Tamiflu

Klik hier voor Tamiflu >>

Tamiflu kopen zonder recept?

Tamiflu kopen zonder recept, hoe zit dat? Je leest er meer over op deze pagina.

tamiflu kopen bestellen zonder recept
Tamiflu + Consult + Service fee €53,70

Tamiflu kopen: meer informatie

Tamiflu kan gebruikt worden bij verschillende vormen van griep. Daartoe behoren de reguliere griep, maar ook varianten als de vogelgriep. Je kunt dit medicijn niet zonder recept kopen. Wel kun je online een recept aanvragen en het medicijn laten leveren of bij je eigen apotheek Tamiflu kopen.

Klik hier voor Tamiflu >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Tamiflu?

Tamiflu is een medicijn dat te verkrijgen is in vloeibare vorm en in tabletten of capsules, dat voorgeschreven kan worden aan iedereen van 2 weken of ouder. Het middel heeft een antivirale werking. Het medicijn kan worden ingenomen om te voorkomen dat je besmet raakt met een griepvirus of om de ziekte korter te doen duren of te symptomen te verminderen. Gemiddeld herstellen volwassenen 30 procent sneller van een griep met behulp van Tamiflu. Bij het voorkomen van griep kan dit medicijn al helpen voor personen van 1 jaar en ouder.

tamiflu kopen zonder recept

Hoe werkt het?

De werkzame stof in Tamiflu is oseltamivir. Deze stof valt onder de zogeheten neuraminidaseremmers. Dit zijn geneesmiddelen die ervoor zorgen dat een virus zich niet in het lichaam kan uitbreiden. In het geval van dit griepmedicijn worden de acties van influenzavirus type A en B geblokkeerd. Hierdoor kan Tamiflu gebruikt worden om te voorkomen dat je griep krijgt. Heb je al griep, dan zorgt het medicijn dat je er minder last van hebt en helpt het de duur van de griep te verkorten.

Hoe gebruik je het?

Tamiflu capsules neem je in hun geheel in. Doe dit met voldoende water. Omdat het middel enige bijwerkingen kan vertonen, wordt het aangeraden om de capsules tijdens de maaltijd te slikken. Zo heb je minder of geen last van de bijwerkingen. Als je een kuur van Tamiflu voorgeschreven hebt gekregen door de arts, maak je deze altijd helemaal af, ook als je geen ziekteverschijnselen meer vertoont. Zo voorkom je dat het virus zich alsnog door je lichaam verspreidt.

Griep bestrijden

Als je de griep wilt bestrijden (of in ieder geval de tijd dat je ziek bent wilt verkorten), neem je Tamiflu binnen 48 uur nadat de eerste symptomen zich voordoen. Meestal neem je het medicijn in de voorgeschreven dosering tweemaal daags voor de duur van 5 dagen.

Griep voorkomen

Als je Tamiflu gebruikt om de griep te voorkomen, gebruik je het medicijn aanzienlijk langer. In de regel neem je 10 dagen lang tweemaal daags de door de arts voorgeschreven dosering. Je kunt het medicijn tot 6 weken achter elkaar slikken om te voorkomen dat je griep krijgt.

tamiflu bestellen zonder recept

Dosis vergeten?

Neem nooit een dubbele dosis ter compensatie van een vergeten dosis. Als je een dosis hebt vergeten te nemen, neem deze dan zo snel mogelijk alsnog. Als er nog 2 uur of minder tijd zit tot aan de volgende dosis, sla dan 1 keer over. Heb je meerdere keren een dosis overgeslagen, overleg dan met je arts of het nog raadzaam is de behandeling voort te zetten.

Stoppen met gebruik

Zomaar stoppen met het gebruik van dit middel is (tenzij je een allergische reactie krijgt) sterk af te raden. Als je eerder stopt met de kuur, kan het zijn dat je niet volledig beschermd bent tegen het griepvirus. Mocht je je om wat voor reden dan ook genoodzaakt voelen toch de kuur te stoppen, overleg dan met je arts.

Kunnen er  bijwerkingen optreden bij gebruik van Tamiflu?

