Sumatriptan

Klik hier voor Sumatriptan >>

Sumatriptan kopen zonder recept?

Sumatriptan kopen zonder recept, is daar een adres voor? Lees hieronder wat je opties zijn.

sumatriptan kopen bestellen zonder recept
Sumatriptan nodig?

Sumatriptan kopen: meer informatie

Sumatriptan kopen zonder recept is niet mogelijk. Wel kun je online je recept aanvragen en eventueel het medicijn laten leveren. Liever het medicijn halen bij de plaatselijke apotheek? Dan kun je met dit recept bij de eigen apotheek Sumatriptan kopen. Voordat je een consult voor dit middel start, raden we je aan eerst meer te lezen over het medicijn en de bijsluiter door te nemen.

Klik hier voor Sumatriptan >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Sumatriptan?

Sumatriptan is een medicijn dat bij migraine en clusterhoofdpijn wordt ingezet. Vaak verkiezen patiënten die aan migraine lijden dit middel boven ‘gewone’ pijnstillers. Paracetamol, ibuprofen en andere pijnstillers werken namelijk niet, of de werking is van korte duur. Sumatriptan werkt langer, omdat het de onderliggende oorzaak bestrijdt. Het werkt op de bloedvaten en zenuwen in de hersenen die de aanval veroorzaken. Hierdoor heb je geen last meer van de aanval, in plaats van dat je slechts de pijn van de aanval tegengaat.

sumatriptan kopen zonder recept

Hoe werkt dit medicijn?

Sumatriptan pakt, in tegenstelling tot pijnstillers, de bron van de migraineaanval aan. Het vernauwt de bloedvaten in de hersenen. Deze verwijden op het moment dat je een aanval van migraine of clusterhoofdpijn krijgt. Hierdoor gaat dit middel niet alleen de hoofdpijn tegen. Ook andere symptomen van een aanval (zoals misselijkheid en een beroerd gevoel) verdwijnen hierdoor. Gebruik je dit medicijn en ervaar je toch geen verbetering? Neem dan contact op met je arts. Het is mogelijk dat je geen last hebt van migraine, maar van een andere aandoening. De arts zal je een ander medicijn voorschrijven.

Hoe gebruik je Sumatriptan?

Als je Sumatriptan online wilt kopen op recept, krijg je de tabletten geleverd. Deze neem je oraal (via de mond) in met wat water. Je neemt de tablet op het moment dat de eerste hoofdpijnverschijnselen van een aanval optreden. Na 30 tot 60 minuten begint het medicijn te werken. Je kunt het middel ook nog innemen tijdens een aanval. Let wel op dat er genoeg tijd zit tussen het innemen van 2 doses. Als je een dosis hebt ingenomen, wacht dan minimaal 2 uur totdat je de volgende neemt om overdosering te voorkomen. Neem ook niet vaker dan 3 keer per 24 uur een dosis.

Behandeling stopzetten

Op het moment dat de verschijnselen van migraine of clusterhoofdpijn ophouden, hoef je geen Sumatriptan meer in te nemen. Je kunt dan gewoon de behandeling stopzetten.

Dosis vergeten

Als je nog last hebt van verschijnselen van migraine of clusterhoofdpijn, neem de vergeten dosis dan alsnog in. Let hierbij wel op dat er 2 uur of meer is verstreken sinds de vorige dosis, en je nog geen 3 doses hebt ingenomen in de laatste 24 uur.

sumatriptan bestellen zonder recept

Welke bijwerkingen kan ik ervaren?

Het gebruik van Sumatriptan kan gepaard gaan met bijwerkingen. Over het algemeen zijn deze bijwerkingen tijdelijk van aard en gaan ze vanzelf over. In 1 tot 10 procent van de gevallen worden de volgende bijwerkingen gemeld:

 • Pijn, tintelingen, gevoel van beklemming en een drukkend gevoel kunnen op verschillende plaatsen van je lichaam optreden. Deze klachten kunnen intens zijn. Houden de klachten langer dan 2 uur aan of heb je er veel last van, neem dan contact op met je arts.
 • Een slaperig, vermoeid of slap gevoel.
 • Opvliegers, blozen of andere plotselinge gevoelens van warmte.
 • Misselijkheid en overgeven.

