Rizatriptan (Maxalt)

Klik hier voor Rizatriptan (Maxalt) >>

Rizatriptan (Maxalt) kopen zonder recept? Bestel Maxalt hier

Originele Maxalt met Rizatriptan kopen zonder recept, kan dat? Lees hieronder hoe je aan dit medicijn kunt komen.

rizatriptan maxalt kopen bestellen zonder recept
Maxalt nodig?

Advies nodig?

Zoek je een ander medicijn tegen migraine of wil je graag online advies van een officiële arts? Kijk dan op onze pagina over migraine medicijnen.

Maxalt (Rizatriptan) kopen

Rizatriptan kun je gebruiken als je last hebt van migraine. Deze stof, die te vinden is in het medicijn Maxalt, heeft een uitwerking heeft op de zenuwen en bloedvaten in de hersenen. Je kunt voor dit medicijn online een recept aanvragen, waarna het wordt geleverd door  officiële apotheek.Ook kun je met dit recept bij je eigen apotheek Rizatriptan kopen.

Klik hier voor Rizatriptan (Maxalt) >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Belangrijke informatie over Rizatriptan

Voordat je Rizatriptan gaat gebruiken, is het belangrijk te weten hoe je dit middel op een veilige manier gebruikt. Bovendien is het belangrijk om te weten welke bijwerkingen kunnen optreden. Zorg dat je hiervan op de hoogte bent. De onderstaande informatie kan hierbij een belangrijke hulp zijn, evenals de meegeleverde bijsluiter. Zo kan het medicijn Maxalt op een goede manier worden gebruikt.

rizatriptan kopen zonder recept maxalt

Wat is Rizatriptan?

Rizatriptan is de werkzame stof die in het medicijn Maxalt is opgenomen. Deze stof werkt op de zenuwen in de hersenen en beïnvloedt ook de bloedvaten in dit gebied. Op deze manier kan het een migraineaanval verlichten of zelfs tegenhouden. De werking van het medicijn is over het algemeen snel. Binnen een half uur merk je vermindering van migraineklachten. Het medicijn kun je kopen in de vorm van een tablet of een smelttablet.

Hoe gebruik je Maxalt?

Maxalt gebruiken wordt gedaan naar behoefte. Dat betekent dat de tablet met Rizatriptan het moet worden ingenomen zodra de eerste klachten van migraine beginnen op te treden. Het is echter ook zo dat het middel zelfs tot enkele uren nadat de migraineaanval is begonnen nog in te nemen is en werkzaam kan zijn. Rizatriptan kan namelijk al snel verlichting bieden. In een halfuur tot een uur zullen de klachten die worden ervaren dan verminderen. Dit geldt iedere keer wanneer een aanval optreedt. Buiten de aanvallen om hoeft het medicijn niet genomen te worden. Maxalt heeft geen preventieve werking.

Let op: je mag van dit medicijn maximaal 20 mg per 24 uur gebruiken. Neem je 2 keer een dosis in 24 uur? Zorg dan dat er minimaal 2 uur tussen beide innamen zit.

Gewone tabletten

De gewone tabletten van Maxalt neem je in met een half glas water. Kauw niet op de tablet, maar slik deze in zijn geheel door.

Smelttabletten

De smelttablet moet, zoals de naam al aangeeft, eerst smelten. Leg de tablet op de tong. Slik de stof pas door als de tablet helemaal gesmolten is.

rizatriptan kopen bestellen zonder recept maxalt

Mogelijke bijwerkingen van Rizatriptan

De bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van Rizatriptan zijn zeldzaam tot zeer zeldzaam. Dat wil zeggen, dat lang niet iedereen die Maxalt gebruikt ook last heeft van bijwerkingen. Toch is het belangrijk onderstaande opsomming van bijwerkingen door te lezen. Bestudeer ook de sectie met bijwerkingen in de bijsluiter, zodat je ervan op de hoogte bent en weet hoe je hiermee om moet gaan. Ervaar je een ongebruikelijke, langdurige of hevige klacht na inname van Rizatriptan? Raadpleeg dan direct de arts.

In 1 tot 10 procent van de gevallen kunnen maagklachten optreden. Ook kunnen er pijnen, of een beklemmend gevoel, optreden in andere delen van het lichaam. Opvliegers, hoofdpijn en een droge mond komen eveneens in 1 tot 10 procent van de gevallen voor. Dit soort klachten moeten allemaal vrij snel weer wegtrekken. Is dit echter niet het geval, dan is het belangrijk om de dokter op te hoogte te stellen van de bijwerkingen. Deze kan dan bekijken of er mogelijk meer aan de hand is.

