Ramipril

Klik hier voor Ramipril >>

Ramipril kopen zonder recept?

Ramipril kopen zonder recept, kan dat? Lees hieronder meer.

Ramipril kopen zonder recept
Ramipril nodig?

Lees eerst meer over Ramipril

Mensen die Ramipril willen kopen zonder recept, zullen merken dat dit niet mogelijk is. Een arts moet bepalen of het medicijn geschikt is voor je. Laat de online arts dit doen met een online consult. Je krijgt na dit consult een recept en een gecertificeerde apotheek kan het medicijn vervolgens uitleveren. Liever met dit recept Ramipril kopen bij je eigen apotheek? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Klik hier voor Ramipril >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Ramipril en hoe werkt het?

Ramipril is een zogenaamde ACE-remmer. Het wordt gebruikt om de bloeddruk te verlagen en het hart beter bloed rond te laten pompen. Dit medicijn wordt voorgeschreven bij mensen die een verhoogde bloeddruk hebben, of lijden aan hartfalen. Ook kun je dit medicijn voorgeschreven krijgen als je een hartinfarct hebt gehad of een nierziekte hebt.

ramipril kopen zonder recept

Ramipril gebruiken

Over het algemeen wordt Ramipril voorgeschreven voor de langere termijn. Je zult de eerste effecten van dit medicijn geleidelijk gaan opmerken tijdens de eerste 4 tot 6 weken dat je de tabletten of capsules slikt.

Dagelijks slikken

Over het algemeen moet je dit medicijn voor lange tijd (soms een leven lang) gebruiken. De kans dat je een keer een dosis vergeet in te nemen, wordt dan groter. Probeer toch elke dag eraan te denken door bijvoorbeeld een vast tijdstip te kiezen. Zo kun je ’s ochtends bij het ontbijt de dosis nemen, of ’s avonds voor het slapengaan als je duizelig wordt van het middel. Vergeet je toch een keer een dosis? Neem de vergeten dosis dan zo snel mogelijk, tenzij er weinig tijd meer zit tot de volgende dosis. Lees hier meer over in de bijsluiter die je bij Ramipril krijgt.

ramipril bestellen zonder recept

Stoppen met het gebruik

Je kunt in principe stoppen met Ramipril zonder dat dit gevolgen heeft. Het enige is, dat de aandoening waartegen je het medicijn slikt kan terugkeren. Raadpleeg dus altijd de arts voordat je stopt.

Bijwerkingen die kunnen optreden

Het kan zijn dat je bij het gebruik van dit medicijn bijwerkingen ervaart. Vooral in de eerste periode, als je lichaam nog gewend moet raken aan het medicijn, kunnen er bijwerkingen optreden. Deze gaan als het goed is vanzelf weer over. Overigens heeft lang niet iedereen last van bijwerkingen.

In zeldzame gevallen kun je last krijgen van teveel kalium, kriebelhoest (raadpleeg je arts als dit aanhoudt), duizeligheid en flauwte, last van maag en darmen, uitslag op de huid, vermoeidheid en hoofdpijn. Ook kunnen de nieren minder goed werken.

In zeer zeldzame gevallen kun je slaapproblemen krijgen, verandering van smaak, ontstekingen, zweertjes en droogte in je mond, erectieproblemen, griepsymptomen ontstekingen aan je lever of alvleesklier en bloedafwijkingen.

In een uitzonderlijk geval is iemand overgevoelig voor dit medicijn. Daarbij kunnen zwellingen optreden, soms gepaard met benauwdheid. Waarschuw meteen de arts en bezoek de Eerste Hulp als dit gebeurt.

kopen zonder recept

Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht van bijwerkingen. Ervaar je hevigere of langdurige bijwerkingen? Meld het aan je arts.

Is dit medicijn voor mij geschikt?

Ramipril kopen zonder recept is niet mogelijk. Dit ligt onder andere aan het feit dat er verschillende waarschuwingen voor gelden. Lees dit gedeelte goed door om te kijken of je dit medicijn probleemloos kunt gebruiken. Lees ook de bijsluiter goed door en stel vragen aan de arts bij twijfel.

Gebruik dit medicijn niet als je:

  • Overgevoelig bent voor Ramipril of een ander bestanddeel in dit medicijn.
  • Zwanger bent of zwanger wilt worden.

Overleg met de arts als je:

  • Lijdt aan Je kunt hierdoor hevigere klachten krijgen. Neem contact op met de arts als deze klachten te heftig worden.
  • Diabetes mellitus hebt. Dit middel kan een hypo of bloedglucoseverlaging in de hand werken. Controleer vaker je bloedglucose uit voorzorg.
  • Borstvoeding wilt geven. Er is te weinig bekend over dit medicijn om het gebruik als veilig te bestempelen.
  • Man bent en je partner zwanger wil worden. Het medicijn kan je minder vruchtbaar maken.
  • Een van de medicijnen gebruikt die genoemd worden onder het kopje “Kan ik Ramipril combineren met mijn huidige medicijnen?”

kopen zonder recept

Kan ik alcohol drinken?

Alcohol kan er in combinatie met dit medicijn voor zorgen dat je duizelig wordt. Het is dus beter om niet te drinken. Wil je toch drinken? Begin dan met kleine hoeveelheden om te kijken welk effect het heeft.

Kan ik alles eten?

Je kunt alles eten met dit medicijn.

Beïnvloedt dit medicijn de rijvaardigheid?

Zeker in de eerste periode kun je last hebben van duizeligheid als bijwerking van dit medicijn. Ervaar je duizeligheid? Stap dan niet achter het stuur. Mocht de duizeligheid na enige tijd afnemen, dan kun je wel gewoon autorijden.

Kan ik Ramipril combineren met mijn huidige medicijnen?

Er kan een wisselwerking optreden tussen Ramipril en sommige andere medicijnen. Overleg met de arts als je een van de volgende medicijnen gebruikt: plastabletten en kaliumsparende plasmiddelen, andere bloeddrukverlagers kaliumzout, co-trimoxazol (trimethoprim/sulfamethoxazol) en trimethoprim, lithium, NSAID’s (ontstekingsremmende pijnstillers).

Ramipril kopen zonder recept, kan dat?

Je kunt geen Ramipril kopen zonder recept. Een arts moet bepalen of je dit medicijn kunt gebruiken en een recept uitschrijven. Dit kan via een online consult. Daarna kun je een apotheek het medicijn laten bezorgen. Je kunt eventueel ook naar je eigen apotheek gaan met het recept en daar Ramipril kopen. Lees via onderstaande link meer hierover.

Ramipril kopen zonder recept

Meer info over Ramipril >>


Laat een reactie achter