Minder dan 1 procent krijgt ook last van de volgende verschijnselen:

 • Stijve nek.
 • Reacties als gevolg van overgevoeligheid of allergie voor de werkzame stof. Vaak uit dit zich door huiduitslag en soms ontstaan er zwellingen. Neem direct contact op met je arts als dit gebeurt.
 • Problemen met zicht.
 • Reacties van het hart, zoals een verhoogd of juist verlaagd hartritme. Je kunt ook last krijgen van hartkloppingen. Heb je ooit een hartaanval gehad, dan kan dit middel het risico op een nieuwe hartaanval vergroten. Krijg je pijn op de borst (bijvoorbeeld bij inspanning), schakel dan direct je arts in.
 • In een heel enkel geval kun je, als je lijdt aan epilepsie, door dit medicijn een epileptische aanval krijgen. Overleg met je arts of dit middel voor jou geschikt is als je lijdt aan epilepsie.
 • Koude ledematen.
 • Als je lijdt aan de ziekte van Raynaud, kun je hier meer last van krijgen.
 • Hoofdpijn door overmatig of langdurig gebruik van Sumatriptan. Om dit te voorkomen, neem je de voorgeschreven dosis niet vaker dan 3 keer per 24 uur, neem je niet meer dan de voorgeschreven dosis en gebruik je dit medicijn niet vaker dan 10 dagen per maand.

Heb je last van 1 of meer van bovenstaande zeer zeldzame bijwerkingen of zijn de bijwerkingen heel hevig of langdurig? Neem dan direct contact op met je arts voor advies.

Bovenstaande lijst kan onvolledig of verouderd zijn. Lees altijd de bijsluiter van een medicijn uitvoerig door voordat je begint met het gebruik van het medicijn. Laat je niet afschrikken door mogelijke bijwerkingen, maar informeer jezelf er wel over, zodat je weet wat er kan gebeuren en hoe je in deze gevallen moet handelen.

kopen zonder recept

Wanneer moet je Sumatriptan niet gebruiken?

Sumatriptan is niet voor iedereen geschikt. Let goed op met het gebruik van dit medicijn en staak de behandeling als de volgende gevallen zich voordoen:

 • Allergie of overgevoeligheid voor de werkzame stof of een ander bestanddeel van dit medicijn. Krijg je last van huiduitslag of zwellingen, staak dan direct de behandeling en raadpleeg je arts.
 • In sommige zeldzame gevallen kan dit medicijn de kans op een epileptische aanval vergroten bij mensen die lijden aan epilepsie. Overleg met je arts als je last hebt van epilepsie en overweegt dit middel te gebruiken.
 • Heb je ooit een hartaanval gehad? Dan kan Sumatriptan de kans op een volgende hartaanval vergroten. Raadpleeg je arts of gebruik van dit medicijn verstandig is.

Autorijden, alcohol en voeding

Het gebruik van Sumatriptan kan gepaard gaan met enkele bijwerkingen die het vermogen om auto te rijden verminderen. Denk aan duizelingen, problemen met zicht en een slaperig gevoel. Je mag daarom de eerste 4 uur na het innemen van de laatste tablet niet autorijden. Kijk na die 4 uur goed of je nog last hebt van enige bijwerkingen. Is dit het geval, wacht dan tot de bijwerkingen over zijn voordat je auto gaat rijden.

Zowel voor migraine als voor clusterhoofdpijn geldt, dat alcohol de kans op een nieuwe aanval vergroot. Het is daarom af te raden alcohol te drinken. Heb je alcohol gedronken en krijg je vervolgens een aanval, dan kun je Sumatriptan gewoon gebruiken.

Er gelden geen beperkingen ten aanzien van voeding. Je kunt dus gewoon alles eten in combinatie met dit medicijn.

N.B.: informeer jezelf goed over alle tegenindicaties en beperkingen van dit medicijn. Lees de bijsluiter goed door en bepaal aan de hand daarvan of je Sumatriptan kunt gebruiken. Heb je na het lezen van de bijsluiter nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met je arts.

kopen zonder recept

Kan ik Sumatriptan kopen zonder recept?

Je kunt geen Sumatriptan kopen zonder recept. Wel kun je bij diverse betrouwbare online aanbieders een consult aanvragen en een recept en eventueel het medicijn krijgen. Als je dit wenst, kun je ook met het recept Sumatriptan kopen bij de eigen farmacie. Meer info:

sumatriptan kopen bestellen zonder recept

Meer info over Sumatriptan >>

Liever een neusspray?

Je kunt ook een neusspray met het actieve bestanddeel Sumatriptan krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden bij het overwegen van een Imigran neusspray kopen.


Laat een reactie achter