Tretinoïne

Klik hier voor Tretinoïne (vitamine A-zuur) >>

Tretinoïne (vitamine A-zuur) kopen zonder recept?

Tretinoïne (vitamine A-zuur) kopen zonder recept, kan dat? Kijk hieronder.

tretinoine vitamine a zuur kopen zonder recept
Acid A Vit nodig?

Tretinoïne (vitamine A-zuur) kopen zonder recept: meer informatie

Wil je Tretinoïne kopen zonder recept? Voor een crème met vitamine A-zuur volg je onderstaande link. Hier vul je een vragenlijst in, waarna je een recept en eventueel het middel zelf kunt krijgen. Deze online service werkt uitsluitend met geregistreerde artsen en apotheken, waardoor je minder risico loopt dan wanneer je via een webshop Tretinoïne (vitamine A-zuur) gaat kopen zonder recept.

Klik hier voor Tretinoïne (vitamine A-zuur) >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Tretinoïne (vitamine A-zuur)?

Tretinoïne is in feite vitamine A-zuur. Het is verkrijgbaar op recept als crème onder de naam Acid A Vit. Dit smeer je op de huid om oneffenheden en aandoeningen te verhelpen en zo te zorgen dat je een mooiere huid krijgt. Het wordt veel toegepast bij onder andere acne, rosacea, een beschadigde huid als gevolg van blootstelling aan zonlicht, striae en hyperpigmentatie.

tretinoine kopen zonder recept

Door dit middel op te smeren, stimuleer je de celdeling in de bovenste huidlaag. Zo zorg je dat het vernieuwingsproces van de huid versneld wordt. Het vitamine A-zuur helpt zo de poriën minder snel te laten verstoppen.

Hoe werkt het?

De bestanddelen in de crème met vitamine A-zuur versnellen de celdeling in je huid. Dit zorgt ervoor, dat oude huidcellen snel plaats maken voor nieuwe cellen. Hierdoor worden oneffenheden en beschadigingen van de huid genezen.

Hoe gebruik je Tretinoïne?

Je smeert de crème met vitamine A-zuur dun op de  huid die je wilt behandelen. Zorg wel dat je deze  huid eerst schoon hebt gemaakt. Dit kun je met lauw water doen. Ook kun je hier eventueel een wasemulsie of gel bij gebruiken, als deze maar geen zeep bevat. Let op dat er ongeveer 15 minuten zitten tussen het wassen van de huid en het aanbrengen van de Tretinoïne. Doe dit bij voorkeur voordat je gaat slapen. Gebruik je het ‘s ochtends, wacht dan met make-up of andere beautyproducten aanbrengen. Make-up kan de werking van de lotion of crème doen afnemen. Let goed op, dat je de Tretinoïne niet smeert op stukken gezonde huid. Ook moet je contact met de ogen, neus en wondjes vermijden. Mocht het middel hier toch mee in contact komen, spoel de plek dan schoon met veel water. Was ook je handen als je klaar bent met het smeren van de Tretinoïne.

Als je een dosis vergeet

Een dosis crème met vitamine A-zuur vergeten kan geen kwaad. Je kunt deze overslaan. Voor het beste resultaat is het wel het beste om het door de arts voorgeschreven schema zo goed mogelijk aan te houden. Op die manier wordt het snelst het gewenste resultaat bereikt. Dit kun je het makkelijkst doen door er een vast ritueel (bijvoorbeeld voor het slapengaan) van te maken. Belangrijk is dat je nooit een dubbele dosis Tretinoïne op je huid smeert.

Extra voorzorgsmaatregelen bij de crème

Als je Tretinoïne koopt in de vorm van Acid A Vit crème, is het belangrijk dat je de tube altijd goed afsluit en bewaart volgens de instructies op de bijsluiter. De crème dient dun te worden aangebracht. Voor het hele gezicht is een kleine hoeveelheid, ongeveer ter grootte van een erwt, genoeg. Bij de crème is het belangrijk de handen grondig te wassen na aanbrengen.

tretinoine bestellen zonder recept

Indicatie voor het gebruik

Tretinoïne kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Per aandoening verschilt de periode van gebruik. Hieronder staat een indicatie voor het gebruik. Voor precieze behandeling van je aandoening raadpleeg je de arts.

Hoe vaak je de crème aanbrengt, is afhankelijk van je huid en het advies van de dokter. over het algemeen wordt dit middel dagelijks gebruikt. Mocht je huid sneller geïrriteerd raken, dan kun je ervoor kiezen om eens in de 2 dagen het middel te gebruiken. Gebruik je de crème met vitamine -zuur in combinatie met benzoylperoxide gel? Smeer dan niet beide medicijnen tegelijk op de huid, maar gebruik bijvoorbeeld de benzoylperoxide gel ‘s ochtends en de Tretinoïne ‘s avonds (of andersom).

Bij acne dienen de eerste 4 tot 6 weken om te kijken of de Tretinoïne aanslaat. In die periode kan de acne erger worden. Overleg met je arts als de acne veel erger wordt. Als in overeenstemming met de arts is besloten dat de behandeling naar behoren gaat, kun je doorgaan met het gebruik van het middel. Na 2 à 3 maanden zal het beoogde resultaat te zien zijn. Vaak stop je dan niet met het medicijn, maar neemt de frequentie van het aanbrengen van de Tretinoïne crème wel af.

