Wat doet codeïne?

  • 1
wat doet codeine

Wat doet codeïne?

¨Er wordt in de medische wereld vrij vaak gebruikgemaakt van middelen waarin een aantal dezelfde stoffen zitten. Daardoor is het best logisch dat je je bijvoorbeeld afvraagt: wat doet codeïne? Dit is immers één van die stoffen. Je komt het vaak in hoestremmers tegen, maar het zit bijvoorbeeld ook in pijnstillers. Daarom kan het best interessant zijn om nu eens te weten wat deze stof precies doet waardoor het zo goed werkt tegen bijvoorbeeld stevige hoest, maar ook tegen pijnen. Op die manier weet je ook beter wanneer je er iets aan hebt en wanneer het juist niet kan baten. Lees hieronder meer over wat codeïne doet.

Hieronder lees je een beknopt verhaal over wat codeïne doet. Dit is geen medisch advies. Hiervoor raadpleeg je een arts of de bijsluiter.

Wat doet codeïne? Prikkels wegnemen!

Uiteindelijk is het antwoord op de vraag wat doet codeïne best gemakkelijk. Het doet namelijk niets anders dan prikkels wegnemen. Vooral in het geval van hoesten is dit natuurlijk erg aantrekkelijk. Wanneer je veel last hebt van de neiging om te hoesten, dan komt dit doordat er voortdurend een prikkel wordt gegeven. Wanneer je die prikkel niet meer voelt, dan merk je ook direct dat je minder hoest en je een stuk minder gespannen staat. Hetzelfde geldt natuurlijk voor pijn die je minder hevig gaat voelen. Dit is natuurlijk het begin van het herstel dat je moet doormaken om je beter te voelen. Dat is in feite wat codeïne doet.

Werkt het altijd?

Naast de vraag wat doet codeïne hoor je ook vaak de vraag gesteld worden wanneer het dan werkt. Is het zo dat je dit altijd kunt innemen als je een hoest- of pijnklacht hebt? Het antwoord hierop is niet heel gemakkelijk, want er zijn wel een aantal voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld niet handig om een pijnstiller met codeïne tegen de hoestprikkel in te nemen als je ook veel slijm in de keel hebt. Dit kan namelijk een negatief effect hebben. Bovendien werkt het veel beter wanneer je het inneemt op een lege maag. Let hier dus ook op wanneer je het inneemt.

Wat doet codeïne op de lange termijn?

En groot voordeel in tegenstelling tot veel andere zware pijnstillers is dat je het langere periodes kunt gebruiken. Een van de vragen die veel mensen eigenlijk beantwoord willen zien als ze vragen wat doet codeïne, is of het middel ook tegen bepaalde klachten te gebruiken is. Dit zijn vaak mensen die met chronische pijn te maken hebben. Als je zelf iemand bent die altijd een bepaalde pijn voelt, dan snap je precies waarom dit zo belangrijk is. Het is dan ook goed om te weten dat deze stof niet snel zijn werking verliest, ook niet als je het langere tijd blijft gebruiken. Dit is een fijne wetenschap. Nu hebben we hopelijk antwoord gegeven op jouw vraag: wat doet codeïne?

Lees hier meer over de mogelijkheden van online codeïne kopen.


1 Reactie

Mev.r. W.P. de Graaf-Ross

April 3, 2018 at 8:09 pm

Ik heb gehoord dat codeïne wordt omgezet in de lever tot morfine
Is dat zo. Kan dit dan kwaad en is het dan niet verslavend

Laat een reactie achter