Qvar

Klik hier voor Qvar >>

Qvar kopen zonder recept?

Kun je ergens Qvar kopen zonder recept op internet? Wij hebben het antwoord hieronder.

qvar kopen zonder recept
Qvar nodig?

Qvar kopen zonder recept, hoe zit dat?

Qvar is een medicijn dat je niet kunt kopen zonder recept. Patiënten die lijden aan COPD of astma, kunnen via de online arts een recept krijgen voor dit medicijn, waarna het eventueel geleverd kan worden.

Klik hier voor Qvar >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Qvar?

Qvar bevat Beclometason, een bijnierschorshormoon, ook bekend als corticosteroïde. Dat betekent dat het gebruikt kan worden om ontstekingen te remmen. Met dit medicijn kan ook voor bescherming van de luchtwegen worden gezorgd. De prikkels die bij benauwdheid komen kijken zorgen dan voor minder last. Het medicijn heeft een verzachtende werking. Dit kan al snel worden ervaren, binnen tien dagen nadat met het gebruik is begonnen. Wel is dan de voorwaarde dat het middel juist wordt gebruikt. Dit is essentieel.

qvar kopen zonder recept

Hoe is Qvar te gebruiken?

Qvar wordt gebruikt met behulp van een inhalator. Het inhaleren kan enige oefening vergen. Hier kan goede uitleg handig bij zijn. Een arts of verpleegkundige kan hier hulp bij bieden. Bovendien is het ook zo dat de techniek zo nu en dan nagelopen moet worden, bijvoorbeeld eenmaal per jaar. Dit is noodzakelijk om te zorgen dat het middel optimaal blijft werken. Het is belangrijk om Qvar goed gespreid over een dag te gebruiken, bijvoorbeeld om de 12, 8 of 6 uur. Dit is afhankelijk van het aantal malen per dag dat het middel is voorgeschreven.

Een dosis vergeten

Juist de regelmaat in het gebruik van Qvar zorgt ervoor dat de werking vaak al binnen 10 dagen te voelen is en goed aanslaat. Dit betekent dus dat het aan te raden is om goed op te letten dat geen dosis vergeten wordt. Mocht dit wel een keer gebeuren, dan kan deze binnen een bepaalde tijd worden ingehaald. Bij gebruik eenmaal per dag tot acht uur voor de volgende dosis, bij tweemaal tot vier uur, bij driemaal tot twee uur en bij viermaal tot een uur. Is de tijd echter korter, dan moet de vergeten dosis als verloren worden beschouwd. Ga dan door met de volgende. Let wel op dat dit niet te vaak voorkomt. Lees hier meer over in de bijsluiter.

qvar kopen

Mogelijke bijwerkingen

Qvar kan bij het gebruik gepaard gaan met enkele bijwerkingen. Hier lees je wat beknopte informatie over deze bijwerkingen. Voor een volledig overzicht en medisch advies lees je de bijsluiter. Schimmelinfecties, maar ook heesheid, hoesten, een droge mond of moeite met slikken zijn bijwerkingen die ervaren kunnen worden bij het gebruik van Qvar. Het is belangrijk om daarom te zorgen dat de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen. Dit kan worden gedaan door na het inhaleren altijd even de mond te spoelen met water. Zo wordt gezorgd dat de resten van de werkzame stof de bijwerkingen niet kunnen veroorzaken. Houden de problemen aan, overleg dan met een dokter om te bekijken wat hieraan gedaan kan worden. De problemen zijn vaak goed op te lossen door een dokter.

Bijwerkingen die ook kunnen optreden in uitzonderlijke gevallen, hebben te maken met de aanwezigheid van andere klachten. Het gebruik van dit medicijn kan deze klachten dan verergeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om de benauwdheid zelf. In dat geval is het verstandig om met de arts te overleggen over een ander middel. Net als dit geldt voor overgevoeligheid. Ook andere klachten kunnen verergeren. Dit is het geval bij mensen die last hebben van glaucoom, cataract en psychische klachten. Psychische klachten zoals nerveusheid of angst kunnen zich ook gaan ontwikkelen. Let hier goed op en houd de arts op de hoogte.

kopen zonder recept

Belangrijk vooraf

Je kunt Qvar niet kopen zonder recept, omdat een arts moet bepalen of je het medicijn kunt gebruiken. In bepaalde situaties, zoals overgevoeligheid voor een van de bestanddelen van dit medicijn, mag je dit medicijn niet gebruiken. Bij bepaalde oogklachten, zoals grauwe staar of glaucoom, is extra voorzichtigheid geboden. Als de klachten verergeren, raadpleeg dan een arts. Lees voor de rest de bijsluiter goed door en vraag de arts eventueel om extra informatie.

Combinatie met andere medicijnen

Een belangrijk voordeel van Qvar ten opzichte van veel andere middelen die worden voorgeschreven aan patiënten met astma of COPD, is dat er geen wisselwerkingen bekend zijn met andere middelen. Dit betekent dus dat dit medicijn eigenlijk onder alle omstandigheden goed te gebruiken is door patiënten. Dit kan veel voordeel bieden voor verschillende mensen.

kopen zonder recept

Hoe kan ik Qvar kopen zonder recept?

Je las hierboven al dat Qvar kopen zonder recept niet mogelijk is. Je hebt een recept van de arts nodig. De online arts kan dit recept verstrekken. Via een online consultformulier beoordeelt de arts je situatie. Met het recept kun je online het medicijn verkrijgen of bij je eigen apotheek Qvar kopen. Onderstaande link leidt naar meer informatie.

qvar kopen zonder recept

Meer info over Qvar >>


Laat een reactie achter