Minder vaak voorkomende bijwerkingen (kleiner dan 1 procent kans) van Maxalt dien je ook in de gaten te houden. Zo is het mogelijk dat er hartaandoeningen optreden. De kans op een hartaanval kan in zeldzame gevallen worden vergroot. Ook een versnelde of vertraagde hartslag kan optreden. Mensen die last hebben van een verhoogde bloeddruk kunnen merken dat er meer last van deze problemen wordt ervaren. Dit kan een probleem zijn. Andere klachten die in zeer zeldzame gevallen worden genoemd, zijn, een stijve nek, spierpijn, pijn op de borst bij het inspannen, koude ledematen en een overgevoeligheidsreactie. Bij teveel gebruik van Rizatriptan kan er een aanhoudende hoofdpijn ontstaan die niet meer weggaat bij het gebruik van Maxalt.

kopen zonder recept

Andere zaken om op te letten

Je kunt geen Rizatriptan kopen zonder recept, omdat Maxalt niet voor iedereen geschikt is. Voordat je overgaat tot het gebruik, is het belangrijk om te kijken of dit medicijn geschikt is voor je. Hieronder lees je daar meer over.

Bepaalde aandoeningen

In sommige gevallen kan het raadzaam zijn om een ander medicijn te kopen. Overleg daarom met de arts als je:

  • Ooit een hartaanval hebt gehad.
  • Last hebt van een verhoogde bloeddruk.
  • Lijdt aan angina pectoris (hartkramp).
  • Lijdt aan de ziekte van Raynaud.
  • Meer dan 2 migraineaanvallen per maand hebt.

In sommige gevallen wordt het gebruik van dit medicijn afgeraden. Vraag de arts om een ander medicijn als je:

  • Overgevoelig bent voor Rizatriptan of een ander bestanddeel van Maxalt.

Zwangerschap en borstvoeding

Er is heel weinig bekend over het gebruik van Rizatriptan tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Het is daardoor niet uitgesloten dat er problemen kunnen optreden voor je (ongeboren) kind. Het wordt daarom aangeraden de arts te vragen of er een ander medicijn voor jou geschikt is waarvan bewezen is dat het geen schade oplevert.

Rizatriptan en andere medicijnen

Rizatriptan en andere medicijnen gaan niet altijd samen. Dit is echter op een andere manier dan vaak het geval is. Zowel Maxalt als de andere medicijnen, vaak zijn dit andere middelen tegen migraine en soms sint-janskruid, versterken elkaars bijwerkingen. Dit betekent dus dat de klachten weliswaar bestreden kunnen worden, maar er dan ook veel meer kans is op allerlei andere klachten. Het is dus vaak slim om bij een arts na te vragen of andere medicijnen die genomen worden goed samengaan met Rizatriptan. Soms moet een alternatief gekozen worden voor één van de middelen. Dit zorgt voor optimale werking van alle medicijnen.

kopen zonder recept

Overige zaken

Tijdens het gebruik van dit Rizatriptan is het gevaarlijk om deel te nemen aan het verkeer. Verschillende bijwerkingen van Maxalt kunnen de rijvaardigheid namelijk beïnvloeden. Wacht daarom tot ten minste 4 uur na het innemen van Rizatriptan voordat je weer deelneemt aan het verkeer. Neem daarna alleen deel aan het verkeer als je geen klachten meer ervaart die van invloed kunnen zijn op je rijvaardigheid.

Het gebruik van alcohol vlak na een migraineaanval wordt afgeraden. Alcohol werkt een nieuwe aanval in de hand. Je kunt echter Rizatriptan gebruiken wanneer je een aanval hebt nadat je alcohol hebt gedronken.

Kan ik Rizatriptan kopen zonder recept?

Je kunt geen Rizatriptan kopen zonder recept. Wil je Maxalt kopen? Vraag een online artsconsult aan. Via een vragenlijst kan een arts beoordelen of je dit medicijn kunt gebruiken. Vervolgens kan het worden uitgeleverd. Meer info vind je via de link hieronder.

rizatriptan maxalt kopen bestellen zonder recept

Meer info over Maxalt (Rizatriptan) >>


Laat een reactie achter