Zolmitriptan

Klik hier voor Zolmitriptan smelttabletten >>

Zolmitriptan kopen zonder recept?

Zolmitriptan kopen zonder recept: wat is er mogelijk? Kijk hieronder.

 

zolmitriptan kopen zonder recept
Zolmitriptan smelttabl. nodig?

Zolmitriptan kopen zonder recept: meer info

Zolmitriptan kopen zonder recept: veel mensen die last hebben van migraine of clusterhoofdpijn, zullen dit overwegen. Toch kun je beter geen Zolmitriptan kopen zonder recept. Vraag in plaats daarvan een recept aan via een online artsconsult. Vul de vragenlijst in, en de arts schrijft indien goedgekeurd het recept uit. hiermee kun je het medicijn laten leveren of bij je eigen apotheek Zolmitriptan kopen.

Klik hier voor Zolmitriptan smelttabletten >>

Liever tablet of neusspray?

Er is ook Zolmitriptan beschikbaar in de vorm van een tablet of neusspray. Deze kun je krijgen onder de naam Zomig. Lees hier meer over Zomig.

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Zolmitriptan?

Een snelle oplossing voor migraine en clusterhoofdpijn kan worden geboden door Zolmitriptan. Dit komt doordat het medicijn werkt op de bloedvaten en zenuwen in de hersenen. Daardoor kan snel verlichting worden gevoeld. Bovendien is het medicijn heel gemakkelijk in te zetten. Dat neemt niet weg dat het wel belangrijk is om goed te weten hoe dit medicijn optimaal gebruikt kan worden. De voordelen en nadelen ervan spelen een belangrijke rol in de keuze voor dit middel. Meer hierover kun je leen in de bijsluiter.

zolmitriptan kopen zonder recept

Hoe is Zolmitriptan te gebruiken?

Zolmitriptan komt in de vorm van smelttabletten. Deze laat je smelten op de tong, waarna je het residu doorslikt. Je kunt dit medicijn nemen wanneer de eerste symptomen van hoofdpijn van migraine zich voordoen. Het kan ook later nog worden gebruikt tijdens de aanval. Je mag dit medicijn vaker gebruiken op een dag, zolang je binnen de maximale dosis van 10 mg per 24 uur blijft en minimaal 2 uur tussenpoos tussen 2 doseringen laat.

Een vergeten dosis?

Het is goed om te weten dat Zolmitriptan ook op een later moment nog werkt. Dat betekent dus dat het medicijn altijd alsnog in te nemen is. Wel is het belangrijk om goed in de gaten te houden dat er niet te veel doses op een dag worden gebruikt en dat de toegestane maximale hoeveelheid niet te snel achtereen wordt ingenomen. Let hier dus wel altijd goed op wanneer er klachten zijn. Dit zorgt ervoor dat de bijwerkingen niet te snel of hevig optreden.

Zolmitriptan en andere medicijnen

Wanneer Zolmitriptan of andere medicijnen tegen migraine worden gebruikt, is het belangrijk om goed te weten welke medicijnen samengaan en welke niet. Het is namelijk zo dat verschillende medicijnen gebruiken tegen migraine voor hevigere bijwerkingen kunnen zorgen . Wanneer besloten wordt om over te stappen van een ander medicijn naar dit medicijn, laat dan tenminste 24 uur tussen de laatste dosis van het oude middel en de eerste dosis van het nieuwe middel bestaan. Dit zorgt voor minder kans op bijwerkingen. Naast andere medicijnen tegen migraine, kan ook sint-janskruid (ook wel bekend als hypericum) voor hevigere bijwerkingen zorgen in combinatie met Zolmitriptan. Lees er meer over in de bijsluiter van de genoemde medicijnen.

