Zomig

Klik hier voor Zomig >>

Zomig kopen zonder recept?

Kun je Zomig kopen zonder recept? Vind hier het antwoord!

 

zomig kopen zonder recept
Zomig nodig?

Zomig kopen zonder recept: meer info

Wil je Zomig kopen zonder recept? Hoewel Zomig kopen zonder recept niet mogelijk is, kun je wel online aan dit medicijn komen. Vraag een consult aan bij de online arts. Na het invullen van de vragenlijst kun je een recept krijgen, waarna een geregistreerde apotheek het medicijn uit kan leveren. Indien je dat liever wilt, kun je ook het recept nemen, bij je eigen apotheek langsgaan en daar Zomig kopen.

Klik hier voor Zomig >>

Liever een smelttablet?

Je kunt Zomig krijgen als gewone tablet, smelttablet en neusspray. Er is ook een smelttablet die verkocht wordt onder de generieke naam Zolmitriptan. Lees hier meer over Zolmitriptan.

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Wat is Zomig?

Zomig is een medicijn dat de werkzame stof Zolmitriptan bevat. Het kan worden voorgeschreven bij de behandeling van migraine of clusterhoofdpijn. Het medicijn werkt snel en lang waardoor het een goede hulp kan zijn om verlichting te bieden. Wel is het van belang om te weten dat er een aantal zaken zijn waarop gelet moet worden wanneer het medicijn gebruikt wordt. Dat maakt het belangrijk om mee te wegen of je het medicijn kunt gebruiken en hoe je het optimaal gebruikt. Lees daarom de bijsluiter altijd goed door om zeker te zijn.

zomig kopen zonder recept

Hoe is Zomig te gebruiken?

Zomig wordt over het algemeen voorgeschreven als tablet. Het kan een gewone tablet betreffen, maar ook een smelttablet. De smelttablet wordt behandeld op de pagina over Zolmitriptan. Wie meer last heeft met slikken kan baat hebben bij deze smelttablet, die onder de tong gelegd kan worden. Het medicijn kan ingenomen worden op elk gewenst moment. Doe dit dus zodra de eerste verschijnselen van hoofdpijn worden opgemerkt. Het zal dan binnen een uur werken en kan tot wel 24 uur aanhouden. In sommige gevallen wordt echter al eerder een nieuwe aanval opgemerkt, er kan dan nog een dosis worden genomen, zolang dit maar langer dan twee uur na de eerdere dosis is. Is dit niet het geval, dan werkt het medicijn onvoldoende en is een andere oplossing nodig. Neem nooit meer dan 10 mg van de werkzame stof over 24 uur! Dit kan, afhankelijk van de sterkte van de (smelt)tablet, 2 of 4 tabletten Zomig zijn. Lees hierover meer in de bijsluiter.

Een vergeten dosis

Zomig kan op elk moment worden gebruikt. Dat betekent dat het dus ook kan werken wanneer de migraineaanval al behoorlijk voelbaar is. Het kan dus ook op een later moment worden ingenomen. Doe dit echter alleen wanneer de dosis vergeten is en niet wanneer de dosis niet goed werkt. Er mag maar een bepaalde hoeveelheid op een dag worden gebruikt en die moet ook goed verdeeld worden over de dag indien nodig. Let hier goed op. Zo beperk je de (kans op) bijwerkingen tot een minimum. Neem dit in de bijsluiter goed door.

zomig kopen

Zomig en andere medicijnen

Wanneer Zomig gebruikt wordt, moet je oppassen met andere middelen tegen migraine of hoofdpijn. Voor dit medicijn, net als voor de andere middelen, geldt dat de werking wordt beïnvloed door bepaalde andere antimigraine medicijnen wanneer deze door elkaar worden gebruikt. Het gaat hierbij om ergotamine en methysergide. Dat betekent dus bijvoorbeeld ook dat wanneer de overstap naar Zomig gemaakt wordt, het van belang is dat er een periode van tenminste 24 uur tussen de eerste dosis van dit medicijn en de laatste dosis van het vorige medicijn zit. Doe je dit niet, dan kunnen er (hevigere) bijwerkingen optreden. Heb je al Zomig genomen? Wacht dan ten minste 6 uur met het nemen van ergotamine of methysergide. Ook hypericum (ook wel sint-janskruid genoemd) kan de bijwerkingen van dit medicijn versterken. Vraag de arts om meer informatie als je een van de hier genoemde middelen gebruikt.

