Ranitidine

Klik hier voor Ranitidine >>

Ranitidine kopen zonder recept?

Ranitidine kopen zonder recept, is dit mogelijk? Lees hieronder meer.

ranitidine kopen bestellen zonder recept
Ranitidine nodig?

Meer medicijnen en advies?

Weet je niet welk medicijn je precies nodig hebt? Je vindt een volledig overzicht plus een link naar een online doktersconsult voor advies op onze pagina over maagzuur medicijnen.

Zonder recept Ranitidine kopen: meer info

Wil je zonder recept Ranitidine kopen? Dat is niet mogelijk. Vraag een recept aan via een online artsconsult. Vervolgens kan een apotheek het medicijn uitleveren, of kun je via je eigen apotheek Ranitidine kopen. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk dat je niet zomaar op willekeurige wijze te werk gaat. Zorg eerst dat je precies weet welk medicijn je moet hebben. Let ook op dat je zeker weet hoe je het moet gebruiken en welke bijwerkingen kunnen optreden.

Klik hier voor Ranitidine >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Ranitidine?

Misschien wil je eerst wel weten wat Ranitidine precies is en wat het doet? Het is een middel dat helpt bij problemen met de maag. Specifiek helpt het bij het verminderen van de aanmaak van maagzuur. Het middel werkt heel snel, al binnen een halfuur. Bovendien is het vaak tot een halve dag werkzaam. Daarom wordt het bijvoorbeeld ook voorgeschreven als maagbeschermer wanneer je bepaalde andere medicijnen moet slikken. Zo voorkom je maagproblemen op voorhand al. Daarnaast werkt het goed wanneer je last hebt van andere maag- of darmproblemen, zoals:

 • brandend maagzuur, zure oprispingen en reflux
 • een (al dan niet terugkerende) maag- of darmzweer
 • maagpijn, misselijkheid of een opgeblazen gevoel
 • een slokdarmontsteking
 • andere klachten aan de maag en/of darmen

ranitidine kopen zonder recept

Hoe gebruik je Ranitidine?

Ben je voornemens om Ranitidine te kopen? Let dan wel even op dat je het op de juiste wijze gebruikt. Er zijn verschillende vormen van het middel. Je kunt het bij onze aangesloten apotheek in de vorm van bruistabletten krijgen. De bruistablet laat je in een glas water vallen. Wacht tot de tablet is gestopt met bruisen voordat je de oplossing opdrinkt. Hoe vaak en wanneer je het middel gebruikt, is vooral afhankelijk van de aard en ernst van de klachten, en wanneer de klachten het meest opspelen. De arts kan hierin adviseren wanneer je een recept aanvraagt voor Ratidine.

Hoelang kan Ranitidine gebruikt worden?

Een andere belangrijke vraag die meespeelt bij het kopen van Ranitidine is hoelang het middel gebruikt kan worden. Omdat het geen kuur betreft, is er geen standaard minimale en maximale gebruiksduur. Dit betekent dus dat het medicijn te gebruiken is zolang de maagklachten blijven bestaan. Dit kan enkele dagen tot meerdere maanden zijn, afhankelijk van de mate waarin de klachten blijven aanhouden. De arts zal dit bepalen en kan vervolgens in de gaten houden of de kuur goed werkt. Duurt dit echter meerdere maanden, dan is er mogelijk iets anders aan de hand en is een arts raadplegen verstandig.

ranitidine bestellen zonder recept

Mogelijke bijwerkingen

Het is bijna logisch dat één van de bijwerkingen die kan voorkomen die van maagdarmklachten is. Dit komt immers doordat het medicijn de maag beschermt. Dit kan in sommige gevallen tot wat kleine problemen leiden. Andere bekende bijwerkingen van het medicijn Ranitidine zijn hoofdpijn en vermoeidheid, spier- of gewrichtspijn en overgevoeligheid. Sommige mannen kunnen last krijgen van borstvorming of impotentie. Dit komt echter maar zeer zelden voor. Ook overgevoeligheid is een bekende klacht die zo nu en dan kan voorkomen bij gebruik van het medicijn.

Verschillende andere bijwerkingen van Ranitidine verdienen eveneens aandacht. Ook deze bijwerkingen komen slechts zelden voor. Dit neemt echter niet weg dat het wel belangrijk is hier goed op te letten. In de eerste plaats kan het dan om verwardheid gaan. Daarnaast kunnen ook haaruitval, jeuk en vermoeidheid optreden. Alle vier deze klachten zullen verdwijnen zodra het middel niet meer gebruikt wordt. Stoppen met het medicijn is ook noodzakelijk wanneer ontstekingen aan de alvleesklier of lever optreden. Let hier dus extra goed op.

Alle bovengenoemde klachten zijn echter zeer zeldzaam. Heb je langdurig of veel last van een bepaalde bijwerking? Schakel dan je arts in. Lees ook de bijsluiter goed door voor een volledig overzicht van de bijwerkingen.

kopen zonder recept

Overgevoeligheid

In uitzonderlijke situaties is iemand overgevoelig voor Ranitidine of een ander bestanddeel in de bruistablet. Symptomen als uitslag, bulten en jeuk kunnen als reactie ontstaan. In een hevig geval kunnen zwellingen, koorts, benauwdheid en zelfs bewustzijnsverlies optreden. Waarschuw direct de arts en ga indoen nodig langs de Eerste Hulp.

Let ook op de volgende waarschuwingen

Ranitidine kan in sommige situaties problemen opleveren. Lees daarom onderstaande informatie goed door.

Overleg met de arts als je:

 • Minder goed werkende nieren hebt.
 • Medicijnen slikt die een of meer van de volgende werkzame stoffen bevatten: Bosutinib, Cefuroxim, Dasatinib, Erlotinib, Etoconazol, Gefitinib, Itraconazol (behalve de drankvorm), Lapatinib, Pazopanib,Posaconazol (behalve de Noxafil tablet) en Ulipristal.
 • Bepaalde hiv-medicijnen of medicijnen tegen hepatitis C slikt (vraag de arts welke).
 • Twijfelt of dit medicijn om een andere reden misschien minder geschikt voor je is.

Gebruik dit medicijn niet als je:

 • Overgevoelig bent voor Ranitidine of een ander bestanddeel van de bruistabletten (zie meer informatie hierboven).
 • Lijdt aan porfyrie.

kopen zonder recept

Let ook op met:

 • Voedsel dat de maag irriteert.
 • Alcohol.
 • Autorijden (als je last hebt van bijwerkingen die de rijvaardigheid beïnvloeden).

Kan ik Ranitidine kopen zonder recept?

Wil je Ranitidine kopen zonder recept? Dat kan niet. Vraag via een online consult een recept aan van een geregistreerde arts. Met dit recept kun je via een apotheek het medicijn verkrijgen. Door te werken met officiële en geregistreerde apotheken en artsen ben je verzekerd van het originele medicijn. Meer info:

ranitidine kopen bestellen zonder recept

Meer info over Ranitidine >>


Laat een reactie achter