zolmitriptan kopen

Mogelijke bijwerkingen

Het gebruik van Zolmitriptan gaat gepaard met een zeldzame bijwerking die tot enige zorgen bij de gebruiker kan leiden. Deze bijwerking komt in 1 tot 10 procent van de gevallen voor. Het gaat dan om het ervaren van een beklemmend of tintelend gevoel in de borst, armen of nek. Dit is echter een klacht die binnen twee uur wegtrekt. Blijft deze langer aanhouden, dan is het verstandig om dit even aan de dokter voor te leggen. Dit kan ook gelden voor het ervaren van opvliegers die gepaard gaan met duizeligheid, blozen, zwakte, slaperigheid en misselijkheid of braken. Let hier dus altijd goed op. Daarnaast kun je zwakte, stijfheid of pijn aan de spieren ervaren. Ook deze klachten komen in 1 tot 10 procent van de gevallen voor.

Zolmitriptan kan ook de oorzaak zijn van zeer zeldzame (minder dan 1 procent van de gevallen) bijwerkingen zoals een verhoogde bloeddruk, een verandering in het ritme van de hartslag, pijn op de borst bij het sporten of het huishouden, koude vingers en tenen en hartaandoeningen. Dit zijn allemaal serieuze klachten die de hulp van een arts nodig hebben. Dit geldt zeker ook wanneer blijkt dat overgevoeligheid voor het medicijn bestaat. In al deze gevallen is het verstandig om te stoppen met gebruik van het middel en samen met de dokter naar een alternatieve oplossing te zoeken.

kopen zonder recept

In eveneens zeer zeldzame gevallen is iemand overgevoelig voor een bestanddeel van de Zolmitriptan smelttablet. Netelroos en in ernstige gevallen zwellingen en benauwdheid zijn hiervan tekenen. Waarschuw de arts en ga bij ernstige klachten naar de Eerste Hulp. Stop direct met het gebruik van dit medicijn.

Lees voor een volledig overzicht van de bijwerkingen de bijsluiter goed door. Heb je vragen of ervaar je hevige of aanhoudende bijwerkingen? Raadpleeg je arts.

Waar moet je verder op letten?

Een andere reden waarom online Zolmitriptan kopen zonder recept niet aan te raden is, is dat een arts moet bepalen of je het veilig kunt gebruiken. Naast de bovengenoemde overgevoeligheid en de wisselwerking met sommige medicijnen, zijn er andere factoren die meewegen of gebruik van dit medicijn verstandig is.

Zo geldt voor vrouwen die zwanger zijn/willen worden of borstvoeding geven, dat overleg met de arts wordt aangeraden. Er is te weinig informatie over het effect van dit medicijn op je (ongeboren) baby. Aangeraden wordt om in samenspraak met de arts een ander medicijn te zoeken waarvan veiligheid voor je (ongeboren) baby gegarandeerd is.

Gebruik je Zolmitriptan? Let dan op met autorijden. Vooral in de eerste 4 uur na gebruik, maar ook nog daarna, van dit medicijn kun je last hebben van bijwerkingen die de rijvaardigheid beïnvloeden. Is dit het geval? Neem dan geen deel aan het verkeer.

kopen zonder recept

In principe kan dit medicijn gebruikt worden in combinatie met alcohol. Het gebruik van alcohol na een aanval wordt echter afgeraden, omdat hierdoor een nieuwe aanval in de hand gewerkt kan worden.

Kun je toch ergens Zolmitriptan kopen zonder recept?

Zoals hierboven vermeld, is Zolmitriptan kopen zonder recept niet mogelijk. Bovendien raden we dit ten zeerste af. Vraag een recept aan via een online artsconsult. Na het invullen van de online vragenlijst kan de officiële arts een recept uitschrijven. Vervolgens kan een gecertificeerde apotheek het medicijn uitleveren. Liever bij je buurtapotheek Zolmitriptan kopen? Ook dat kan met dit recept. Meer weten?

zolmitriptan kopen zonder recept

Meer info over Zolmitriptan >>


Laat een reactie achter