Mogelijke bijwerkingen

De bijwerkingen van Zomig komen niet vaak voor. De meest voorkomende bijwerkingen komen in maximaal tien procent van de gevallen voor. Het gaat dan om het voelen van opvliegers, inclusief klachten zoals duizeligheid, blozen, misselijkheid, braken, slaperigheid en zwakte. Een andere bijwerking is het ervaren van drukkende of tintelende sensaties in bijvoorbeeld de borststreek, de armen of de nek. In beide gevallen trekken de bijwerkingen normaal gesproken snel weg. Is dit echter niet na twee uur het geval, raadpleeg dan een dokter voor advies. Mogelijk is er dan een ander probleem.

Zomig kan in enkele gevallen (minder dan 1 procent) problemen met het hart veroorzaken. Het kan leiden tot hartaandoeningen, het kan ook de hartslag vertragen of versnellen. Daarnaast kan het een verhoogde bloeddruk of pijn in de borst bij inspanning veroorzaken. Een heel ander probleem kan zijn dat het ook zo kan zijn dat de gebruiker overgevoelig blijkt voor de werkzame stof. In beide gevallen is het belangrijk om snel een arts te raadplegen om hier iets aan te doen. Over het algemeen betekent dit dat met dit middel gestopt moet worden.

Ook in een enkel geval kan een overgevoeligheidsreactie ontstaan, waarbij netelroos, zwellingen, benauwdheid en bewustzijnsverlies kunnen optreden. Gebeurt dit? Stop onmiddellijk met het gebruik van Zomig en waarschuw direct je arts. Bezoek de Eerste Hulp als de klachten hevig zijn.

kopen zonder recept

Enkele waarschuwingen

Wie Zomig wil kopen zonder recept, zal zien dat dit niet kan. De arts moet namelijk kijken of je het medicijn probleemloos kunt gebruiken. Vul daarom de vragenlijst van het consult helemaal en naar waarheid in. Let met name op de volgende zaken:

  • Slik je medicijnen die hierboven genoemd zijn onder “Zomig en andere medicijnen”? Overleg dan met de arts. Mogelijk kun je een ander medicijn gebruiken.
  • Ben je overgevoelig voor Zolmitriptan of een ander bestanddeel van dit medicijn? Gebruik dit medicijn dan niet. Zie meer onder het gedeelte “Mogelijke bijwerkingen” over het herkennen van een overgevoeligheidsreactie.
  • Heb je het medicijn genomen? Wacht dan ten minste 4 uur met autorijden als je bijwerkingen ervaart die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.
  • Ben je (van plan) zwanger (te worden) of geef je borstvoeding? Er is weinig bekend over het effect van dit medicijn op je (ongeboren) kind. Overleg met de arts of er een medicijn is waarvan deze effecten bewezen onschadelijk zijn.
  • Je kunt dit medicijn gebruiken als je alcohol hebt gedronken. Echter wordt alcohol afgeraden als je net een migraineaanval hebt gehad, omdat het een nieuwe aanval in de hand kan werken.

kopen zonder recept

Kan ik Zomig kopen zonder recept?

Zomig kopen zonder recept is niet mogelijk bij een betrouwbare aanbieder. Ga daarom naar een aanbieder die online een recept en eventueel het medicijn kan verzorgen. Een officiële arts beoordeelt je aanvraag en een geregistreerde apotheek levert het medicijn. Meer informatie vind je via de link hieronder.

zomig kopen zonder recept

Meer info over Zomig >>


Laat een reactie achter