Tamiflu kan enkele bijwerkingen met zich meebrengen bij het gebruik. In sommige gevallen ervaren patiënten hoofdpijn, vooral als het middel langdurig geslikt wordt. Daarnaast kan het middel, zeker in de eerste 2 dagen van het gebruik, voor wat problemen in de spijsvertering zorgen. Klachten als buikpijn, misselijkheid en braken willen nog wel eens optreden. Deze klachten verdwijnen meestal na de eerste 2 dagen. Ervaar je hevigere klachten of houden klachten langer aan, raadpleeg dan de arts. Lees ook de bijsluiter voor meer informatie over de bijwerkingen van Tamiflu.

kopen zonder recept

Wanneer moet je Tamiflu niet gebruiken?

Tamiflu wordt voor sommige personen afgeraden. Gebruik dit middel niet als je :

  • Overgevoelig bent voor de werkzame stof oseltamivir
  • Overgevoelig bent voor een van de andere bestanddelen van het middel

N.B.: Er kunnen wijzigingen zijn opgetreden sinds de publicatie van bovengenoemde bijwerkingen. Zorg daarom dat je eerst de bijsluiter doorneemt, voordat je begint met het gebruik van dit middel.

Om de arts een zo goed mogelijk beeld van je situatie te geven, moet je altijd zo nauwkeurig en volledig mogelijke medische gegevens verstrekken. Zo kan de arts vaststellen of gebruik van het medicijn geoorloofd is. Laat de arts hierbij ook weten of je bepaalde medicijnen slikt en of je aan bepaalde aandoeningen lijdt of in het verleden hebt geleden. Denk hierbij aan nierziekten, hartaandoeningen of chronische longaandoeningen, aandoeningen aan de hersenen, intolerantie voor fructose of problemen aan het immuunsysteem. Alleen dan kan de arts bepalen of je geschikt bent om Tamiflu te kopen.

Tamiflu met alcohol en voedsel

Je kunt voor zover bekend alles eten en alcohol drinken bij het gebruik van dit medicijn.

Autorijden

Ook autorijden is in combinatie met het gebruik van dit middel geen probleem. Je kunt dus gewoon na het innemen van dit medicijn een auto besturen.

kopen zonder recept

Zwanger en borstvoeding

Er is te weinig bekend over het gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap om met zekerheid vast te stellen dat dit middel veilig te gebruiken is. Wel moet daarbij opgemerkt worden, dat er tot nu toe geen problemen zijn gemeld door zwangere en borstvoeding gevende vrouwen die dit middel gebruikt hebben. Het is daarom zaak dat je in overleg met je arts kijkt in hoeverre je het medicijn moet gebruiken. Kijk hierbij naar het risico dat je loopt om met de griep besmet te raken, en zet die af tegen de risico’s voor de gezondheid van je baby.

Kan ik Tamiflu kopen zonder recept?

Tamiflu kopen zonder recept? Dat is niet mogelijk. Wel vind je via onderstaande link meer informatie over het online aanvragen van een recept en eventueel het medicijn zelf. Een officiële arts schrijft het recept uit, waarna een EU-geregistreerde apotheek het medicijn desgewenst kan leveren. Meer info:

tamiflu kopen bestellen zonder recept

Meer info over Tamiflu >>


4 Reacties

Roger

May 18, 2015 at 7:38 pm

Was snel van mijn griep af en mijn vrouw heeft geen griep gehad deze keer. Geen last van bijwerkingen ook.

De Vries

February 1, 2017 at 8:57 am

Toen mijn dochtertje met hoge koorts van de crèche kwam gelijk de dokter gebeld bleek een zware griepvariant te zijn. Mijn man en ik uit voorzorg Tamiflu genomen. Bijwerkingen waren licht en het heeft bij ons zeker geholpen want we hadden geen griep.

A.F. van den Nieuwenhof

January 10, 2018 at 11:39 pm

Ik hen pas daze week Tamiflu bestelded, is het mogelijk Om twee meer yte kopen for Mijn vrouw en daughter?

Laat een reactie achter