Scopolamine pleister (Scopoderm)

Klik hier voor Scopoderm (Scopolamine) >>

Scopolamine pleister (Scopoderm) kopen zonder recept?

Scopoderm kopen zonder recept, wat zijn daarvoor de mogelijkheden? Hieronder lees je alles.

scopolamine kopen zonder recept
Scopoderm (Scopolamine) nodig?

Scopolamine kopen zonder recept: meer info

Scopolamine kopen zonder recept, is het mogelijk? Als je dit medicijn online wilt verkrijgen, volg dan de link en vul de vragenlijst in.  Zo kun je online een recept krijgen voor deze pleisters met Scopolamine onder de naam Scopoderm. Dit wordt uitgeschreven door een officiële arts. Vervolgens kan een apotheek het medicijn uitleveren. Dit is een betere methode dan Scopoderm met Scopolamine kopen zonder recept.

klik hier voor Scopoderm (Scopolamine) >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Scopolamine?

De Scopolamine pleister Scopoderm is een middel dat helpt tegen misselijkheid en braken. Het kan door artsen worden voorgeschreven wanneer je last hebt van reisziekte. Ook schrijven artsen de pleister met Scopolamine voor bij palliatieve zorg, wanneer een patiënt niet meer in staat is om ophopend slijm in de luchtpijp op te hoesten of door te slikken. Het is wel belangrijk om de Scopolamine pleister dan op de juiste wijze te gebruiken. Dit kan variëren aan de hand van de problemen die ervaren worden. Lees daarom de bijsluiter goed door voor het gebruik van Scopoderm.

scopolamine scopoderm kopen zonder recept

Hoe gebruik je de Scopolamine pleister?

Scopoderm komt in de vorm van een pleister met de werkzame stof Scopolamine. Bij reisziekte is het van belang om de pleister 6 tot 15 uur voor de reis te plakken. Volg hiervoor deze stappen:

 1. Maak het zakje open door de bovenzijde open te scheuren.
 2. De Scopolamine pleister zit op een doorzichtige folie. Haal de folie inclusief pleister uit het zakje.
 3. Pak de pleister vast aan de uiterste randen en zorg dat je het klevende gedeelte ervan zo min mogelijk aanraakt.
 4. Haal de doorzichtige folie eraf.
 5. Neem een droge plek zonder haar achter het oor. Druk hier de Scopoderm pleister goed vast.
 6. Was je handen grondig.
 7. Haal je de Scopolamine pleister weer weg? Was de plek waar hij gezeten heeft en ook je handen.

Over het algemeen zal de Scopolamine pleister blijven zitten wanneer je zwemt of jezelf wast, maar aangeraden wordt om hem toch zoveel mogelijk droog te houden om loslaten te voorkomen. Laat hij toch los? Dan moet je een nieuwe pleister aanbrengen.

Hoe lang en hoe vaak?

De pleister kan 3 dagen worden gebruikt, maar je mag hem ook eerder verwijderen als de reis al ten einde is gekomen. Duurt de reis langer, dan kun je nog een Scopoderm pleister met Scopolamine gebruiken. Meer dan 2 doses zijn over het algemeen niet nodig, omdat het lichaam daarna gewend is geraakt aan het reizen.

Scopoderm in het dagelijks leven

Het is belangrijk om op te passen met het gebruik van Scopolamine wanneer ook autogereden moet worden. Dit heeft te maken met de bijwerkingen van het middel. Deze kunnen het reactievermogen vertragen. Dit kan een gevaar zijn voor de gebruiker, maar ook voor de medeweggebruikers. Om die reden is het dus af te raden om zelf te rijden. Laat anderen dit doen waar dit mogelijk is. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld het rijden op de fiets. Pas daarnaast op met de combinatie alcohol en Scopoderm. Alcohol kan de sufheid versterken die als bijwerking van Scopolamine geldt. Deze combinatie wordt daarom afgeraden.

scopolamine kopen zonder recept

Scopolamine en andere medicijnen

Er zijn geen directe negatieve verbanden tussen medicijnen en de Scopoderm pleisters. Dat neemt echter niet weg dat er wel een belangrijke zaak is waar op gelet moet worden. Het gaat dan om medicijnen die ook, net als Scopolamine, het reactievermogen kunnen beïnvloeden. Wanneer deze in combinatie worden gebruikt, dan kan de invloed zeer heftig worden. Dit kan zelfs van gebruikelijke situaties hele gevaarlijke situaties maken. Het is dan dus belangrijk om met de arts te overleggen als je al een medicijn gebruikt dat het reactievermogen beïnvloedt (te herkennen aan de gele waarschuwingssticker). Mogelijk kan voor één van de middelen een alternatief worden gevonden gedurende het gebruik.

