Yaz 24+4

Klik hier voor Yaz 24+4 >>

Yaz 24+4 kopen zonder recept?

Yaz 24+4 kopen zonder recept, wat is er mogelijk? Hieronder het antwoord.

yaz 24 4 kopen zonder recept
Yaz 24+4 nodig?

Yaz 24+4 kopen zonder recept: meer info

Wil je Yaz 24+4 kopen zonder recept? Volg onderstaande link. Zo kun je online een recept en deze pil verkrijgen. Lees hieronder meer.

Klik hier voor Yaz 24+4 >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Yaz 24+4?

Yaz 24+4 is een anticonceptiemiddel. Het bevat 2 hormonen, namelijk het oestrogeen-hormoon ethinylestradiol en het progestageen-hormoon drosperinon. Het is een zogenaamde sub-30 pil en bevat daarom slechts een lage hoeveelheid hormonen. Hiermee kunnen zwangerschappen worden voorkomen. Het middel staat ook wel bekend als de pil. Het is van groot belang om de pillen op de juiste wijze te gebruiken. Dit is noodzakelijk om betrouwbaarheid te kunnen garanderen. Het is dus belangrijk de stappen nauwkeurig te volgen. Dit zorgt ervoor dat de medicijnen daadwerkelijk doen waarvoor ze ingenomen worden.

yaz 24 4 kopen zonder recept

Hoe gebruik ik Yaz 24+4?

Het gebruik van Yaz 24+4 gaat volgens een specifiek schema. Het medicijn moet gedurende 28 dagen eenmaal per dag worden ingenomen. Dat gebeurt door de eerste 24 dagen de pil van lichtroze kleur in te nemen. Vervolgens wordt 4 dagen achtereen de witte pil genomen. Wanneer de laatste witte pil is genomen, op dag nummer 28, dan begint de dag erna de cyclus opnieuw met een nieuwe strip. Dit moet volgehouden worden zolang de zwangerschap uitgesteld moet worden. Het is daarom aan te raden om iedere dag hetzelfde moment te kiezen voor inname. Dit verkleint de kans op vergeten.

Menstruatie en het gebruik van Yaz 24+4

Het is ook mogelijk om de pillen van Yaz 24+4 te gebruiken om de menstruatie uit te stellen. Dit kan tot een jaar lang worden gedaan. Het is dan wel goed om in de gaten te houden, dat het gebruik van het middel net even iets anders is. In plaats van na 24 dagen over te stappen op witte pillen, wordt na de 24 lichtroze pillen in de strip direct overgestapt op een nieuwe strip. Er wordt dus uitsluitend een roze pil geslikt dagelijks. Deze werking kan van toepassing zijn op vrouwen met hevige menstruatieproblemen zoals pijnen en overvloedige menstruatie.

yaz 24 4 kopen

Yaz 24+4 vergeten in te nemen

Het is essentieel om Yaz 24+4 in te nemen. De reden hiervoor is dat dit noodzakelijk is voor de betrouwbaarheid. Wanneer een pil vergeten wordt, dan is het belangrijk om deze alsnog in te nemen. Wanneer meer dan 1 pil vergeten is, neem dan alleen de laatste vergeten pil alsnog in. Dit geldt niet voor de witte pillen, sla deze over en ga door met de volgende indien vergeten. Houd er rekening mee dat de betrouwbaarheid minder groot is en dat het verstandig is om een week tot tien dagen ook gebruik te maken van voorbehoedsmiddelen zoals een condoom. Lees hier meer over in de bijsluiter.

Bijwerkingen van Yaz 24+4

De bijwerkingen van Yaz 24+4 vallen uiteen in een aantal bijwerkingen die wat vaker (1 tot 10 procent van de gevallen) voorkomen en een aantal bijwerkingen die minder vaak (minder dan 1 procent van de gevallen) voorkomen. Een deel van de vrouwen die dit medicijn gaan gebruiken krijgt last van tussentijds vaginaal bloedverlies. Dit kan tot wel enkele maanden duren. Duurt dit langer dan een halfjaar, bel dan een arts. Andere bijwerkingen die in 1 tto 10 procent van de gevallen voorkomen zijn diarree, misselijkheid, buikkramp, braken, hoofdpijn, migraine, gespannen borsten en het vachthouden van vocht met bijbehorende dikke benen en enkels. Voor deze bijwerkingen geldt dat na drie maanden van last de arts moet worden ingeschakeld.

Een droge vagina, huidafwijkingen, veranderingen in de stemming en een veranderde sexdrive en wazig zicht door verminderde traanproductie kunnen ook bij sommige vrouwen voorkomen. Heel zelden is het zo dat ernstige klachten zoals hart- en vaatziekten of borstkanker zich kunnen ontwikkelen. Hoewel dit zelden voorkomt is het wel van groot belang om hier aandacht voor te blijven houden.

In de bijsluiter lees je een volledig overzicht van de bijwerkingen inclusief frequenties en eventuele te nemen acties. Heb je veel of langdurig last van een bijwerking? Waarschuw dan altijd de arts.

kopen zonder recept

Waarschuwingen voor het gebruik van Yaz 24+4

Yaz 24+4 kopen zonder recept is niet mogelijk, onder andere on de reden dat het middel niet voor iedereen geschikt is. Tijdens het online artsconsult kan de arts dit beter bepalen. Hieronder staan in ieder geval situaties waarin je zelf al een beetje kunt inschatten of dit medicijn geschikt is. Vraag het altijd aan de arts als je twijfelt over de geschiktheid!

Vermeld het expliciet aan de arts als je:

 • Een medicijn tegen epilepsie, hiv of tuberculose gebruikt.
 • Een antibioticum of antischimmelmiddel gebruikt.
 • Ciclosporine of Sint-janskruid gebruikt.
 • Problemen met bloedstolling, bloedvaten of bloedpropjes hebt.
 • Hogere bloeddruk of cholesterolwaarden hebt.
 • Problemen aan je lever, nieren of alvleesklier hebt.
 • Diabetes met daardoor ontstane schade aan bloedvaten hebt.
 • Lijdt aan hartkramp.
 • Lijdt aan hyperhomocysteïnemie.
 • Migraine met aura hebt.
 • Onverklaarde vaginale bloedingen hebt.
 • Borstvoeding geeft.

kopen zonder recept

Neem Yaz 24+4 niet als je:

 • In het verleden ooit een van de volgende aandoeningen hebt gehad: een hartaanval, een beroerte, borstkanker, kanker van de genitaliën of kanker aan het reproductiesysteem .
 • Overgevoelig bent voor een bestanddeel in de tabletten.
 • Zwanger bent of vermoedt dat je dit bent.

Yaz 24+4 kopen zonder recept: kan het?

Yaz 24+4 kopen zonder recept is niet mogelijk. Laat de online arts je situatie beoordelen aan de hand van een online consultformulier. Vervolgens kun je deze anticonceptiepil laten uitleveren door een apotheek en thuis laten bezorgen. Ook kun je met dit recept bij je eigen apotheek Yaz 24+4 kopen. Via onderstaande link vind je meer info.

yaz 24 4 kopen zonder recept

Meer info over Yaz 24+4 >>


Laat een reactie achter