Zyban (Bupropion)

Klik hier voor Zyban (Bupropion) >>

Zyban (Bupropion) kopen zonder recept?

Zyban (Bupropion) kopen zonder recept, is dat mogelijk? Lees hieronder meer.

Zyban kopen bestellen zonder recept
Zyban (Bupropion) nodig?

Zyban kopen zonder recept? Lees deze informatie

Zyban (Bupropion) kopen zonder recept is niet mogelijk. Vraag online een recept aan bij een geregistreerd arts. Hierna kan een geregistreerde apotheek het originele merkmedicijn leveren. Ook kun je met dit recept zelf bij een door jou gekozen apotheek Zyban (Bupropion) kopen. Lees voor gebruik de bijsluiter goed door.

Klik hier voor Zyban (Bupropion) >>

Let op: Onderstaande tekst is een beknopte weergave van het medicijn en dient niet als medisch advies. Lees altijd de bijsluiter volledig door voordat je een medicijn gaat gebruiken en stel eventuele vragen aan de arts.

Voor rookverslaving, depressie en ADHD

De werkzame stof in Zyban is Bupropion. Dit is een stof die op verschillende manieren invloed heeft op het menselijk brein. Je krijgt minder behoefte aan een sigaret, krijgt een meer opgewekte stemming en/of wordt rustiger. Vandaar dat dit medicijn wordt voorgeschreven om te stoppen met roken en in sommige gevallen bij depressie of wanneer je last hebt van ADHD.

zyban bupropion kopen zonder recept

Wanneer je wilt stoppen met roken

Zyban (Bupropion) kan je helpen bij het stoppen met roken. Gek genoeg is niet duidelijk hoe het precies werkt, maar dit medicijn helpt je behoefte om te roken te verminderen. Overigens heeft stoppen met roken alleen slagingskans als je het echt zelf wilt. Je begint met de kuur een week voordat je stopt met roken, omdat de tabletten pas na een week beginnen te werken.

Bij depressie

Zyban (Bupropion) verbetert de situatie bij ongeveer 60% van de mensen met een depressie. Het effect is pas merkbaar na 2 tot 4 weken. De eerste weken kunnen juist angstgevoelens toenemen. Dit is een bijwerking die afneemt en vaak helemaal verdwijnt als je gewend bent aan het middel. Als het goed is, krijg je meet energie en ga je lekkerder in je vel zitten door Zyban (Bupropion).

Bij ADHD (alleen voor volwassenen)

Als je als volwassene ADHD hebt en je hierdoor moeilijk kunt concentreren, kan Zyban (Bupropion) helpen. Het zal de stoornis niet helemaal doen verdwijnen, maar kan je wel rust brengen.

Het gebruik van Zyban (Bupropion)

Hoe vaak en hoe lang je het medicijn moet gebruiken, is afhankelijk van de aandoening waarvoor je het gebruikt. Bij depressie en ADHD zul je Zyban langdurig moeten gebruiken. De dosis wordt dan door de arts bepaald. Als je wilt stoppen met roken, gaat het meestal om een kuur van uiterlijk 9 weken.

Neem de tablet ‘s ochtends in, zodat je zo min mogelijk slaapproblemen ondervindt van de Bupropion. Als je het medicijn 2 keer per dag slikt, neem de laatste tablet dan aan het eind van de middag, maar niet minder dan 8 uur na de eerste. De tabletten slik je zonder erop te kauwen door met wat water.

zyban bupropion bestellen zonder recept

Wat te doen als je wilt stoppen?

Als je Zyban (Bupropion) niet langer wilt gebruiken, wordt het meestal aangeraden om niet direct te stoppen. Als je het gebruikt om te stoppen met roken kan dit wel, maar bestaat er een risico dat je ontwenningsverschijnselen krijgt. Bij ADHD en depressie wordt altijd afgeraden om ineens te stoppen.

