Utrogestan (progesteron)

Klik hier voor Utrogestan >>

Utrogestan (progesteron) kopen zonder recept?

Kun je Utrogestan (progesteron) kopen zonder recept? Hieronder lees je het antwoord.

utrogestan progesteron kopen bestellen zonder recept
Utrogestan nodig?

Utrogestan (progesteron) kopen: meer informatie

Utrogestan kopen zonder recept? Volg onderstaande link en vul de vragenlijst in. De online arts kan dan een recept uitschrijven, waarna een officiële apotheek het medicijn kan uitleveren. Je kunt ook het recept gebruiken om bij je eigen apotheek Utrogestan te kopen.

Klik hier voor Utrogestan >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Utrogestan?

Utrogestan is een middel dat wordt gebruikt bij problemen en behandelingen die te maken hebben met vruchtbaarheid en menstruatie. Zo wordt het bijvoorbeeld ingezet in bepaalde stadia van een IVF-behandeling of om vroeggeboorte van een kind te voorkomen. Ook kan het bij menstruatieklachten en de overgang worden voorgeschreven, of als de vrouw verminderd vruchtbaar is. Voor al deze toepassingen kun je Utrogestan kopen.

utrogestan progesteron kopen zonder recept

Hoe werkt Utrogestan?

De werkzame stof progesteron in Utrogestan is een vrouwelijk geslachtshormoon dat van groot belang is bij de vruchtbaarheid. Het middel kan invloed hebben op de menstruatiecyclus. Daarnaast kan progesteron het baarmoederslijmvlies beïnvloeden, zodat het een betere nesteling van de eicel mogelijk maakt.

Hoe gebruik ik Utrogestan?

Je kunt Utrogestan kopen in capsulevorm. Deze neem je oraal (via de mond) in. Doe dit met voldoende vocht, dus minstens een half glas water. De dagen, tijdstippen en duur van de behandeling kunnen verschillen en worden door de arts bepaald. Meestal gebruik je het middel vanaf dag 11 in de menstruatiecyclus en neem je de capsule voor het slapengaan in. In een enkel geval wordt aangeraden de capsule met progesteron ’s ochtends te nemen. Gebruik tijdens een IVF-behandeling kan hiervan afwijken. Hoe lang de behandeling met Utrogestan duurt, hangt af van de aard van het gebruik. Hiervoor kun je de arts raadplegen.

Dosis vergeten?

Het is belangrijk je zo goed mogelijk aan de voorgeschreven doseringen te houden. Of je een dosis alsnog moet innemen, hangt af van de dosering. Wanneer je ’s ochtends 1 capsule en ’s avonds 2 capsules moet innemen, kun je een vergeten dosis het beste overslaan en de volgende dosis weer nemen zoals voorgeschreven. Neem je alleen ’s avonds 2 capsules progesteron, neem dan de volgende ochtend 1 en hervat de dosis ’s avonds zoals gebruikelijk.

Behandeling stopzetten

Je kunt de behandeling met Utrogestan stopzetten. Houd er rekening mee, dat er bij het stoppen van de behandeling bloed uit de vagina kan komen, als wanneer je ongesteld bent. Het kan – zeker bij langdurige behandeling – enige tijd duren voordat de menstruatie weer terugkeert. Mocht je je hier zorgen over maken, neem dan contact op met je arts.

utrogestan progesteron bestellen zonder recept

Welke bijwerkingen kan ik ervaren van progesteron?

Als je Utrogestan wilt kopen, is het verstandig je goed in te lezen over de mogelijke bijwerkingen. Laat je niet afschrikken door deze bijwerkingen, maar zorg dat je goed geïnformeerd bent.

In 10 tot 30 procent van de gevallen kunnen de volgend bijwerkingen optreden:

 • Tussentijds bloedverlies. Dit wordt ook wel ‘spotting’ genoemd. Over het algemeen is dit van tijdelijke aard en heb je binnen korte tijd weer een regelmatige menstruatie. Gebeurt dit niet, neem dan contact op met je arts.
 • Uitblijven van menstruatie. Dit gebeurt wel eens als je ineens stopt met progesteron, vooral na langdurig gebruik.

In 1 tot 10 procent van de gevallen kun je de volgende bijwerkingen ervaren:

 • Pijn of spanning in je borsten. Houdt dit 3 maanden of langer aan, neem dan contact op met je arts.
 • Hoofdpijn of migraine. Neem contact op met je arts als je dit ervaart.
 • Slaperigheid of vermoeidheid, vooral in de eerste 4 uur nadat je een capsule hebt ingenomen, of juist slapeloosheid.
 • Duizeligheid.
 • Last van je maag of buik, zoals misselijkheid, buikpijn, diarree of juist verstopping of een opgeblazen gevoel. Over het algemeen verdwijnen deze klachten na korte tijd. Is dit niet zo, laat het dan aan je arts weten.

