Xenical

Klik hier voor Xenical >>

Xenical kopen zonder recept?

Xenical kopen zonder recept, kan dat? Ontdek het hieronder.

 xenical kopen bestellen zonder recept
Xenical nodig?

Xenical kopen: meer informatie

Xenical kopen kan niet zonder recept, maar je kunt wel via een online aanbieder een recept van een officiële arts en eventueel het medicijn krijgen. Met dit recept kun je ook langs je eigen apotheek gaan en daar Xenical kopen. Wees je wel altijd bewust van de werking van het middel en de eventuele risico’s. Lees de bijsluiter goed door.

Klik hier voor Xenical >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Xenical?

Xenical is een afslankmiddel of vermageringsmiddel dat over het algemeen alleen bij behoorlijk overgewicht wordt voorgeschreven. Zo kunnen in de regel alleen mensen met een BMI (Body Mass Index) van 28 punten of meer aanspraak maken op het middel. Artsen schrijven Xenical altijd voor in combinatie met een dieet en voldoende beweging. In die combinatie gaat afslanken over het algemeen beter.

xenical kopen zonder recept

Hoe werkt het?

De werkzame stof in Xenical (orlistat) zorgt ervoor dat je darmen minder vetten uit voedsel opnemen. Het lichaam krijgt op die manier minder vetten en dus minder calorieën binnen. Het overtollige vet, dat niet door het lichaam uit de voeding wordt opgenomen, wordt onverteerd afgescheiden in de ontlasting.

Resultaat

Xenical werkt niet bij iedereen. Als indicatie wordt aangehouden dat je binnen 3 maanden na de eerste keer dat je dit medicijn hebt gebruikt ten minste 5 procent moet zijn afgevallen. Dus woog je 100 kilogram vlak voordat je begin met het gebruik van dit middel, dan moet je na 3 maanden nog maximaal 95 kilogram wegen. Ben je minder dan 5 procent afgevallen, dan kun je de behandeling stoppen. In dat geval werkt het middel bij jou niet naar behoren en zal het ook op de langere termijn geen goede resultaten geven.

Hoe gebruik je het?

Xenical dien je alleen in te nemen als je een maaltijd nuttigt die vetten bevat. Mocht je bijvoorbeeld een fruitsalade gaan eten, dan hoef je dit middel niet in te nemen. Het neemt immers alleen de vetten op uit voedsel, en heeft dus geen functie als er geen vetten in het voedsel zitten. Je neemt de capsule vlak voor, tijdens of binnen een uur na de maaltijd in met voldoende water. Kauw niet op de capsule, maar slik deze in zijn geheel door. Gebruik dit middel niet als excuus om extra vetten te eten! Een vetrijke maaltijd, met of zonder gebruik van Xenical, is per definitie slecht voor je lichaam.

Dosis vergeten?

Het kan gebeuren dat je vergeet je dosis Xenical in te nemen voor een maaltijd. Je kunt tot een uur na de maaltijd alsnog een dosis innemen. Is het meer dan een uur geleden dat je een maaltijd hebt gegeten? Dan kun je deze dosis overslaan, want meer dan een uur na de maaltijd werkt het middel niet meer. Neem bij de volgende maaltijd weer een gewone dosis. Compenseer nooit een vergeten dosis met een dubbele hoeveelheid Xenical bij de volgende maaltijd. Dit heeft geen enkele zin.

xenical bestellen zonder recept

Welke bijwerkingen kan ik ervaren van Xenical?

Bij het gebruik van Xenical kun je bijwerkingen ervaren. Zo kun je last krijgen van:

 • Verschillende darmklachten. Voorbeelden hiervan zijn diarree, vettige ontlasting, winderigheid en buikpijn.
 • Hoofdpijn.
 • Lage bloedsuikers.
 • Griep.
 • Verkoudheid.

In sommige gevallen krijgen mensen bij het gebruik van Xenical sneller gaatjes in het gebit of tandvleesproblemen. Als je dit middel gebruikt, is het daarom belangrijk dat je extra goed poetst en flost, en indien nodig vaker naar de tandarts gaat voor een periodieke controle.

In zeer zeldzame gevallen treden de volgende bijwerkingen op:

 • Overgevoeligheid voor een van de bestanddelen. Dit uit zich in meestal in galbultjes of huiduitslag. Neem in dat geval contact op met je arts. In zeer zeldzame gevallen kan de overgevoeligheid zo ernstig zijn, dat er zwellingen in het gezicht of de mond ontstaan en benauwdheid kan optreden. Ook kun je flauwvallen. Ga direct naar een arts of de Eerste Hulp en stop met het gebruik van Xenical als dit gebeurt.
 • Bepaalde leveraandoeningen. In dat geval voelt de buik opgezwollen en gevoelig. Ook kunnen de huid en het oogwit gelig van kleur worden. Neem direct contact op met je arts als dit gebeurt.

Lees voor een volledig overzicht van de bijwerkingen de bijsluiter. Mocht je andere of heftige bijwerkingen ervaren tijdens het gebruik van Xenical, raadpleeg dan onmiddellijk de arts. Lees ook altijd de bijsluiter voordat je een medicijn gebruikt, omdat bovenstaande informatie verouderd of achterhaald kan zijn.

Combinatie met autorijden, alcohol en bepaalde voedingsmiddelen

Het gebruik van Xenical levert geen problemen op in combinatie met alcohol of het besturen van een voertuig. Bedenk wel als je probeert af te vallen, dat alcohol dit proces tegenwerkt. Het beste is dus om geen alcohol te drinken als je probeert af te vallen.

