Slaapmiddelen kopen

Slaapmiddelen kopen?

Slaapmiddelen kopen, hoe zit het daarmee? Lees hieronder meer.

melatonine circadin kopen bestellen zonder recept
Melatonine (Circadin) nodig?

Slaapmiddelen kopen: meer informatie hierover

Slaapmiddelen kopen wordt door een substantieel aantal mensen gedaan. Er zijn immers allerlei redenen aan te voeren waarom de nachtrust onvoldoende is en hier dus iets aan gedaan moet worden. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat er ook een keerzijde aan het kopen van de medicijnen kan zitten. Dit hoeft echter lang niet altijd het geval te zijn. Zeker niet wanneer op een aantal belangrijke zaken gelet zal worden. In dat geval hoeft er niet veel fout te gaan bij de aanschaf van de medicijnen. Let daarom in ieder geval op het volgende.
Let op: Dit artikel mag niet beschouwd worden als medisch advies. Raadpleeg hiervoor de arts en/of bijsluiter van het verkregen medicijn.

Vrij verkrijgbare middelen

Een belangrijke eerste zaak die aan het licht moet worden gebracht als het om slaapmiddelen kopen gaat, is dat er flink wat verschillen in de middelen zitten. Zo zijn er hele milde middelen, waarvan sommige zelfs vrij verkrijgbaar zijn. Denk aan rustgevende thee, of aan melatoninetabletten van allerlei fabrikanten.

slaapmiddelen kopen

Middelen op recept

In dit geval gaat het niet over dit soort middelen. Het gaat om de middelen die vallen onder de receptplichtige medicijnen. Dit soort middelen is alleen op recept van de dokter te krijgen. Wanneer een website zegt dat het middel vrij verkrijgbaar is en er geen recept nodig is, gaat het om een onbetrouwbare aanbieder. Dit kan de volgende risico’s met zich meebrengen:

  • De aanbieder levert helemaal geen medicijn. Je bent je geld kwijt en hoort nooit meer wat. Zelden tot nooit zie je je geld terug en je blijft zonder medicijn zitten.
  • Je krijgt een nepmedicijn. Het is niet te zeggen welke stoffen er in welke hoeveelheden in het medicijn zitten. Dit is spelen met je gezondheid, levensgevaarlijk!

Een betrouwbare aanbieder werkt samen met officiële artsen en gecertificeerde apotheken. Hier zijn echter lang niet alle middelen te krijgen. Lees hieronder verder over het wanneer en hoe van slaapmiddelen kopen.

Slaapmiddelen kopen: wanneer?

Slaapmiddelen kopen wordt gedaan door mensen die een bijna chronisch gebrek aan voldoende nachtrust hebben. Dit kunnen allerlei soorten mensen zijn en de oorzaak kan op verschillende fronten te vinden zijn. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om problemen op het gebied van stress, maar het kan ook het gevolg zijn van andere medische klachten. Een oplossing op de korte termijn is dan het gebruik van de middelen om de slaap te kunnen vatten. De oplossingen op lange termijn liggen echter op een ander vlak. Dit zal worden gedaan door de oorzaak aan te pakken.

slaapmiddelen kopen zonder recept

Slaapmiddelen kopen: hoe?

Doordat de slaapmiddelen die te kopen zijn alleen kunnen worden voorgeschreven door de dokter is het dus ook goed om in de gaten te houden met welk soort aanbieder er gewerkt wordt. Wanneer deze niet met een doktersrecept werkt , dan kan het zomaar zo zijn dat er dus ook geen echte middelen worden aangeboden. Dit kan allerlei problemen met zich meebrengen, zoals hierboven al genoemd zijn. Niet kunnen slapen is dan misschien nog wel het minst grote probleem. Het kan immers ook zo zijn dat er in de nepmedicijnen die worden aangeboden allerlei schadelijke stoffen zitten. Dit is niet aan te raden om in te nemen. Let hier daarom goed op.

De bijwerkingen

Slaapmiddelen kopen klinkt dan wel als een goede oplossing en in sommige gevallen kan dit op korte termijn ook zo zijn, op lange termijn kunnen er ook negatieve kanten aan zitten. Zo zijn er bijvoorbeeld flinke bijwerkingen die gekoppeld kunnen worden aan het gebruik van de pillen. Denk bijvoorbeeld aan klachten zoals veel buikpijn en misselijkheid. Ook hoofdpijn komt veel voor. Daarnaast is aanhoudende slaperigheid een probleem. Al dit soort bijwerkingen zorgen ervoor dat het ook nog eens lastiger wordt om in het dagelijks leven goed te kunnen functioneren. Dit maakt het een stuk minder aantrekkelijk om de middelen te gaan gebruiken. In het geval van Melatonine (ook de zwaardere variant op recept) zijn deze bijwerkingen overigens vaak minder hevig dan bij zwaardere slaap- en kalmeringsmiddelen zoals Diazepam. Raadpleeg hier echter altijd de arts voor.

kopen zonder recept

Goed opletten

Wanneer slaapmiddelen kopen een oplossing is die door de dokter wordt aangedragen, dan kan dit inderdaad serieus genomen worden. Het is wel belangrijk om goed op te letten. Zelfmedicatie is bijvoorbeeld geen goed idee, zorg altijd voor een recept. Onder andere doordat er veel nepmedicijnen op de markt zijn is het verstandig om in ieder geval bij een eigen apotheek, of bij een apotheek die online werkt met dokters, een aankoop van de medicijnen te doen. Dit kan veel problemen helpen voorkomen. Lees hier meer over slaappillen kopen.