Pijnstillers

Klik hier voor pijnstillers >>

Pijnstillers kopen zonder recept?

Kun je pijnstillers kopen zonder recept? Het antwoord vind je hieronder. Lees meer

arcoxia etoricoxib kopen bestellen zonder recept Arcoxia nodig?

arthrotec kopen bestellen zonder recept Arthrotec nodig?

codeine kopen bestellen zonder recept Codeïne nodig?

diclofenac kopen bestellen zonder recept Diclofenac nodig?

ibuprofen 600 mg kopen bestellen zonder recept Ibuprofen 600 mg nodig?

indometacine kopen bestellen zonder recept Indometacine nodig?

meloxicam kopen bestellen zonder recept Meloxicam nodig?

Persoonlijk advies nodig?

De online arts kan kijken welke pijnstillers je het beste kunt gebruiken. Dit wordt bepaald op basis van je persoonlijke gegevens. Direct contact?

Vraag het de online arts >>

Pijstillers kopen: meer informatie

Pijnstillers zijn er in zeer veel verschillende soorten en maten. Sommige zijn vrij verkrijgbaar, andere uitsluitend op recept. Maar welke heb je nodig? Uiteraard is dat antwoord afhankelijk van de aard en ernst van de pijn. Lees hieronder meer over pijnstillers.

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Vrij verkrijgbare pijnstillers

Veel pijnstillers zijn vrij verkrijgbaar. Dat betekent, dat ze zonder recept van de arts kunnen worden gekocht bij de apotheek en in sommige gevallen de drogist of zelfs supermarkt. Onder deze groep vallen onder andere paracetamol en aspirine, maar ook sommige NSAID’s (non-steroidal anti-inflammatory drugs, ontstekingsremmende medicijnen zonder steroïden), zoals ibuprofen en naproxen. Het grootste deel van de NSAID’s is echter uitsluitend op recept verkrijgbaar. De vrij verkrijgbare pijnstillers hebben voor de meeste mensen weinig tot geen bijwerkingen. Let op: ondanks dat deze medicijnen vrij verkrijgbaar zijn en bij incidentele inname over het algemeen geen tot weinig bijwerkingen geven, dienen ook vrij verkrijgbare geneesmiddelen met voorzichtigheid gebruikt te worden.

Zoek je vrij verkrijgbare pijnstillers? Ga dan langs je apotheek of drogist, of bestel ze bij onze aangesloten aanbieder.

pijnstillers kopen zonder recept

Pijnstillers op recept

De meeste pijnstillers, zoals veel NSAID’s, COX-2-remmers en opioïden, zijn echter alleen op recept verkrijgbaar. Dit betekent, dat je (ook online) alleen met tussenkomst van een (online) arts deze middelen kunt krijgen. Wil je ze online verkrijgen, dan zal de online arts naar je medische gegevens kijken en bepalen of je voor het middel in aanmerking komt. Vervolgens kan de arts een recept uitschrijven en kan de levering van de pijnstillers verzorgd worden. Alle medicijnen worden snel en discreet thuisbezorgd. Lees hieronder over de verschillende mogelijkheden.

NSAID’s en COX-2-remmers

NSAID’s zijn ontstekingsremmende pijnstillers die bepaalde eiwitten remmen en zo koorts en pijn verminderen. Sommige van deze geneesmiddelen zijn vrij verkrijgbaar, maar het overgrote deel kan alleen op recept verkregen worden. Door de manier waarop deze middelen werken, kunnen enkele bijwerkingen ontstaan. De meest gehoorde bijwerking is maagklachten. Daarnaast vertragen sommige NSAID’s de bloedstolling en bestaat er kans dat de nierfunctie geremd wordt. Raadpleeg altijd de arts als je andere medicijnen slikt en overweegt NSAID’s te gebruiken.

COX-2-remmers vallen onder de NSAID’s. Echter, waar standaard NSAID’s zowel het COX-1 enzym als het COX-2 enzym remmen, remmen COX-2-remmers alleen het COX-2 enzym. Door deze werking wordt de kans op een maagzweer aanzienlijk verkleind. Toch zijn ook deze geneesmiddelen niet zonder bijwerkingen, en moet goed opgelet worden bij het gebruik ervan.

Bekende voorbeelden van NSAID’s en COX-2-remmers zijn:

Opioïden

Opioïde pijnstillers zijn uitsluitend op recept verkrijgbaar en zijn afkomstig uit opium. Deze middelen beïnvloeden de opioïdenreceptoren. Morfine en methadon zijn de bekendste geneesmiddelen uit deze groep. Andere medicijnen die onder deze groep vallen, zijn codeïne, paracetamol / codeïne, fentanyl, pethidine en tramadol. Wil je deze medicijnen online verkrijgen, dan zal eerst de online arts aan de hand van en consultformulier bepalen of je het medicijn kunt gebruiken. Vervolgens kan de arts een recept uitschrijven en kan de levering van deze geneesmiddelen verzorgd worden.

pijnstillers bestellen zonder recept

Waarschuwingen bij pijnstillers

Hoewel de pijnstillers zonder recept over het algemeen geen verslavende werking hebben en vaak nauwelijks bijwerkingen vertonen, is het belangrijk om met deze geneesmiddelen, net als de andere genoemde middelen, zorgvuldig om te gaan. Gebruik geen enkele van deze medicijnen dan ook langer dan 10 tot 14 dagen achtereen, tenzij nadrukkelijk voorgeschreven door de arts. Opioïde pijnstillers kunnen in een enkel geval bovendien een verslavende werking hebben, vooral als mensen de middelen preventief innemen. Mochten er verslavingsverschijnselen optreden, zoek dan direct hulp.

Contra-indicaties

Alle bovengenoemde middelen vertonen wisselwerkingen met 1 of meer andere geneesmiddelen. Daarnaast zijn er gevallen waarbij door de gezondheidstoestand of andere omstandigheden een medicijn niet genomen mag worden. Lees de specifieke informatiepagina’s op deze website goed door en stel vragen aan de arts tijdens het bestelproces. Lees ook de bijsluiter goed door voordat je begint met het gebruik van een medicijn.

Online consult voor pijnstillers starten

Pijnstillers (ook de middelen op recept) kunnen online verkregen worden Een arts kan (indien gebruik is goedgekeurd) een recept uitschrijven, waarna een EU-geregistreerde apotheek de medicijnen kan leveren. De middelen worden snel en discreet thuisbezorgd.

Meer info over deze medicijnen >> 


1 Reactie

Riek van der windt

February 15, 2018 at 9:23 pm

Door pijn hele dagen amper meer kunnen lopen. Heb ik morfine en fentanyl nodig

Laat een reactie achter