Op het gebied van voeding is het belangrijk dat je dit medicijn combineert met een zo gezond en evenwichtig mogelijk voedingspatroon. Hier kan de arts of een diëtist je meer over vertellen. Hoe gezonder je eet tijdens het gebruik van Xenical, hoe beter het resultaat blijft als je stopt met het nemen van dit medicijn.

Let ook op dat je tussen de maaltijden door zo min mogelijk ongezonde en vette tussendoortjes eet. Hierdoor kan de bijwerking van ongewenste en vettige ontlasting namelijk alleen maar erger worden. Probeer gezonde tussendoortjes te eten, zoals worteltjes en andere groentesnacks. Ook helpt het om een glas water te drinken op het moment dat je zin hebt in iets te snacken. Alleen in combinatie met een gezond eetpatroon haal je het maximale uit Xenical.

kopen zonder recept

Wanneer moet je Xenical niet gebruiken?

Xenical kopen en gebruiken is niet voor iedereen geschikt. Lees daarom onderstaande informatie goed door om te bepalen of jij geschikt bent om dit medicijn te gebruiken. Zo moet je dit medicijn niet nemen:

 • Als je overgevoelig bent voor orlistat of een van de andere bestanddelen van het afslankmiddel.
 • Als je onder de 18 jaar bent.
 • Als je lijdt aan het chronisch malabsorbtiesyndroom of een leveraandoening.
 • Bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals bepaalde antistollingsmiddelen en medicijnen voor schildklierafwijkingen.
 • Als je lijdt aan diabetes type 1 of 2.
 • Als je geen last hebt van extreem overgewicht.

N.B.: deze lijst met aandoeningen kan verouderd of onvolledig zijn. Lees altijd de bijsluiter voordat je begint met het innemen van een medicijn om er zeker van te zijn dat je op de hoogte bent van de meest actuele informatie.

Vul altijd je medische gegevens zo volledig mogelijk in als je Xenical wilt kopen. Wees daarbij zo eerlijk en volledig mogelijk in het verstrekken van eventuele aandoeningen die je hebt en medicijnen die je al gebruikt. Op basis van deze gegevens zal de online arts bepalen of je geschikt bent bevonden voor het gebruik van dit middel.

Wisselwerkingen met andere medicijnen

Xenical kan een wisselwerking hebben met bepaalde werkzame stoffen in medicijnen. Als je medicijnen slikt, kijk dan in de bijsluiter van deze medicijnen om te ontdekken of deze de werkzame stof bevatten. Je vindt de werkzame stoffen in het gedeelte met de titel ‘samenstelling’ in de bijsluiter.

Als je een medicijn met ciclosporine gebruikt, overleg dan met de arts of het gebruik van Xenical mogelijk is en hoe je de dosis van het middel met ciclosporine kunt aanpassen. Let ook op dat je de dosis ciclosporine op de juiste manier aanpast wanneer je de dosis Xenical vermindert of met dit middel stopt. Doe dit alleen in overleg met de huisarts om schade aan organen te voorkomen. Hetzelfde verhaal geldt voor dit medicijn in combinatie met levothyroxine en liothyronine, twee schildklierhormonen. Slik je medicijnen die een van deze werkzame stoffen bevatten, overleg dan met je arts.

De werkzame stof orlistat heeft van zichzelf al een laxerende werking. Gebruik dus geen laxeermiddelen in combinatie met dit medicijn.

Mocht het gebruik van Xenical als bijwerking hebben dat je waterdunne diarree krijgt (een bijwerking die zelden tot zeer zelden voorkomt), dan kan dit tot gevolg hebben dat de anticonceptiepil niet voldoende wordt opgenomen. Een manier om waterdunne diarree te voorkomen is het eten minder vette voeding. Mocht je waterdunne diarree hebben, gebruik dan condooms tijdens de seks als je niet zwanger wilt worden. Mocht je 2 dagen of langer last hebben van waterdunne diarree, houdt dan dezelfde adviezen aan als wanneer je de pil zou zijn vergeten.

kopen zonder recept

Bij zwangerschap en borstvoeding

Over Xenical in combinatie met de zwangerschap en borstvoeding is te weinig bekend om vast te kunnen stellen dat dit veilig is. Raadpleeg je arts wanneer je zwanger bent of binnenkort wilt worden. Meld het ook aan de arts als je borstvoeding geeft. De arts kan in dat geval in de gaten houden of  Xenical nadelige invloed heeft op de baby tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Is Xenical kopen zonder recept mogelijk?

Xenical kopen zonder recept is niet mogelijk. Er kunnen verschillende hoeveelheden geleverd worden door de apotheek via een online aanbieder, maar hiervoor heb je een recept nodig. Dit recept krijg je via een online artsconsult.Hierbij vul je een consultformulier in. De arts zal vervolgens vaststellen of het middel probleemloos gebruikt kan worden. Vervolgens schrijft de arts een recept uit en kan online een order bij een apotheek worden geplaatst. Ook kun je met het recept bij je eigen apotheek Xenical kopen. Onderstaande link biedt meer informatie:

xenical kopen bestellen zonder recept

Meer info over Xenical >>


3 Reacties

Dhr. Lippens

July 1, 2015 at 7:39 pm

10 kilo kwijt, nog 5 te gaan!

Jasmijn

October 12, 2016 at 7:17 pm

Ik kwam in aanmerking wegens mijn obesitas. Moest er ook bij bewegen en op eten letten. Nu paar weken bezig en 14 kilo afgevallen. Begin me steeds fitter te voelen en ben er heel blij mee.

Setcho

February 8, 2017 at 6:44 pm

Dit had ik nodig als zetje in de goede richting. Ik ben erbij gaan bewegen en ik eet nu niet meer zoveel junk food. Ja er waren wat bijwerkingen maar niet voor lang gelukkig.

Laat een reactie achter