Seretide

Klik hier voor Seretide >>

Seretide kopen zonder recept?

Seretide kopen zonder recept, kan dat? Lees hieronder wat mogelijk is.

seretide kopen bestellen zonder recept
 Seretide nodig?

Seretide kopen zonder recept? Lees dit eerst

Seretide kun je niet kopen zonder recept. Je kunt echter online een artsconsult aanvragen. Door een geregistreerde arts wordt het medicijn online voorgeschreven, waarna het eventueel wordt uitgeleverd. Zo heb je het vaak al de volgende dag in huis. Lees meer over Seretide.

Klik hier voor Seretide >>

Seretide: verlichting bij astma en COPD

Seretide is een combinatiemedicijn. Het bevat een deel Salmeterol en een deel Fluticason. Salmeterol is een middel dat helpt de luchtwegen wijder te openen, wanneer deze zijn vernauwd. Fluticason is een ontstekingsremmend middel dat de prikkels aanpakt die zorgen voor het benauwde gevoel. Zo wordt met Seretide een bestaande aanval verlicht, terwijl een nieuwe aanval wordt voorkomen. Je voelt binnen 20 minuten verbetering van de klachten. Het medicijn is tot 12 uur werkzaam.

seretide kopen zonder recept

Gebruik van de inhalers

Je kunt de Seretide inhalatieproducten dagelijks gebruiken om gevoelens van benauwdheid permanent te verminderen. Zoek je een medicijn voor acute benauwdheid? Dan kun je beter een snelwerkend middel hebben. Bekijk de mogelijkheden voor als je overweegt over te gaan tot Salbutamol kopen. Salbutamol werkt al binnen 5 minuten, in tegenstelling tot deze inhalers die 20 minuten nodig hebben. Aan de andere kant is Seretide tot wel 8 uur langer werkzaam dan acute medicijnen.

Vaak moet je even oefenen met de Seretide Accuhaler of Evohaler om het inhaleren van het medicijn onder de knie te krijgen. De truc is om het zo diep mogelijk in te ademen, zodat het middel ver genoeg de longen in komt. Als je het medicijn consequent en op de juiste manier inneemt, voel je na 1 of 2 weken verbetering. Zo niet, raadpleeg dan je arts. Lees de bijsluiter volledig door om precies te weten hoe je het product moet gebruiken. Hier staat ook andere handige en belangrijke informatie in.

Algemene tips

Hoewel de Seretide Evohaler en Accuhaler ieder hun eigen gebruiksaanwijzing hebben, zijn er enkele algemene tips voor het gebruik van dit medicijn:

 • Verspreid bij 2 doseringen per dag de inname goed over de dag. Houd 12 uur tussen de doseringen aan.
 • Vergeet je een keer te inhaleren? Bij 2 doseringen per dag mag je tot 4 uur voor de volgende dosis de vergeten dosis inhalen. Anders moet je het alsnog nemen, maar sla je de volgende dosis over.
 • Neem na het inhaleren 2 slokken water: 1 keer voor het spoelen en uitspugen, de tweede keer om te gorgelen en door te slikken. Nog beter is om daarna je tanden te poetsen of een maaltijd te nemen. Zo verklein je de kans dat dit medicijn voor problemen in je mond of keel zorgt.

seretide bestellen zonder recept

Bijwerkingen

Je kunt klachten ervaren als bijwerking van het gebruik van Seretide. Dit is echter lang niet in alle gevallen zo. Ervaar je desondanks lang aanhoudende of vervelende klachten bij het gebruik van dit medicijn? Meld het direct aan je arts.

De meest gehoorde klacht (bij minder dan 1 op 3 gebruikers) is witte aanslag als gevolg van schimmels in mond en keel. Dit kun je over het algemeen eenvoudig verhelpen door te spoelen, je tanden te poetsen en/of iets te eten na gebruik van dit medicijn.

Bij 10% of minder voelt de mond droog of geïrriteerd aan, of is er sprake van heesheid, keelpijn of kriebelhoest. Soms gaan handen trillen of gaat het hart sneller of heviger kloppen, of is er sprake van hoofdpijn of duizeligheid. Heel soms ervaart een gebruiker kneuzingen. Dit dient direct aan de arts gemeld te worden.

Minder dan 1% van de gebruikers meldt meer druk op de oogbol bij mensen met glaucoom, hartritmestoornissen, longontsteking, oedeem, kramp of pijn in spieren, psychische problemen, toename van gewicht, opgezwollen gezicht, dunnere huid, acne, meer gezichtshaar, slechtere wondgenezing, pijn in gewrichten en maagklachten.

kopen zonder recept

In een zeer uitzonderlijk geval treden klachten als uitslag en bulten. In extreme gevallen kan iemand benauwd worden en zwellingen in het gezicht krijgen. Bezoek in dat laatste geval direct de Eerste Hulp. Als je een overgevoeligheidsreactie ervaart, meld dit dan direct aan de arts. Stop met het gebruik van dit medicijn.

Waarschuwingen voor het gebruik van Seretide

Het kan zijn dat Seretide niet geschikt is in jouw situatie. Hier moet de arts over beslissen, op basis van jouw persoonlijke gegevens. In andere gevallen is het duidelijk dat je een ander medicijn moet gebruiken. Lees dit gedeelte goed door.

Overleg met de arts of dit medicijn geschikt is als je:

 • Last hebt van ernstig hartfalen of oedeem.
 • Ouder bent dan 75 jaar.
 • Lijdt aan diabetes.
 • Een te hoge bloeddruk hebt of hiervoor behandeld wordt.
 • Bètablokkers, Itraconazol (tegen schimmels), een hiv-medicijn of een medicijn tegen hepatitis C gebruikt.

Gebruik dit medicijn niet als je:

 • Lijdt aan verlengde QT-interval.
 • Direct na het toedienen benauwder wordt.
 • Overgevoelig bent voor Salmeterol, Fluticason of een ander bestanddeel van Seretide.

Heb je twijfels over bovenstaande? Vraag het de arts bij het consult voor dit medicijn.

kopen zonder recept

Kan ik Seretide kopen zonder recept?

Je las hierboven al wat je opties zijn om Seretide te kopen. Je kunt niet zonder recept dit medicijn krijgen. Een geregistreerde arts bekijkt je situatie aan de hand van een vragenlijst, en schrijft indien mogelijk een recept uit. Vervolgens kan een gecertificeerde apotheek het medicijn uitleveren. Vaak heb je het al de volgende dag in huis. Meer info? Volg onderstaande link:

seretide kopen bestellen zonder recept

Meer info over Seretide >>


Laat een reactie achter