Qlaira

Klik hier voor Qlaira >>

Qlaira kopen: met of zonder recept?

Qlaira kopen zonder recept, is dat mogelijk? Ontdek hieronder wat kan en wat niet.

qlaira kopen zonder recept
Qlaira nodig?

Meer anticonceptiepillen

Wil je in plaats van Qlaira een andere anticonceptiepil? Hier vind je een volledig overzicht van anticonceptiepillen.

Qlaira kopen: online of bij eigen apotheek

Je kunt Qlaira niet kopen zonder recept. Via verschillende online aanbieders kun je echter een online artsconsult starten, waarin je een recept voor deze pil kunt krijgen. Met dit recept kun je opdracht geven het medicijn direct uit te leveren of bij je eigen apotheek Qlaira kopen.

Klik hier voor Qlaira >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Qlaira?

Qlaira kopen (online of bij de eigen apotheek) wordt gedaan door vrouwen die op zoek zijn naar een anticonceptiemiddel, ofwel een middel om zwangerschap te voorkomen. Qlaira is een zogenaamde meerfasenpil en bevat twee werkzame stoffen: het oestrogeen-hormoon estradiol en het progestageen-hormoon diënogest. De pillen uit de verschillende fasen zijn te herkennen aan hun verschillende kleuren. Het is zeer belangrijk om de juiste wijze van gebruik te volgen als aan dit medicijn begonnen wordt. Dit is nodig om zeker te zijn van de betrouwbaarheid ervan.

qlaira kopen zonder recept

Hoe gebruik je Qlaira?

Het gebruik van Qlaira gebeurt volgens een vaste routine. Hier komt ook het verschil in kleur tussen de tabletten bij kijken. De eerste 2 dagen staan voor de donkergele tablet, vervolgens is de rode tablet 5 dagen aan de beurt. Daarop volgen 17 dagen waarop de lichtgele tablet moet worden genomen. Tot slot volgen 2 dagen met een donkerrode tablet en 1 dag met de witte tablet. Vervolgens begint dit de dag erop geheel opnieuw. Er is dus geen stopweek. Dit is belangrijk om te weten, omdat dit verschilt van veel andere anticonceptiemiddelen. Voor het innemen wordt aangeraden een vast tijdstip te kiezen om vergeten te voorkomen.

Een dosis Qlaira niet genomen

Het is belangrijk om altijd de dosis Qlaira die op die betreffende dag voorgeschreven staat in te nemen. Wanneer dit niet gedaan wordt, dan zal de betrouwbaarheid van het middel direct afnemen. Er geldt per periode een andere oplossing voor een vergeten pil. In de eerste negen dagen kan de vergeten dosis nog worden ingehaald tot op het moment van de volgende dosis. Dit geldt ook voor de pillen op dag 10 tot en met 17. Ga ook verder met de strip. Vanaf dag 18 wordt dit anders. Tussen dagen 18 en 24 betekent een vergeten pil dat geheel opnieuw moet worden begonnen. Op dag 25 en 26 kan vervolgens wel gewoon de dosis weer worden ingehaald. Op dag 27 of 28 kan een pil worden vergeten, gooi deze dan weg en ga verder. Je leest meer over het omgaan met een vergeten dosis in de bijsluiter.

qlaira kopen

Mogelijke bijwerkingen

Bijwerkingen van Qlaira die algemeen bekend zijn, komen in verschillende vormen. Vaginaal bloedverlies behoort tot de meest voorkomende (10 tot 30 procent van de gevallen). Dit kan tot wel ene half jaar nadat begonnen is met het middel aanhouden. Is er daarna nog altijd sprake van, schakel dan een arts in voor overleg. Eveneens in 10 tot 30 procent van de gevallen kunnen klachten zoals misselijkheid, braken, diarree en gespannen borsten voorkomen. Ook dit moet na enige tijd wegtrekken. Hetzelfde geldt voor hoofdpijn of migraine. Houdt dit aan, bel dan de dokter. Het vasthouden van vocht, met als gevolg dikke enkels en benen, is tevens een bijwerking die in 10 tot 30 procent van de gevallen zal kunnen voorkomen wanneer met dit middel begonnen wordt.

Stemmingswisselingen, een veranderde behoefte aan seks, wazig zien of een verminderde traanproductie en ook een droge vagina zijn klachten die in 1 tot 10 procent van de gevallen kunnen optreden nadat begonnen is met het gebruik van dit middel. Dit geldt in nog mindere mate voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van borstkanker en hart- en vaatziekten. Deze klachten vinden in minder dan 1 procent van de gevallen plaats. Wel is het belangrijk om enige controle te blijven houden gedurende de tijd waarin deze medicijnen gebruikt worden. Voor een volledig overzicht van bijwerkingen en te ondernemen acties lees je de bijsluiter. Doe dit voor je begint met het gebruik van Qlaira.

kopen zonder recept

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen

Er is niet voor niets besloten dat Qlaira kopen zonder recept niet mogelijk moet zijn. Voor dit medicijn gelden namelijk enkele beperkingen en waarschuwingen waarbij het handig is de arts te betrekken. Lees hieronder meer.

Belangrijk om te vermelden

Bij het artsconsult vul je een vragenlijst in. Doe dit naar waarheid en zo volledig mogelijk. Vermeld met name als je:

  • De 35 jaar gepasseerd bent en rookt en/of lijdt aan te hoog cholesterol, een verhoogde bloeddruk, of overgewicht.
  • Verhoogd risico hebt op hart- en vaataandoeningen.
  • Lijdt aan endometriose.
  • Te hoog vetgehalte in je bloed hebt.
  • Erfelijke aanleg hebt voor trombose.

Niet Qlaira gebruiken

Het gebruik van Qlaira wordt afgeraden voor vrouwen die:

  • Ouder zijn dan 50 jaar.
  • Borstkanker hebben (gehad).
  • Overgevoelig zijn voor een bestanddeel van deze anticonceptiepil.
  • Acute porfyrie hebben.

kopen zonder recept

Qlaira en andere medicijnen

Er zijn enkele medicijnen die niet goed samengaan met het gebruik van deze pil. In de eerste plaats gaat het dan om medicijnen die worden voorgeschreven voor de behandeling van borstkanker. Tamoxifen, anastrozol, exemestaan en letrozol zijn bekende vormen. Ook medicijnen tegen hepatitis c en HIV kunnen een probleem vormen. Tot slot is het slim om even na te kijken hoe het zit met sommige cholesterolverlagende middelen. Meld het aan de arts als je een van de voornoemde middelen of stoffen gebruikt, of twijfelt of deze anticonceptiepil samengaat met een medicijn dat je gebruikt.

Waarom Qlaira kopen zonder recept niet kan

Net als andere anticonceptiepillen, kun je Qlaira niet kopen zonder recept. Deze pil is uitsluitend op doktersrecept te verkrijgen. Dit recept kun je via een online artsconsult krijgen, waarna je het medicijn kunt laten thuisbezorgen. Meer informatie hierover kun je vinden via onderstaande link.

qlaira kopen zonder recept

Meer info over Qlaira >>


Laat een reactie achter