Pravastatine

Klik hier voor Pravastatine >>

Pravastatine kopen zonder recept?

Kun je Pravastatine kopen zonder recept? Lees het antwoord op deze vraag hieronder.

Pravastatine kopen bestellen zonder recept
Pravastatine nodig?

Meer informatie over Pravastatine kopen zonder recept

Pravastatine kopen zonder recept is niet mogelijk. Je dient hiervoor een recept te krijgen via een online artsconsult. Via een geregistreerde online arts wordt een recept uitgeschreven, waarna je het medicijn kunt krijgen bij een EU-geregistreerde apotheek.Je kunt ook bij je eigen apotheek met het recept Pravastatine kopen.

Klik hier voor Pravastatine >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Cholesterolverlagend middel

Pravastatine is een statine of cholesterolsyntheseremmer en helpt vetten in het bloed te verminderen. Onder andere het cholesterolgehalte in je bloed daalt door dit middel. Hierdoor nemen de kans op aandoeningen als gevolg van een teveel aan cholesterol, zoals hart- en vaatziekten, af. Het kan enige tijd in beslag nemen voordat je dit effect voor het eerst opmerkt. Soms zie je binnen een week verschil, andere keren duurt het tot 4 weken.

pravastatine kopen zonder recept

Hoe en wanneer neem je Pravastatine?

Het effect van dit medicijn is het best als je het medicijn ‘s avonds inneemt. Dit kan na de avondmaaltijd, maar ook vlak voordat je gaat slapen. Zo kan het medicijn ‘s nachts zijn werk doen, op het moment dat de cholesterolaanmaak door de lever op zijn hoogtepunt is. Mocht je dit ene keer vergeten, dan kun je ‘s ochtends alsnog een tablet nemen, zolang het nog minimaal 8 uur duurt tot de volgende tablet. Je neemt de tablet met wat water. Veel mensen moeten dit medicijn voor het leven nemen. Wil je er toch mee stoppen? Vraag je arts om advies en stop niet eerder.

pravastatine bestellen zonder recept

Zeer zelden bijwerkingen

Dit medicijn kan bij het gebruik gepaard gaan met bijwerkingen. Deze zijn echter zeer zeldzaam en over het algemeen onschuldig. Heel soms ervaren mensen bijvoorbeeld wat pijn in spieren of gewrichten, kramp of een zwak gevoel in de spieren of andere spierklachten. Deze zijn onschuldig. Verder worden klachten aan maag en darmen, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, huidklachten, een verdoofd of tintelend gevoel, seksuele problemen, een ontsteking aan lever of alvleesklier, vaker plassen en een overgevoeligheidsreactie genoemd. Al deze bijwerkingen komen echter zeer weinig voor. Lees er meer over in de bijsluiter.

kopen zonder recept

Wanneer moet je oppassen met dit medicijn?

Niet altijd is Pravastatine kopen een goed idee. In sommige gevallen kun je beter met de arts overleggen of een ander middel geschikt is.

Overleg met de arts of dit medicijn geschikt is als je:

  • Een verminderd werkende lever hebt.
  • Borstvoeding wilt geven.

Gebruik dit medicijn niet als je:

  • Zwanger bent of wilt worden.
  • Overgevoelig bent voor een bestanddeel van dit medicijn.

Combinatie met alcohol

Matig het gebruik van alcohol als je dit medicijn gebruikt. De combinatie met dit medicijn kan voor leverproblemen zorgen. Beperk de alcoholconsumptie tot 1 of 2 glazen per dag.

Combinatie met voedsel

Je mag in principe alles eten bij dit medicijn. Echter, voor een optimaal resultaat wordt aangeraden een cholesterolverlagend dieet te volgen.

kopen zonder recept

Invloed op rijvaardigheid

Soms treedt er duizeligheid of vermoeidheid op in de eerste dagen van het gebruik van dit medicijn. Als dat zo is, vermijd dan deelname aan het verkeer. Als de bijwerking verdwenen is, kun je weer gewoon autorijden.

Combinatie met andere medicijnen

Er zijn enkele medicijnen die problemen kunnen geven in combinatie met Pravastatine. Dit zijn medicijnen met de hulpmiddelen Gemfibrozil of Colchicine en bepaalde hiv-medicijnen. Overleg met de arts als je een van deze middelen gebruikt, of als je twijfelt of een bepaalde combinatie problemen zal geven.

Kun je Pravastatine kopen zonder recept?

Pravastatine kun je niet kopen zonder recept. Wil je dit medicijn gebruiken? Vraag dan een online artsconsult aan voor een recept. Daarna kun je het medicijn via een gecertificeerde apotheek verkrijgen, of met het recept Pravastatine kopen bij je eigen apotheek. Meer info:

Pravastatine kopen bestellen zonder recept

Meer info over Pravastatine >>

 


Laat een reactie achter