Proscar (finasteride)

Klik hier voor Proscar (finasteride) >>

Proscar (finasteride) kopen zonder recept?

Kun je Proscar (finasteride) kopen zonder recept? Lees meer hieronder.

Proscar finasteride kopen zonder recept
Proscar nodig?

Proscar kopen zonder recept?

Wil je graag Proscar kopen zonder recept? Wij kunnen je verwijzen naar een aanbieder die je in contact brengt met een arts. De arts schrijft aan de hand van een online vragenlijst een recept uit. Dezelfde aanbieder kan ook zorgen dat je het medicijn van een officiële apotheek geleverd krijgt. Ook kun je met het recept zelf bij een apotheek in de buurt Proscar kopen.

Klik hier voor Proscar (finasteride) >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Proscar?

Proscar is een medicijn dat voor meerdere klachten baat kan hebben. De werkzame stof finasteride remt de werking van testosteron, een lichaamseigen stof, op haarzakjes in de huid en de prostaat. Daardoor is het een prostaatmedicijn dat bij mannen prostaatproblemen kan verhelpen, maar ook een haargroeimedicijn dat bij mannen haaruitval kan afremmen. Bij vrouwen kan het juist hulp bieden wanneer er last van overmatige haargroei bestaat. Het is wel belangrijk om te weten hoe het op de juiste wijze toegediend moet worden. Aan de hand daarvan kan optimaal profijt van het gebruik van dit middel worden genoten. Lees daarom de bijsluiter goed door voordat je Proscar gaat gebruiken.

proscar kopen zonder recept

Hoe is Proscar te gebruiken?

Proscar komt in tabletvorm en kan eenmaal per dag worden gebruikt. Laat de arts hierover adviseren. Kies zelf een vast moment. Dit helpt bij het creëren van regelmaat. Juist deze regelmaat kan helpen om het medicijn het best te laten werken. Het is in alle gevallen zo dat het belangrijk is om het medicijn ten minste 6 maanden te gebruiken. Wanneer na 6 maanden onvoldoende resultaat van Proscar te merken is, dan zal het medicijn waarschijnlijk niet gaan aanslaan en moet naar een ander middel worden gezocht. Overleg hierover met de arts.

Een dosis Proscar vergeten

Regelmaat is 1 van de sleutels om Proscar goed te laten werken. Dat betekent dus dat bijvoorbeeld dagelijks een vast moment moet worden gekozen. Desondanks kan het soms voorkomen dat er een dosis vergeten wordt. In dat geval is het belangrijk om deze dosis tijdig in te halen. Doe dit tot 8 uur voor de volgende dosis. Is er minder dan 8 uur te gaan, dan is het beter om de vergeten dosis over te slaan en deze als verloren te beschouwen. Het is belangrijk om niet te veel doses verloren te laten gaan. Lees hierover meer in de bijsluiter.

proscar kopen

Mogelijke bijwerkingen

Het gebruik van Proscar kan gevolgen hebben voor de seksuele prestaties van de man. Dit komt in 1 tot 10 procent van de gevallen voor. Zo kan er impotentie ontstaan. Daarnaast kan het zo zijn dat de sexdrive afneemt. Er bestaat dan dus minder zin in seks. Ook problemen rondom het klaarkomen zijn mogelijk een gevolg van de inname van dit middel. Het is in vrijwel alle gevallen zo dat deze klachten voorbijgaan wanneer met het middel wordt gestopt. Mogelijk kan overleg met de arts uitsluitsel geven over wat de beste optie is bij het ervaren van deze klachten.

Problemen die in zeer zeldzame gevallen (minder dan 1 procent) kunnwn optreden bij mannen, zijn het ontstaan van borstvorming, die in sommige gevallen gepaard gaat met pijn in de borsten en in een enkel ernstig geval de ontwikkeling van borstkanker. Ook onvruchtbaarheid en pijn in de zaadballen kunnen bij de man voorkomen. Daarnaast is het zo dat leveraandoeningen kunnen ontwikkelen of dat de gebruiker last kan krijgen van depressieve gevoelens of hartkloppingen. In al deze gevallen is het zo dat je contact met de arts moet opnemen. Vaak komt het erop neer dat het gebruik van Proscar gestopt moet worden en dat naar een andere oplossing moet worden gezocht om de klachten te bestrijden.

In eveneens zeer zeldzame gevallen is iemand overgevoelig voor finasteride of een ander bestanddeel van Proscar. Dit uit zich in de regel in uitslag, jeuk en bulten, maar kan in ernstige gevallen ook leiden tot benauwdheid en zwellingen in het gezicht. Als dit gebeurt, dien je direct te stoppen met het gebruik van dit medicijn en de arts in te schakelen. Heb je last van een hevige reactie, ga dan naar de Eerste Hulp.

Lees meer over alle bijwerkingen en de te ondernemen acties in de bijsluiter.

kopen zonder recept

Andere belangrijke punten

Proscar kopen zonder recept is deels niet mogelijk vanwege de waarschuwingen die gelden voor het product. Een arts moet bepalen of het gebruik veilig is. Vul daarom de vragenlijst volledig en naar waarheid in. Hieronder staan enkele punten waar je (onder andere) op dient te letten als je Proscar wilt gebruiken.

Proscar en andere medicijnen

Er bestaan weinig wisselwerkingen tussen de werkzame stof finasteride en andere medicijnen. Mensen die medicijnen gebruiken tegen hiv of hepatitis C dienen met de arts te overleggen. Mogelijk gaan deze medicijnen niet samen met finasteride.

Overgevoeligheid

Onder de bijwerkingen staat wat er kan gebeuren als je overgevoelig bent voor dit medicijn. Is dit het geval? Dan mag je het medicijn niet gebruiken.

Proscar en zwangerschap

Proscar kan in sommige gevallen aan vrouwen worden voorgeschreven om de haargroei te remmen. Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van dit medicijn niet goed samengaat met zwangerschap. Wanneer je zwanger bent of wilt worden, moet je stoppen met het gebruik en zelfs oppassen met per ongeluk in aanraking komen met het middel. Dit geldt ook net na de geboorte. Er kan dan niet direct weer worden begonnen. De stof komt namelijk ook in de moedermelk terecht. Je mag dit middel dus niet tijdens de borstvoeding gebruiken. Overleg met de arts.

Ook mannen van wie de vrouw zwanger is of wil worden, moeten oppassen met Proscar. Gebruik je meer dan 5 mg finasteride per dag, dan komen er sporen in het sperma terecht. Let daarom op dat je bij de seks een condoom gebruikt en dat de vrouw niet met het sperma in aanraking komt.

kopen zonder recept

Prostaatonderzoek

Bij een prostaataandoening moet de arts op regelmatige basis in de gaten houden of het een goedaardige of kwaadaardige ontwikkeling van de aandoening betreft. Hierbij wordt een stof in het bloed gemeten die door dit medicijn juist wordt verlaagd. De testresultaten kunnen hierdoor lager uitvallen. Vertel daarom de arts dat je dit medicijn gebruikt als je een prostaatonderzoek moet ondergaan.

Kan ik Proscar (finasteride) kopen zonder recept?

Je zag al dat Proscar (finasteride) kopen zonder recept niet mogelijk is, maar dat je wel online in contact kan worden gebracht met een arts. Via een online vragenlijst kan de arts een recept uitschrijven, waarna je via een officiële apotheek het medicijn kunt verkrijgen. Liever bij de eigen apotheek Proscar kopen? Ook dat kan met dit recept. Meer info:

Proscar finasteride kopen zonder recept

Meer info over Proscar (finasteride) >>


Laat een reactie achter