In minder dan 1 procent van de gevallen kunnen de volgende bijwerkingen voorkomen:

 • Seksuele problemen, zoals minder zin in seks, een droge vagina of pijn tijdens de seks. Raadpleeg je arts als je dit ervaart.
 • Stemmingswisselingen. Neem contact op met je arts om een oplossing te vinden als je hier last van hebt.
 • Verschillende problemen aan de huid, zoals jeuk, bruine vlekken, irritatie door de zon, vettige huid of haar en acne. Soms krijg je meer haargroei of valt je haar juist uit. Als je deze klachten hebt, is het raadzaam de arts op de hoogte te stellen.
 • Vocht vasthouden, waardoor enkels en voeten kunnen opzwellen. Het kan zijn dat je zwaarder wordt en een hogere bloeddruk krijgt hierdoor. Mocht dit lang aan houden of te heftig worden, overleg dan met je arts.
 • Bij vrouwen met acute porfyrie kan dit middel een aanval uitlokken. Overleg met de arts, zeker als je ook al een ander middel neemt dat het risico op aanvallen verhoogt.
 • Meer cholesterol en kans op aderverkalking, zeker als je al last hebt van een verhoogd cholesterolgehalte. Overleg met je arts als je problemen met cholesterol hebt. Je kunt een verhoogd risico hebben op hart- en vaatziekten.
 • Problemen aan de lever. Heb je plotseling last van een gevoelige en opgezwollen buik of merk je dat je oogwit of je huid geliger wordt? Neem dan direct contact op met je arts.
 • Trombose. Als je pijnlijke plekken op je been voelt die dik en hard worden en rood van kleur zijn, kan dit een bloedstolsel zijn dat een bloedvat dicht kan houden. Je kunt ook een pijnlijke kuit krijgen of het gevoel hebben dat je been zwaar wordt. In een enkel geval kun je ineens kortademig worden. Dit laatste kan gepaard gaan met het ophoesten van bloed. Waarschuw direct de arts of ga meteen naar de Eerste Hulp als dit gebeurt.
 • Een reactie als gevolg van overgevoeligheid voor progesteron of een ander bestanddeel in Utrogestan. Je merkt dit aan uitslag of galbulten op de huid. Staak onmiddellijk de behandeling en neem contact op met je arts.

N.B.: lees altijd voor gebruik van Utrogestan of een ander medicijn de bijsluiter altijd volledig door. Daarin vind je de meest actuele lijst met bijwerkingen en aanbevelingen voor het gebruik van dit medicijn. Zorg dat je goed geïnformeerd bent voordat je dit product gebruikt.

kopen zonder recept

Wanneer moet ik Utrogestan niet gebruiken?

Je mag Utrogestan niet altijd gebruiken. Zo kun je het medicijn niet nemen als je:

 • Ooit trombose hebt gehad.
 • Overgevoeligheid bent voor dit medicijn (zie ook: ‘Bijwerkingen’).
 • Tijdens een eerdere zwangerschap ernsitge jeuk, blaasjes of geelzucht hebt gehad.
 • Een ernstige aandoening aan de lever hebt.
 • Borstkanker of kanker aan de geslachtsorganen hebt.

Autorijden

Je kunt slaperig of duizelig worden bij het gebruik van Utrogestan. Als dit het geval is, mag je niet deelnemen aan het verkeer. Door de progesteron ’s avonds in te nemen, kun je hier minder last van hebben. Vraag dus aan de arts of je de behandeling naar ’s avonds kunt verplaatsen als je last hebt van duizeligheid en slaperigheid.

Alcohol en voedsel

Je kunt alcohol drinken en alle soorten voedsel eten bij het gebruik van progesteron.

Zwangerschap en borstvoeding

Gebruik van de orale capsules van Utrogestan tijdens de zwangerschap kan grote schade voor het ongeboren kind met zich meebrengen. Mocht je zwanger willen worden, zwanger zijn geworden, overleg dan zo snel mogelijk met je arts wat je het beste kunt doen. Waarschijnlijk krijg je een ander middel voorgeschreven.

Je kunt Utrogestan veilig slikken tijdens de borstvoeding, zolang je de normale dosering gebruikt.

N.B.: deze informatie kan mogelijk verouderd of achterhaald zijn. Lees altijd voor gebruik van progesteron de volledige bijsluiter door, zodat je op de hoogte bent van de meest actuele informatie.

kopen zonder recept

Kan er een wisselwerking optreden tussen progesteron en andere medicijnen?

Utrogestan kan – voor zover bekend – met alle medicijnen samen. Uitzondering is wanneer je lijdt aan acute porfyrie en al een ander middel gebruikt dat al een aanval kan opwekken. In dat geval kun je wellicht beter iets anders dan progesteron kopen.

Hoe kan ik Utrogestan kopen zonder recept?

Je kunt Utrogestan (progesteron) niet kopen zonder recept. Je moet een recept hebben. Dit kun je via een consult bij een online arts, die bepaalt of je het medicijn kunt gebruiken, verkrijgen. Vervolgens kan het medicijn worden geleverd. Liever Utrogestan kopen bij de buurtapotheek? Dat kan ook met dit recept. Meer info:

utrogestan progesteron kopen bestellen zonder recept

Meer info over Utrogestan (progesteron) >>

 


Laat een reactie achter