomen met een pil. Lees hier meer over verschillende anticonceptiepillen.

NuvaRing kopen zonder recept: kan dat?

De NuvaRing kopen zonder recept is niet mogelijk. Start daarom een online artsconsult om zo een recept te krijgen. Vervolgens kan dit anticonceptiemiddel worden verstrekt door een geregistreerde EU-apotheek. Of wil je liever met het recept de NuvaRing kopen bij je eigen apotheek? Dat kan ook. Lees hieronder meer.

Klik hier voor de NuvaRing >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

NuvaRing, anticonceptiering met Ethinylestradiol en Etonogestrel

Er zijn verschillende manieren om zwangerschap te voorkomen, waarvan de anticonceptiepil een zeer populaire is. Ook de NuvaRing, een speciale vaginale ring voorzien van Ethinylestradiol en Etonogestrel, wordt veel gebruikt. De ring geeft gedurende 3 weken iedere maand het oestrogeenhormoon Ethinylestradiol en het progestageenhormoon Etonogestrel af. Hierdoor voorkom je dat je zwanger wordt of stel je je menstruatie uit. Let wel op dat je de NuvaRing op de juiste manier inbrengt. Daarover lees je hieronder meer.

NuvaRing Ethinylestradiol Etonogestrel kopen zonder recept

Hoe breng je de NuvaRing in?

Belangrijk is dat je voor het inbrengen van de anticonceptiering eerst zorgt dat je handen goed schoon zijn. Ga staan met een been omhoog of liggen op je rug. Breng nu de NuvaRing zo diep mogelijk aan in de vagina. Je hoort geen last te hebben van de ring als hij op zijn plaats zit. Nu laat je de ring de komende 3 weken in de vagina zitten. Na die 3 weken:

 • Breng je direct een nieuwe ring in als je je menstruatie wilt uitstellen, of
 • Haal je de ring eruit om een menstruatie na te bootsen.

De NuvaRing laat zich eenvoudig verwijderen. Was je handen en ga vervolgens met je vinger in je vagina. Haak achter de ring en trek hem eruit. Doe de ring terug in het meegeleverde afsluitbare zakje en gooi hem weg bij het vuil. Zorg dat er geen kinderen mee in contact komen!

Lees de bijsluiter over wanneer het beste moment is om de anticonceptiering te plaatsen voor optimale bescherming tegen zwangerschap.

NuvaRing Ethinylestradiol Etonogestrel bestellen zonder recept

Wat als de NuvaRing…

Tijdelijk eruit komt? De anticonceptiering max maximaal 1 keer per 24 uur maximaal 3 uur uit de vagina zijn om nog betrouwbaar te zijn. Je kunt hem dus ook vlak voor de seks eruit halen als dat voor een van jullie of jullie beiden fijner is. Zolang hij maar hooguit 1 keer per 24 uur eruit wordt gehaald, en niet langer dan 3 uur. Is de ring er langer uit geweest? Raadpleeg dan de bijsluiter. Hierin staat precies wat je moet doen en of je nog beschermd bent tegen zwangerschap.

Langer blijft zitten? Hoewel hij er na 3 weken uit hoort te gaan, is de NuvaRing tot 4 weken betrouwbaar. In een enkel geval is het dus niet erg als hij er een week later uitgaat. Stop een week en breng dan een nieuwe in. Is het langer dan 4 weken? Dan is hij niet meer betrouwbaar. Vraag aan je arts wat je moet doen.

Te laat is ingebracht? Als je een week gestopt bent en daarna niet op tijd een nieuwe NuvaRing plaatst, moet je de eerste week na het plaatsen een condoom gebruiken. Als je in de 72 uur voordat je de nieuwe anticonceptiering hebt ingebracht nog seks hebt gehad, dan moet je een morning-afterpil halen. Is het daar te laat voor? Koop een zwangerschapstest en kijk of je andere maatregelen moet nemen.

Bijwerkingen

De NuvaRing kan allerlei bijwerkingen met zich meebrengen. Lang niet iedereen heeft hier echter last van. Degenen die er last van hebben, hebben er vaak kort en niet veel last van. Zo kun je in de eerste 3 maanden last hebben van tussentijds bloedverlies, wat klachten aan maag, darmen en borsten en vocht vasthouden. Als dit langer duurt, laat het dan weten aan de arts. Ook ervaren sommige vrouwen hoofdpijn of migraine.

In zeldzame tot zeer zeldzame gevallen kunnen vaginale klachten, stemmingswisselingen, minder zin in seks, huidproblemen, minder goed zien, trombose, hart- en vaatproblemen, borstkanker, een overgevoeligheidsreactie en gal- of leverproblemen optreden. Dit komt echter heel weinig voor. Mocht je hier toch last van hebben, meld dat dan aan de arts.

kopen zonder recept

Kijk in de bijsluiter voor een meer gedetailleerde uitleg van de bijwerkingen.

Voor wie is de NuvaRing minder of niet geschikt?

Lees dit goed door en kijk of deze anticonceptiemethode voor jou geschikt is.

Overleg met je arts als je:

 • Binnenkort 35 jaar wordt of de 35 jaar gepasseerd bent.
 • Last hebt van hoge bloeddruk.
 • Rookt.
 • Te veel cholesterol in je bloed hebt.
 • Last hebt van overgewicht.
 • Een verhoogd risico hebt op hart- of vaataandoeningen

Gebruik dit middel niet:

 • Als je borstkanker hebt of hebt gehad.
 • Bij overgevoeligheid voor Ethinylestradiol, Etonogestrel of een ander bestanddeel in de NuvaRing.
 • Als je lijdt aan acute porfyrie.
 • Binnen 6 weken na de bevalling als je borstvoeding wilt geven.

kopen zonder recept

Medicijnen die niet goed samengaan met de NuvaRing

Let op met de combinatie van deze anticonceptiering en medicijnen:

 • Tegen epilepsie
 • Tegen hiv
 • Tegen hepatitis C
 • Tegen TBC
 • Tegen misselijkheid en braken
 • Met de volgende werkzame stoffen: Anastrozol, Bosentan, Exemestaan, Griseofulvine, Letrozol, Modafinil, Sint-janskruid en Tamoxifen.

Gebruik je een van deze medicijnen of gebruik je een medicijn waarvan je twijfelt of je daarbij deze ring mag gebruiken? Vraag het de arts.

NuvaRing zonder recept kopen, hoe zit dat?

Je kunt via bepaalde partijen bij een betrouwbare, EU-gecertificeerde online apotheek de NuvaRing met Ethinylestradiol en Etonogestrel kopen. Echter kan dit pas nadat een arts een recept heeft verstrekt. Dit kan de online arts doen tijdens een consult. Vul de vragenlijst helemaal in om een recept te kunnen krijgen. Vervolgens kun je opdracht geven de ring te laten leveren, of de NuvaRing kopen bij je eigen apotheek. Meer info:

nuvaring kopen bestellen zonder recept

Meer info over de NuvaRing >>


Laat een reactie achter