Trimethoprim

Klik hier voor Trimethoprim >>

Trimethoprim kopen zonder recept?

Trimethoprim kopen zonder recept, is dat mogelijk? Lees hieronder hoe je aan dit medicijn kunt komen.

Trimethoprim kopen bestellen zonder recept
Trimethoprim nodig?

Trimethoprim kopen zonder recept? Lees dit eerst

Trimethoprim kopen zonder recept? Via onze aangesloten aanbieder kun je een recept aanvragen waarna je dit medicijn kunt laten leveren. Je pakketje komt in een anonieme verpakking. Zo bespaar je jezelf een rit langs arts en apotheek, en hoeft niemand te weten wat er mankeert. Lees hieronder meer over Trimethoprim.

Klik hier voor Trimethoprim >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Trimethoprim: veel gebruikt antibioticum

Trimethoprim wordt geschaard onder de antibiotica. Dit betekent, dat je dit medicijn kunt inzetten tegen bepaalde bacteriële infecties. Zo wordt dit middel vooral voorgeschreven bij diverse ontstekingen, zoals:

 • Blaasontsteking
 • Bijholteontsteking
 • Middenoorontsteking

Het wordt gebruikt om dergelijke ontstekingen te genezen. Bij mensen die er gevoelig voor zijn,  kan Trimethoprim ook worden voorgeschreven om blaasontsteking te voorkomen. Bij een behandeling ter genezing voel je binnen enkele dagen verbetering. Maak de kuur echter altijd helemaal af, anders kan de infectie terugkomen.

trimethoprim kopen zonder recept

De tabletten en drank innemen

Hoe vaak en hoe lang je Trimethoprim moet innemen, bepaalt de arts wanneer je het medicijn gaat kopen. Dit is afhankelijk van de reden waarvoor je het gebruikt en bij een infectie hoe ernstig deze is. Volg altijd de aanwijzingen van de arts op en breek de kuur niet tussentijds af!

Bij 1 dosis: ‘s avonds innemen

Als je dit antibioticum inneemt tegen een infectie, zoals een blaasontsteking, en je moet 1 dosis per dag innemen, neem deze dan ‘s avonds. Ga voor het slapengaan naar de wc zodat je blaas zoveel mogelijk geleegd is. Neem daarna je dosis Trimethoprim in. Zo kan het medicijn optimaal zijn werk doen.

Bij meerdere doseringen per dag wordt aangeraden deze zo goed mogelijk te verspreiden, zodat je de hoeveelheid medicijn in je systeem zo constant mogelijk houdt.

De tabletten slikken

Neem de tabletten met een half glas water in. Kauw er niet op, maar slik ze in zijn geheel door. Als je last hebt van je maag of darmen als bijwerking, neem de tabletten dan rond of tijdens de maaltijd.

trimethoprim bestellen zonder recept

De drank innemen

De fles met Trimethoprim schud je elke keer voor het gebruik. Meet de juiste hoeveelheid af met het daarvoor bijgeleverde maatsysteem. Vervolgens drink je deze hoeveelheid op door hem meteen door te slikken. Schenk daarna wat water in het bekertje en drink dat ook helemaal op, zodat er geen restjes achterblijven.

Let op de volgende bijwerkingen

Hoewel zeldzaam tot zeer zeldzaam, kan Trimethoprim bijwerkingen veroorzaken. Het komt zeer weinig voor dat iemand hier veel of lang last van heeft. Als dat bij jou wel het geval is, meld het dan aan je arts. Het kan zijn dat je een ander medicijn nodig hebt.

In 10% of minder van de gevallen krijgen mensen klachten aan maag, darmen of huid (uitslag of jeuk). Mocht je dat laatste ervaren, meld dit dan aan de arts.

Zeer zeldzame klachten die genoemd worden, zijn pijn of verkleuringen in de mond.

Waarschuw je arts bij de volgende (zeer zeldzame) klachten:

 • Koorts, hoofdpijn en een stijve nek. Dit kan duiden op nekkramp.
 • Bulten, uitslag en jeuk, soms ook zwellingen, benauwdheid en bewustzijnsverlies. Dit kan duiden op overgevoeligheid voor Trimethoprim.
 • Keelpijn, koorts, blaren in je mond, hevige vermoeidheid, spontane blauwe plekken, vaak een bloedneus. Dit kan komen door een verandering in je bloed.

kopen zonder recept

Andere zaken om vooraf op te letten

Hoewel Trimethoprim in de regel probleemloos gebruikt kan worden, is het belangrijk om te weten wanneer je dit medicijn niet of onder extra toezicht van een arts moet gebruiken. Hieronder staan deze gevallen gemeld.

Waarschuwing voor mensen die:

 • Lijden aan G6PD-tekort. Overleg met de arts wat een meer geschikt medicijn is.
 • Overgevoelig zijn voor een bestanddeel in dit medicijn. Vraag om een ander medicijn.
 • Een minder goede nierwerking hebben of dialyseren. Overleg of dit middel geschikt is.
 • Zwanger zijn of willen worden. Er is meer kans op aangeboren afwijkingen. Vraag de arts om advies.
 • Medicijnen gebruiken met de volgende bestanddelen: een medicijn met het bestanddeel Acenocoumarol, Ciclosporine, Fenprocoumon, Fenytoïne, Folinezuur en Methotrexaat. Vraag de arts of je het medicijn kunt gebruiken en onder welke voorwaarden.
 • De volgende middelen gebruiken: buiktyfusvaccin-capsules (niet de injecties) en bepaalde medicijnen bij hart- en vaatziekten. Vraag de arts of je het medicijn kunt gebruiken en onder welke voorwaarden.
 • Om een andere reden twijfelen of ze dit medicijn zonder problemen kunnen gebruiken. Alle vragen die je hebt, kun je gerust aan de arts stellen.

Kan ik Trimethoprim kopen zonder recept?

Wil je Trimethoprim kopen zonder recept? Dat kan niet. Je kunt een online arts vragen om op basis van je gegevens een recept uit te schrijven. Vervolgens kan het medicijn worden geleverd. Daarnaast kun je Trimethoprim kopen bij je eigen apotheek met dit recept, mocht je dit liever willen. Meer info:

Trimethoprim kopen bestellen zonder recept

Meer info over Trimethoprim >>

 


Laat een reactie achter