Pijnstillers met codeïne

Pijnstillers met codeïne kopen zonder recept?

Kun je pijnstillers met codeïne kopen zonder recept? Hieronder vind je het antwoord. Lees meer

paracetamol codeine kopen zonder recept
Paracetamol / Codeïnefosfaat nodig?
codeine kopen bestellen zonder recept
Codeïne nodig?

Meer informatie

Pijnstillers met codeïne zijn geen gewone pijnstillers. Ze doen namelijk meer dan de pijn verzachten en de koorts verlagen alleen. Codeïne is namelijk een middel dat ook hoestprikkels tegengaat. Daarom zijn pijnstillers met deze werkzame stof erin vooral geschikt voor een aantal specifieke aandoeningen. Het is bijvoorbeeld zeer goed te gebruiken wanneer je griep hebt. Daarom zijn ze bijvoorbeeld ook in de vorm van paracetamol te gebruiken. Vaak wordt het door artsen voorgeschreven. Er zijn echter ook pijnstillers met codeïne die vrij te verkrijgen zijn zonder dat daarbij een recept nodig is. Dit kan gemakkelijk en snel worden gehaald.

pijnstillers met codeine kopen zonder recept

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Hoe gebruik je pijnstillers met codeïne?

De pijnstillers met codeïne zijn op verschillende manieren te gebruiken. Zo zijn ze bijvoorbeeld in de vorm van zetpillen te krijgen. Ze zijn echter ook gewoon als tabletten te krijgen. Dit hangt onder meer van de dosis af die je moet of wilt nemen. Het is daarom ook belangrijk om altijd even de voorwaarden op het etiket door te nemen. Zo weet je immers precies wat je allemaal binnenkrijgt. Het is dan wel zonder recept te verkrijgen, maar dat neemt niet weg dat het om geneesmiddelen gaat. Dit betekent dat je er dus ook gewoon verantwoord mee om moet gaan.

Kort gebruik

Wat vooral belangrijk is om te onthouden is dat de pijnstillers met codeïne het best voor kort gebruik kunnen worden ingezet. Meestal is het aan te raden om niet langer da drie dagen achtereen deze middelen te slikken. Dan moet immers ook de pijn en de koorts inmiddels enigszins gezakt zijn. Is dit niet het geval, dan is het raadplegen van een arts een verstandig idee. Het is dan immers een aandoening die de gezondheid bedreigt en die zeer waarschijnlijk niet met het slikken van deze middelen alleen te bestrijden is. Het is dus belangrijk om de grens van drie dagen strikt te hanteren om zeker te zijn.

pijnstillers met codeine bestellen zonder recept

Let op bijwerkingen en waarschuwingen

Lees voordat je een medicijn bestelt altijd de informatie met betrekking tot bijwerkingen en waarschuwingen. Lang niet iedereen zal bijwerkingen ervaren, maar het is goed om te weten wat je mogelijk kunt verwachten. Ook de waarschuwingen zijn belangrijk: kun je in jouw situatie en gezondheidstoestand het medicijn veilig gebruiken? Ontstaat er geen wisselwerking met andere medicijnen? Zulke informatie vind je in de bijsluiter. Neem deze goed door voordat je begint met het gebruik van een nieuw geneesmiddel.

Kun je ook receptplichtige pijnstillers met codeïne kopen zonder recept?

De medicijnen die je hierboven ziet, zijn geen ‘over the counter’ pijnstillers met codeïne. Deze medicijnen met hogere dosering kun je alleen (online) verkrijgen met een recept van de arts. De online arts kan dit recept verzorgen, waarna gezorgd kan worden dat een EU-gecertificeerde apotheek het medicijn uitlevert. Via onderstaande links kom je meer te weten over de medicijnen en dit proces.

Meer info over Codeïne >>

Meer info over Paracetamol / Codeïne >>

Lees ook meer over Codeïne en Paracetamol / Codeïne.


Laat een reactie achter