Progynova

Klik hier voor Progynova >>

Progynova kopen zonder recept?

Wil je Progynova kopen zonder recept? Hieronder zie je wat er mogelijk is.

progynova kopen zonder recept
Progynova nodig?

Progynova kopen zonder recept? Dit moet je weten

Progynova kopen zonder recept zou een zeer eenvoudige oplossing zijn voor vrouwen die klachten hebben die een hormonale oorzaak hebben. Wil je Progynova kopen zonder recept? Kijk eens bij de online service via onderstaande link. Hier kun je een vragenlijst discreet invullen. Zo kun je aan een recept en het medicijn komen.  Dit gaat in samenspraak met een geregistreerde arts en gecertificeerde apotheek, wat beter is dan zomaar Progynova kopen zonder recept.

Klik hier voor Progynova >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Progynova?

Progynova kan voor veel vrouwen een oplossing bieden bij verschillende klachten. Dit komt omdat het medicijn gebaseerd is op een vrouwelijk hormoon, namelijk estradiol. Dit is een oestrogeenhormoon. Het kan worden gebruikt om bepaalde vormen van hoofdpijn te behandelen, maar ook voor bijvoorbeeld botontkalking. Het wordt bovendien in sommige gevallen voorgeschreven bij overgangsklachten, vertraagde pubertijd en in enkele gevallen bij de behandeling van kanker. Het gebruik van het medicijn is sterk afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Overleg daarom goed met de arts en lees de bijsluiter van Progynova goed door.

progynova kopen zonder recept

Hoe gebruik je Progynova?

Het gebruik van Progynova kan sterk afhangen van de klacht die bestreden wordt. Zo mag het bij hoofdpijn of migraine alleen tijdens de menstruatie worden gebruikt. Bij klachten van een vertraagde pubertijd moet het middel langdurig, soms zelfs levenslang, worden gebruikt. Bij andere klachten daarentegen is het de bedoeling dat ergens gedurende het tweede jaar van gebruik een moment van stoppen wordt gekozen. Het moment van inname is vaak vrij in te vullen. Dit geldt niet bij overgangsklachten, dan is het belangrijk om een innameschema van een arts te krijgen. Dit geldt ook bij botontkalking. Voor het juiste gebruik van Progynova dient de arts te worden geraadpleegd.

Vergeten een dosis te nemen?

Regelmaat in het gebruik van Progynova is de sleutel tot optimale resultaten. Het is belangrijk om een vast moment op de dag te kiezen en altijd dan het medicijn in te nemen. Dit verkleint de kans op vergeten. Komt dit toch een keer voor, haal dan de vergeten dosis in. Dit kan tot 12 uur na het vergeten innamemoment en dus 12 uur tot de volgende dosis. Is er minder tijd tot de volgende dosis, laat de vergeten dosis dan achterwege en wacht tot het volgende moment van inname om daar verder te gaan met Progynova.

Progynova en andere medicijnen

Progynova gaat niet altijd goed samen met andere middelen. Het is daarom ook belangrijk dat hier goed op gelet wordt voordat aan het gebruik van dit middel begonnen wordt. Een voorbeeld van zo’n medicijn is Tamofixen. Dit is een antioestrogeen. Het spreekt voor zich dat deze middelen met elkaar conflicteren. Andere medicijnen die niet goed samengaan met dit middel zijn aromataseremmers. Wanneer deze middelen gebruikt worden, moet met de arts overleg worden gepleegd over de beste optie. Mogelijk moeten dan andere middelen worden voorgeschreven.

progynova kopen

Mogelijke bijwerkingen

De bijwerkingen van Progynova die het vaakst voorkomen komen in 1 tot 10 procent van de gevallen voor. Het gaat dan om doorbraakbloedingen of veranderde afscheiding uit de vagina, het vasthouden van vocht in de benen, last van de borsten door pijn of spanning, misselijkheid, hoofdpijn, buikpijn en stemmingsveranderingen. Al deze klachten kunnen al vrij snel nadat met het medicijn begonnen is wegtrekken. Wanneer het echter na enige tijd nog altijd zo is dat de klachten bestaan, dan kan overleg met de dokter verstandig zijn. Meestal is een goed moment om te meten het einde van de tweede week. Vaak schrijft de arts minder sterke middelen voor.

Klachten die in zeer zeldzame gevallen (minder dan 1 procent) voorkomen zijn bijvoorbeeld migraine en andere vormen van hoofdpijn. Ook huidafwijkingen treden weleens op. Daarnaast kunnen mensen die aan endometriose lijden merken dat de klachten toenemen. Ook kan zich trombose ontwikkelen. Duizeligheid, een beroerte en een toegenomen vetgehalte in het bloed zijn eveneens genoemde bijwerkingen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat de mogelijkheid bestaat dat een patiënt overgevoelig is voor de medicijnen.

kopen zonder recept

Bij langer gebruik neemt bovendien de kans op borstkanker, baarmoederkanker, leverproblemen, galstenen en dementie (boven de 65 jaar) toe, al gaat het hier nog steeds om een kleine kans.

Wanneer moet je extra opletten?

Dit medicijn is niet voor iedereen geschikt. Hieronder worden enkele zaken genoemd waar je extra op moet letten als je dit medicijn wilt gaan gebruiken. Sommige mensen moeten namelijk extra opletten met gebruik of dit medicijn in het geheel niet gebruiken.

Overleggen met de arts

Je vult bij de online aanbieder een vragenlijst in. Vul deze volledig en naar waarheid in, en overleg met de arts als je:

 • Een van de medicijnen, genoemd onder “Progynova en andere medicijnen” gebruikt.
 • Lijdt aan endometriose of een bepaalde vorm van kanker
 • Een te hoog vetgehalte in je bloed hebt.
 • Trombose, een beroerte of bepaalde vormen van kanker hebt gehad.

Niet gebruiken

Gebruik dit medicijn niet als je:

 • Overgevoelig bent voor estradiol of een ander bestanddeel van Progynova.
 • Zwanger bent of binnenkort zwanger wilt worden.

kopen zonder recept

Kun je Progynova kopen zonder recept?

Je las het al: je kunt geen Progynova kopen zonder recept. Hoe kom je wel aan dit medicijn? Volg deze stappen:

 1. Ga naar de website van de aanbieder via onderstaande link.
 2. Ga via de knop “regel een behandeling” naar het vragenformulier.
 3. Heb je het formulier ingevuld? Dan kan de arts een recept uitschrijven.
 4. Je kunt nu opdracht geven aan een apotheek om het medicijn te leveren.
 5. Reken de behandeling en de medicijnen af. Ze worden thuisgestuurd

progynova kopen zonder recept

Ga naar de website >>


Laat een reactie achter