Weetjes over Amoxicilline en zon

  • 0
amoxicilline zon

Weetjes over Amoxicilline en zon

Categorie : Gezondheid , Medicijnen

Een belangrijke zaak waar niet genoeg aandacht aan besteed kan worden is de uitwerking van zon op mensen die Amoxicilline nemen. Ook de dokter zal er immers altijd voor waarschuwen dat je dit moet vermijden. Waarom dit een probleem is, is niet bij iedereen bekend. Bovendien denken sommige mensen dat het wel mee zal vallen. Daarom is het belangrijk om in ieder geval de volgende weetjes te kennen hierover. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste keus te maken.

1. Antibiotica gaat in de huid zitten

De belangrijkste kennis die je moet hebben is dat antibiotica in de huidcellen gaat zitten zodra je het gebruikt. Dit is dus de reden waarom Amoxicilline en zon niet goed samengaan. Dit zal namelijk de huid sterk beschadigen. Daardoor kan bijvoorbeeld jeuk ontstaan, maar het kan ook nog veel erger worden. Dit is makkelijk te voorkomen door blootstelling aan de zon tegen te gaan. Dit is het belangrijkste weetje dat je moet meenemen.

2. Sneller verbranden

Een tweede reden waarom er zeker voorzichtig moet worden gedaan met zon en antibiotica zoals Amoxicilline is dat het de risico’s op verbrandingsverschijnselen vergroot. Dit komt omdat de huidcellen sneller afsterven en de huid daardoor dus meer vatbaar is voor de negatieve effecten van blootstelling aan uv-straling. Verbranding kan leiden tot huidkanker en dit is dus eveneens een flink probleem dat beter voorkomen kan worden. Mocht er toch buiten gezeten worden, doe dat dan dus ook altijd onder een parasol of zonwering.

3. Niet te voorspellen

Het grote probleem is dat het niet te voorspellen is of iemand hier last van krijgt of niet. Het is namelijk per huidtype verschillend. Daarnaast is het per persoon anders. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld de hoeveelheid Amoxicilline en zon er bij komt kijken. Een kleine dosis bij veel zon kan een probleem zijn terwijl een grote dosis tegen weinig zon nauwelijks schade weet te maken.

Amoxicilline nodig?

Heb je Amoxicilline nodig? Je kunt dit medicijn via een doktersconsult krijgen dankzij de betrouwbare aanbieder Dokter Online. Via een online consult wordt gekeken of je het medicijn zonder complicaties kunt gebruiken. Vervolgens schrijft de arts een recept uit en wordt het middel desgewenst opgestuurd. Lees hier meer over de mogelijkheden van Amoxicilline kopen.


Laat een reactie achter