Proctosedyl

Klik hier voor Proctosedyl >>

Proctosedyl kopen zonder recept?

Proctosedyl kopen zonder recept, kan dat online? Ontdek het hieronder.

proctosedyl kopen bestellen zonder recept
Proctosedyl nodig?

Meer over Proctosedyl kopen zonder recept

Als je Proctosedyl wil kopen zonder recept, doe je dit omdat je last hebt van aambeien. Veel mensen willen hiervoor liever niet langs de eigen huisarts en apotheek. Proctosedyl kopen zonder recept is echter niet mogelijk. Wel zijn er partijen die je in contact kunnen brengen met een arts voor een online consult en eventueel het verzenden van je medicijn kunnen verzorgen.

Klik hier voor Proctosedyl >>

Hoe werkt dit?

Je vult een online vragenlijst in, op basis waarvan de arts bepaalt of je het medicijn kunt gebruiken. Je krijgt vervolgens een recept, waarna het originele medicijn van een EU-geregistreerde apotheek naar je huis kan worden gestuurd. Wij vergelijken uitsluitend de betrouwbare partijen en vinden zo de laagste prijs voor Proctosedyl inclusief consult en aanvullende kosten. Die prijs zie je bovenaan deze pagina.

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

proctosedyl kopen zonder recept

Wat is Proctosedyl?

Proctosedyl is een middel dat helpt bij het bestrijden van de problemen die aambeien met zich meebrengen. Het middel bevat de werkzame stoffen cinchocaïne, hydrocortison en framycetine. Deze werken als volgt:

  • Framycetine is een antibioticum dat bacteriën bestrijdt.
  • Hydrocortison werkt ontstekingsremmend.
  • Cinchocaïne verdooft, waardoor jeuk en pijn verminderen.

Het medicijn komt in de vorm van een zetpil of zalf en moet meerdere keren per dag worden aan- of ingebracht. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt en op het juiste moment gebeurt. Dit is namelijk noodzakelijk om te zorgen dat de bacteriën worden gedood en de klachten zullen afnemen. Daarnaast heeft het een verdovende werking die verzachtend kan worden ervaren.

Hoe gebruik ik Proctosedyl?

Hoe Proctosedyl gebruikt moet worden, is afhankelijk van het gekozen middel. Voor zowel de zetpil als de zalf gelden enkele algemene aanwijzingen. Zo gebruik je beide middelen iedere ochtend en avond, en na iedere ontlasting. Dit kan twee tot drie weken worden gedaan. Je mag dit medicijn niet langer dan 3 weken gebruiken. Zijn de klachten daarna nog niet weg? Neem dan contact op met de arts.

Zalf aanbrengen

Het schoonmaken van de anus is essentieel wanneer Proctosedyl gebruikt moet worden. Doe dit met een wattenstaafje en wat olie om het vocht dat de irritatie veroorzaakt weg te poetsen. Vervolgens kan de zalf dun op en rond de anus worden gesmeerd. Dit moet met de vinger worden gedaan, maar doe dit wel met een rubberhandschoen aan of een vingercondoom om de vinger. Indien nodig kan met een canule de zalf dieper in de anus worden aangebracht. Was de handen na het aan- of inbrengen van de zalf.

Zetpil inbrengen

De zetpil kun je met de hand inbrengen in de anus. Was van tevoren en achteraf de handen.

proctosedyl bestellen zonder recept

Bijwerkingen van Proctosedyl

Er zijn enkele bijwerkingen die gemeld worden bij het gebruik van Proctosedyl. Over het algemeen geldt dat de kans op bijwerkingen groter is bij de zetpillen dan bij de zalf. In de eerste plaats gaat het om huidirritatie. In plaats van een afname van de klachten, kunnen sommige klachten dan juist verergeren. Denk aan het ervaren van jeuk of een branderig gevoel op de plek waar de hinder ondervonden wordt. Bovendien kan de huid op aangebrachte plaatsen rood kunnen worden. Wanneer dit het geval is, moet een arts worden geraadpleegd. De kans is aanwezig dat een ander middel moet worden voorgeschreven om de aambeien te bestrijden.

Het is ook mogelijk dat je overgevoelig voor 1 of meerdere werkzame stoffen of een hulpstof in Proctosedyl. Wanneer één van deze stoffen een allergie oproept, dan moet er direct met het medicijn worden gestopt. Maak een afspraak bij de arts om te zorgen dat de problemen worden opgelost.

Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige en actuele lijst van bijwerkingen. Heb je last van een hevige, langdurige of ongebruikelijke bijwerking? Meld het aan de arts.

kopen zonder recept

Let hierop voor en tijdens gebruik

Proctosedyl is niet in alle gevallen geschikt voor gebruik. Het is belangrijk extra overleg te plegen met de arts als je:

  • Overgevoelig bent voor bepaalde antibiotica, zoals gentamycine, kanamycine, neomycine of paromomycine. De kans is groot dat je dan ook overgevoelig bent voor de werkzame stof framycetine in dit medicijn.
  • Zwanger bent of wilt worden.
  • Borstvoeding geeft of wilt gaan geven.

Gebruik Proctosedyl niet (meer) als je:

  • Last hebt van geïnfecteerde of bloedende aambeien.
  • Een infectie aan de endeldarm hebt.
  • Overgevoelig bent voor een werkzame stof of ander bestanddeel van Proctosedyl.
  • Het medicijn al 3 weken hebt gebruikt.

Het juiste eten bij Proctosedyl

In de eerste plaats zijn er geen beperkingen als het gaat om eten en drinken wanneer dit middel wordt gebruikt. Het is echter wel zo dat dit medicijn wordt voorgeschreven om klachten met betrekking tot aambeien terug te dringen. Om deze klachten in het geheel iets te verlichten wordt aangeraden om vezelrijk voedsel voorop te stellen in het dieet. Dit zorgt namelijk voor een iets zachtere ontlasting. Daardoor kan de last die ervaren wordt iets worden verlicht. Bovendien kan het medicijn zo net iets gemakkelijker zijn werking hebben.

kopen zonder recept

Kan ik Proctosedyl kopen zonder recept?

Proctosedyl kopen zonder recept is niet mogelijk, omdat het valt onder de receptplichtige medicijnen. Wel zijn er online partijen te vinden die kunnen bemiddelen in een artsconsult, eventueel in combinatie met levering van het medicijn. De arts schrijft online het recept uit, en een EU-geregistreerde apotheek draagt desgewenst zorg voor het aan huis leveren van het medicijn. Wij vergelijken partijen die hierin bemiddelen. De laagste prijs voor een consult met levering van medicijnen vind je hieronder.

proctosedyl kopen bestellen zonder recept

Consult voor Proctosedyl starten (vanaf €51,99) >>


Laat een reactie achter