Yasmin

klik hier voor Yasmin >>

Yasmin kopen zonder recept?

De anticonceptipil Yasmin, kun je die kopen zonder recept? Lees hieronder het antwoord

yasmin kopen bestellen zonder recept
Yasmin nodig?

Andere anticonceptiepillen:

Meer informatie

Yasmin kopen zonder recept is niet mogelijk. Vraag daarom bij de online arts een recept aan voor deze anticonceptiepil en laat vervolgens het medicijn leveren. Lees hieronder meer informatie hierover.

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Yasmin?

Yasmin is een anticonceptiepil. Dat wil zeggen, dat deze pil wordt gebruikt om zwangerschap tegen te gaan. Bij juist gebruik is de kans om zwanger te worden dankzij deze pil voor 99 procent uitgesloten.

yasmin kopen zonder recept

Hoe dit middel werkt

De werkzame stoffen in deze anticonceptiepil zijn de hormonen ethinylestradiol en drospirenon. De pil gaat op 2 manieren de zwangerschap tegen. Ten eerste zorgt het ervoor dat de eisprong geremd wordt. Ook maakt deze pil het slijmvlies in de baarmoedermond taaier.

Zo gebruik je Yasmin

Om betrouwbaarheid van Yasmin te garanderen, is het belangrijk dat je de pil elke dag neemt en geen dosis overslaat. Het is dan ook aan te raden om de pil altijd op een vast tijdstip in te nemen. Lees voor het exacte moment waarop je moet starten met deze anticonceptiepil de bijsluiter. Hierin staat precies beschreven onder welke omstandigheden je op welk moment de pil moet beginnen in te nemen.

Dosis vergeten?

De betrouwbaarheid van Yasmin kan minder worden als je een dosis vergeet. Mocht je een dosis vergeten, of mocht je binnen 4 uur na het innemen last hebben gekregen van braken of flinke diarree, neem de pil dan alsnog zo snel mogelijk in. Mocht je last hebben van braken of diarree, wacht dan eerst tot je je wat beter voelt. Heb je meer dan 1 pil vergeten in te nemen? Lees dan de bijsluiter om te kijken wat je het beste kunt doen. Het kan zijn dat je tijdelijk met een condoom moet vrijen om zwangerschap te voorkomen.

Vroegtijdig stoppen

Je kunt altijd met Yasmin stoppen, ook als je een reeks van 3 weken nog niet helemaal hebt afgemaakt. Houd er wel rekening mee, dat de kans op zwangerschap toeneemt als je stopt met de pil. Mocht je stoppen om zwanger te worden, overleg dan met je arts of het slim is dit direct te doen. Ook kan het zijn dat je extra foliumzuur moet slikken. Je arts kan je hierover informeren.

yasmin bestellen zonder recept

Eventuele bijwerkingen van Yasmin

Je kunt bijwerkingen van Yasmin ervaren, zeker in het begin bij het gebruik. Lang niet iedereen heeft hier echter last van. Bovendien zijn bijwerkingen (als ze optreden) over het algemeen licht van aard en verdwijnen ze na korte tijd. De volgende bijwerkingen worden gemeld:

10 tot 30 procent van de vrouwen heeft last van bloedverlies uit de vagina buiten de stopweek. Ook melden sommige vrouwen kramp in de buik, diarree en gespannen of pijnlijke borsten. Je kunt ook last hebben van vocht vasthouden. Dit moet bij vrouwen die een te hoge bloeddruk hebben goed in de gaten gehouden worden door een arts. Tot slot worden hoofdpijn en migraine gemeld.

In zeldzame gevallen kun je last krijgen van een droge vagina, afwijkingen van de huid, een verandering in de behoefte aan seks, uitblijvende menstruatie en stemmingswisselingen. Sommige vrouwen melden klachten met betrekking tot zicht en droge of geïrriteerde ogen.

In extreme gevallen worden aandoeningen als trombose, hart- en vaatproblemen, leverproblemen, galstenen, verhoogd vetgehalte en borstkanker gemeld. Dit komt echter in zeer zeldzame gevallen voor.

kopen zonder recept

Wanneer kun je het niet gebruiken?

Er zijn ook enkele waarschuwingen bij het gebruik van Yasmin. Zo moet je oppassen als je:

  • Overgevoelig bent voor 1 of meerdere bestanddelen van deze pil. Je kunt dan uitslag of bultjes krijgen, of zelfs zwellingen in het gezicht en de mond. Dit komt heel weinig voor. Mocht dit gebeuren, raadpleeg dan direct je arts en bezoek de Eerste Hulp. Stop met het nemen van Yasmin.
  • Lijdt aan acute porfyrie. Dit middel kan een aanval uitlokken.
  • 1 Of meer van de volgende medicijnen gebruikt: tamoxifen, anastrozol, exemestaan, letrozol, lamotrigine colesevelam, colestyramine, sommige medicijnen tegen hiv, carbamazepine, fenobarbital, fenytoïne, oxcarbazepine, perampanel, primidon, rufinamide, topiramaat, modafinil, rifampicine, rifabutine. Sint-janskruid (hypericum), aprepitant, fosaprepitant, bosentan en griseofulvine. Raadpleeg je arts om te kijken of je misschien beter een andere anticonceptiepil kunt gebruiken.

Alcohol, autorijden en voeding

Er geldt voor Yasmin geen beperking met betrekking tot eten, drinken en deelnemen aan het verkeer.

kopen zonder recept

Zwangerschap en borstvoeding

Uiteraard zul je moeten stoppen met het gebruik van de anticonceptiepil voordat je zwanger kunt worden. Je kunt na het stoppen direct proberen zwanger te worden. In de eerste maanden van de zwangerschap levert het slikken van deze anticonceptiepil geen schade op voor de baby, maar je kunt beter zo snel mogelijk stoppen met het slikken van de pil.

Je kunt 6 weken na de bevalling weer beginnen met het slikken van Yasmin als je borstvoeding geeft. Dit is voor zover bekend niet schadelijk voor de baby. Wel kan de productie van moedermelk hierdoor wat minder worden. In dat geval kun je overstappen op een andere anticonceptiepil, zoals de Cerazette minipil.

Yasmin kopen zonder recept, kan dat?

Yasmin kopen zonder recept kan niet. Wil je deze anticonceptiepil thuis geleverd krijgen, vraag dan een online artsconsult aan. De arts bepaalt op basis van een vragenlijst of je de pil kunt gebruiken. Vervolgens krijg je een recept en kun je het middel laten leveren. Liever zelf het product halen bij je eigen apotheek? Dan kun je met dit recept bij de plaatselijke apotheek Yasmin kopen. Meer informatie? Volg onderstaande link.

yasmin kopen bestellen zonder recept

Meer info over Yasmin >>


Laat een reactie achter