Xyzal (Levocetirizine)

Klik hier voor Xyzal >>

Xyzal (Levocetirizine) kopen zonder recept?

Xyzal (Levocetirizine) kopen zonder recept, kan dat? Lees hieronder meer.

 Xyzal levocetirizine kopen bestellen zonder recept
Xyzal nodig?

Xyzal (Levocetirizine) kopen zonder recept: lees meer

Xyzal kopen zonder recept is niet mogelijk. Vraag via een online consult daarom een recept aan, waarna online een order kan worden geplaatst bij een officiële apotheek. De werkzame stof Levocetirizine dihydrochloride is verkrijgbaar in tabletvorm en als drankje. Lees meer over dit medicijn en het gebruik voordat je overgaat tot het bestellen ervan.

Klik hier voor Xyzal >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Kenmerken en toepassing van Levocetirizine

Xyzal bevat als actieve stof Levocetirizine. Deze stof valt onder de antihistaminica, de anti-allergiemedicijnen. Het verlicht de klachten die ontstaan als gevolg van een allergie of allergische reactie. Zo wordt dit medicijn toegepast bij:

  • Hooikoorts
  • Ontstoken neus of ogen als gevolg van allergie
  • Netelroos
  • Jeuk

Over het algemeen begint de Levocetirizine ongeveer 1 uur na het innemen van de Xyzal tabletten of vloeistof zijn werk te doen. Een dosis verlicht de klachten ongeveer een dag lang.

xyzal kopen zonder recept

Aanwijzingen voor gebruik van Xyzal

Hoe vaak en hoe lang je Xyzal gebruikt, hangt af van de aard en hevigheid van de klachten. Bij voortdurende last van allergische reacties neem je het medicijn dagelijks in. Je kunt zelf het tijdstip kiezen. Als je veel last hebt van bijwerkingen die je gemoedstoestand beïnvloeden (je wordt bijvoorbeeld suf of slaperig van Levocetirizine), neem dan ‘s avonds de dosis. Heb je alleen last op bepaalde momenten, neem dan 1 uur voordat je zo’n moment verwacht een dosis in.

Overgeslagen dosis inhalen

Het kan gebeuren dat je vergeet Xyzal in te nemen. Als je dit snel genoeg merkt, neem dan de dosis alsnog in. Zit je te kort op de volgende dosis, sla dan 1 keer over. Neem nooit een dubbele dosis of 2 doses kort op elkaar. Lees in de bijsluiter meer over wat je moet doen als je een dosis hebt overgeslagen.

De behandeling staken

Je kunt op elk moment stoppen met het gebruik van Levocetirizine. Bedenk wel dat hierdoor klachten mogelijk kunnen terugkomen.

levocetirizine kopen zonder recept

Kun je bijwerkingen ervaren van Levocetirizine?

De werkzame stof Levocetirizine in het medicijn Xyzal kan voor bijwerkingen zorgen. Dit gebeurt echter lang niet bij iedereen die het medicijn gebruikt. Bovendien heb je over het algemeen niet veel en niet lang last van deze bijwerkingen. Heb je wel lang of veel last? Raadpleeg dan je arts.

Minder dan 1 op de 10 mensen die dit medicijn gebruikt, wordt in het begin suf, slaperig, moe of duizelig van het medicijn. Ook melden mensen hoofdpijn en een droge mond, keel of neus.

In zeldzame gevallen (minder dan 1 procent) hebben mensen last van maag en/of darmen. De huid kan gaan kriebelen, tintelen of jeuken. Er kunnen veranderingen in de hartslag en kortademigheid optreden. Ook melden kleine groepen opwinding en moeite met slapen. In extreme gevallen kun je problemen met de lever krijgen, vocht vasthouden of moeite hebben met plassen (vooral bij mensen die een vergrote prostaat hebben).

Een zeer kleine groep mensen is overgevoelig voor dit medicijn. Dit uit zich in uitslag of aanhoudende of juist verergerende klachten. In uiterst zeldzame gevallen worden mensen benauwd en vallen ze flauw, of begint het gezicht op te zwellen. Ga in dat geval direct naar de Eerste Hulp en stop met het gebruik van Xyzal. Waarschuw ook de arts en leg uit dat je een medicijn met Levocetirizine hebt gekocht.

kopen zonder recept

Kan ik Xyzal (Levocetirizine) probleemloos gebruiken?

Niet iedereen kan Xyzal kopen en probleemloos gebruiken. Het gebruik van Levocetirizine wordt in sommige gevallen afgeraden.

Overleg met de arts als je:

  • Een allergietest moet ondergaan. Deze is onnauwkeurig als je dit medicijn tot 72 uur ervoor hebt gebruikt.
  • Het syndroom van Sjörgen hebt. De klachten kunnen verergeren.
  • Een (ernstige) aandoening aan lever, nieren of alvleesklier hebt.
  • Overgevoelig bent voor dit medicijn. Dit medicijn is dan ongeschikt. Je zult een ander medicijn moeten gebruiken.
  • Zwanger bent of wilt worden. Je kunt beter een ander medicijn gebruiken.
  • Borstvoeding geeft. Een ander medicijn is mogelijk meer geschikt.

Wat mag ik wel en niet eten?

Je mag alles eten bij dit medicijn.

Kan ik alcohol drinken?

Van Xyzal kun je suf worden. Combineer je dit medicijn vervolgens met alcohol, dan kan dit effect nog sterker worden. Wees dus zeer voorzichtig met alcohol.

kopen zonder recept

Mag ik autorijden?

Enkele bijwerkingen van de werkzame stof Levocetirizine kunnen de rijvaardigheid beïnvloeden. Word je suf, duizelig, slaperig of moe van dit medicijn? Stap dan niet achter het stuur. Wacht tot je lichaam gewend is aan het medicijn en de bijwerkingen over zijn. Als je geen last meer hebt van deze bijwerkingen, kun je weer autorijden.

Kan ik andere medicijnen (blijven) gebruiken?

Voor zover bekend zijn er geen wisselwerkingen van Levocetirizine met andere medicijnen. Twijfel je over een medicijn? Vraag het de arts wanneer je Xyzal gaat kopen.

Kan ik Xyzal (Levocetirizine) kopen zonder recept?

Xyzal kopen zonder recept is niet mogelijk. Dit receptplichtige medicijn kan door de apotheek alleen worden uitgeleverd als je een recept hebt. Vraag dit aan bij de online arts. Hier vul je een formulier in om te kijken of het medicijn geschikt is voor je. Vervolgens kun je met dit recept online je order plaatsen of bij je eigen apotheek Levocetirizine kopen. Via onderstaande link kom je meer te weten.

Xyzal levocetirizine kopen bestellen zonder recept

Meer info over Xyzal >>


Laat een reactie achter