Mogelijke bijwerkingen

Scopolamine komt met belangrijke bijwerkingen die in 10 tot 30 procent van de gevallen kunnen optreden. Het gaat om het ervaren van een droge mond en ogen. Patiënten die het Syndroom van Sjögren hebben, kunnen merken dat de klachten heviger worden. Dit zijn klachten met betrekking tot de slijmvliezen. Het kan dan handig zijn om even met een dokter te overleggen. Het kan dan zijn dat in plaats van de Scopoderm pleister voor een ander middel gekozen moet worden om de klachten goed te kunnen bestrijden. Dit is vaak de beste oplossing om de bijwerkingen terug te dringen.

Eveneens in 10 tot 30 procent van de gevallen melden gebruikers van Scopolamine dat ze suf, slaperig of soms duizelig worden. Het reactievermogen kan verminderen. Neem hierom geen deel aan risicovolle activiteiten die veel oplettendheid eisen, zoals activiteiten op hoogte of deelname aan verkeer. Problemen met zicht kunnen in evenveel gevallen optreden wanneer de handen niet worden gewassen na het aanbrengen van de Scopoderm pleister. Er kunnen dan sporen van Scopolamine in het oog komen, met deze bijwerking als gevolg. Neem geen deel aan het verkeer als je dit ervaart.

Last van maagzuur en last van de oogleden en de huid komen in 1 tot 10 procent van de gevallen voor.

Zeer zeldzame bijwerkingen van Scopolamine (minder dan 1 procent van de gevallen) zijn moeite met plassen, problemen met het geheugen, last om de concentratie vast te houden, het verergeren van glaucoomklachten en een vergrote kans op een epileptische aanval voor epileptici. Ook kunnen sommige mensen overgevoelig voor de werkzame stoffen blijken te zijn. Dit uit zich in uitslag, bulten en jeuk. Stop in dit geval met het gebruik en waarschuw de arts.

kopen zonder recept

Lees meer over de bijwerkingen en hoe je hiermee om moet gaan in de bijsluiter.

Waar moet je extra op letten?

Dat je de Scopoderm pleisters met Scopolamine niet kunt kopen zonder recept, heeft ermee te maken dat de arts aan de hand van je situatie de geschiktheid moet bepalen. Vul daarom de online vragenlijst volledig in en let op de volgende zaken:

 • Vraag de arts of dit medicijn geschikt is voor je als je lijdt aan het syndroom van Sjögren, een slokdarmontsteking door opkomend maagzuur, een vergrote prostaat, glaucoom of epilepsie.
 • Overleg met de arts als je al een medicijn gebruikt dat het reactievermogen beïnvloedt (met een gele sticker op de verpakking).
 • Gebruik dit medicijn niet als je overgevoelig bent voor Scopolamine of een ander bestanddeel van de Scopoderm pleister.
 • Vermijd zoveel mogelijk deelname aan verkeer en activiteiten die veel oplettendheid vergen bij het gebruik van dit medicijn. Overleg hierover met de ats.
 • Vermijd het gebruik van alcohol bij gebruik van dit medicijn.
 • Er is weinig bekend over het effect van Scopolamine op het (ongeboren) kind bij zwangerschap en borstvoeding. Overleg dus met de arts als je zwanger bent of borstvoeding geeft en dit medicijn wilt gebruiken.

kopen zonder recept

Lees de bijsluiter van tevoren goed door voor eventuele andere waarschuwingen.

Is Scopolamine kopen zonder recept mogelijk?

Je las al dat je de Scopoderm pleister niet kunt kopen zonder recept. Vraag daarom via de online arts een recept aan. Dit doe je door een vragenlijst in te vullen. Op deze manier kan de arts vaststellen of je het medicijn kunt gebruiken. Via onderstaande link kun je meer informatie krijgen:

scopolamine kopen zonder recept

Meer info over Scopoderm pleister met Scopolamine >>


Laat een reactie achter