Bij pigmentvlekken of huidbeschadigingen door zonlicht wordt het middel meestal voorgeschreven voor een periode tussen de 4 en 11 maanden.

Bij Rosacea verschilt de duur van de behandeling van een aantal weken tot een aantal maanden.

Als je Tretinoïne wilt kopen, zal de arts aangeven voor welke periode je het middel exact moet gebruiken. Dit bepaalt de arts op basis van je medische gegevens en de aard en ernst van de aandoening.

Stoppen met dit middel

Je kunt op elk gewenst moment stoppen met het gebruik van dit medicijn zonder dat er bijwerkingen optreden. Houd er wel rekening mee dat de aandoening waar je het middel tegen gebruikt kan terugkeren.

Welke bijwerkingen kan ik ervaren van Tretinoïne?

De meeste mensen verdragen Tretinoïne zonder problemen. In een enkel geval treden er echter bijwerkingen op. Zo kun je een geïrriteerde huid krijgen op de plek waar je de crème met vitamine A-zuur aanbrengt. De huid kan wat branderig aanvoelen, schilfers en kloven vertonen en rood worden. Als dit heel erg wordt, kan dit duiden op een allergie voor Tretinoïne. Schakel in dat geval de arts in.

In zeldzame gevallen kunnen er lichte of donkere vlekken ontstaan op de huid. Dit gebeurt meestal als het middel maanden achter elkaar gebruikt wordt. Deze vlekken kunnen blijvend van aard zijn. Overleg met de arts als je deze vlekken krijgt.

Je kunt directe UV-straling van zon of zonnebank beter tijdelijk vermijden na het aanbrengen van het middel, omdat Tretinoïne het pigment in de huid vermindert en verbranding van de huid daardoor sneller kan optreden.

kopen zonder recept

Combinatie met autorijden, alcohol en bepaalde voedingsmiddelen

Voor zover bekend heeft dit middel geen uitwerkingen die de mogelijkheid om auto te rijden beperken. Ook kan de combinatie van het smeren van vitamine A-zuur met het drinken van alcohol of het eten van bepaalde voedingsmiddelen geen kwaad.

Wanneer moet je Tretinoïne niet gebruiken?

Tretinoïne is niet voor iedereen geschikt. Zo moet je dit medicijn niet nemen:

  • Als je allergisch bent voor Tretinoïne of een ander bestanddeel in de Acid A vit crème.
  • Als je zwanger bent of probeert zwanger te worden.

N.B.: bovenstaande lijst kan verouderd of onvolledig zijn. Lees altijd de bijsluiter voordat je begint met het innemen van een medicijn.

Vul altijd je medische gegevens zo volledig mogelijk in, zodat een arts kan bepalen of er geen gevaar optreedt bij gebruik.

Tretinoïne in combinatie met zwangerschap en borstvoeding

Tretinoïne (vitamine A-zuur) mag niet gebruikt worden als je zwanger bent of wilt worden op korte termijn. Als dit het geval is, zoek dan in overleg met de arts een vergelijkbaar middel dat wel in combinatie met zwangerschap gebruikt kan worden.

Gebruik van Tretinoïne crème met vitamine A-zuur wordt eveneens afgeraden voor vrouwen die borstvoeding geven. Er is onvoldoende bekend over de invloed die dit middel kan hebben op de gezondheid van je kind. Overleg met je arts of het veilig is en zo niet, welk middel je wel kunt gebruiken. Mocht de arts besluiten dat het middel veilig is om te gebruiken, let er dan op dat je het middel niet rond of op de borst of tepel smeert en zorg dat je handen goed gewassen zijn.

kopen zonder recept

Wisselwerking met andere medicijnen

Tretinoïne (vitamine A-zuur) heeft met enkele middelen een wisselwerking. Deze zijn hierboven ook al genoemd. Zo moet je dit medicijn niet tegelijk gebruiken met benzoylperoxide gel, omdat beide middelen een negatieve invloed hebben op elkaars werking. Vandaar dat wordt aangeraden het ene middel ‘s ochtends op te smeren en het andere ‘s avonds.

Het effect van Tretinoïne kan ook minder worden als je make-up en andere beautyproducten gelijktijdig met dit middel op de huid gebruikt. Smeer daarom niets op de huid totdat de crème met vitamine A-zuur helemaal is ingetrokken.

Kan ik Tretinoïne kopen zonder recept?

Tretinoïne  (vitamine A-zuur) kopen zonder recept kan niet, maar je kunt via de vragenlijst (te vinden via onderstaande link) Acid A Vit een recept en het medicijn met Vitamine A-zuur krijgen via de officiële weg van arts en apotheek. Volg de link voor meer info.

tretinoine vitamine a zuur kopen zonder recept

Meer info over Tretinoïne (Vitamine A-zuur) >>

 


2 Reacties

Antje

April 15, 2015 at 7:42 pm

Minder last van acne wel iets wittere huid maar dat vind ik veel minder erg dan die pukkels

Darco

January 11, 2017 at 1:00 pm

dit werkt zooooveel sneller dan die zalfjes uit de winkel!!!!

Laat een reactie achter