Mogelijke bijwerkingen

De meeste mensen die Zyban (Bupropion) gebruiken en hier bijwerkingen van ondervinden, hebben hier de eerste week het meeste last van. Na de eerste week zullen de bijwerkingen stukken minder worden. In veel gevallen houden ze zelfs helemaal op.

Tussen de 10 en 30% van de gebruikers melden slapeloosheid, een droge mond, klachten aan maag en darmen en hoofdpijn als bijwerkingen. Neem de tabletten op zijn laatst aan het eind van de middag en laat je gebit vaker controleren. Als je langdurig last hebt van je maag en/of darmen, meld dit dan aan je arts.

Ongeveer 1 tot 10% van de gebruikers wordt slaperig, duizelig, verward en kan zich moeilijker concentreren. Ook worden klachten aan zicht en gehoor gemeld. Andere klachten zijn angst, nerveus gevoel, opgewonden gevoel, trillen, koorts en zweten. Meestal worden deze klachten na de eerste week minder of verdwijnen ze volledig. Als deze klachten langdurig aanhouden, neem dan contact op met je arts.

Mocht je uitslag, jeuk of bultjes krijgen, waarschuw dan direct je arts. Dit kan een overgevoeligheidsreactie op Zyban (Bupropion) zijn. In extreme gevallen gaat dit gepaard met ernstige huidaandoeningen, zwellingen, benauwdheid en bewustzijnsverlies. Ga in dat geval naar de spoedeisende hulp. Stop onmiddellijk met dit medicijn.

Minder dan 1% van de gebruikers krijgt last van problemen met coördinatie, spierkracht, geheugen en smaak. Ook worden hartproblemen, een verandering in de bloeddruk, hallucinaties, leverproblemen, stemmingswisselingen en andere psychische problemen en een natriumtekort gemeld. Waarschuw de arts als je klachten ervaart die op een van deze bijwerkingen duiden.

kopen zonder recept

Waarschuwingen vooraf

Voor sommige mensen is Zyban (Bupropion) niet of minder geschikt. Lees hier in dit gedeelte meer over.

Overleg met de arts als je:

  • Lijdt aan het Brugada-syndroom.
  • Last hebt van epilepsie.
  • Jonger bent dan 30 jaar.

Gebruik dit medicijn niet als je:

  • Onder de 18 jaar bent.
  • Overgevoelig bent voor Bupropion of een ander bestanddeel van Zyban.

Waarschuwing voor rijvaardigheid

Vooral in de eerste week en tot 1 week na een verhoging van de dosis mag je geen deelnemen aan het verkeer. Wacht tot de bijwerkingen zijn afgenomen. Als je niet mag rijden vanwege ADHD of een depressie, dan mag het ook niet als je dit medicijn gebruikt.

Waarschuwing voor alcohol

Zware drinkers en mensen die proberen te stoppen met dringen, mogen dit medicijn niet gebruiken. Ook andere mensen wordt afgeraden Zyban (Bupropion) met alcohol te combineren. Je hebt meer kans op concentratieproblemen en epileptische aanvallen.

kopen zonder recept

Waarschuwing voor combinaties met andere medicijnen

Zyban (Bupropion) kan met diverse medicijnen een wisselwerking vertonen. Let op met de volgende medicijnen: andere medicijnen met een gele waarschuwingssticker, sommige antidepressiva, Aripiprazol, Atomoxetine, Perfenazine, Risperidon, Tamoxifen en bepaalde hiv-medicijnen.

Als je dit medicijn slikt om te stoppen met roken, kunnen ook bètablokkers, Flecaïnide, Insuline, Theofylline en bepaalde antipsychotica voor problemen zirgen in combinatie met Zyban (Bupropion).

Gebruik je een van deze medicijnen of twijfel je of een medicijn samengaat met dit medicijn? Vraag het de arts. Raadpleeg ook de bijsluiter.

Zyban (Bupropion) kopen zonder recept, kan het?

Je kunt geen Zyban (Bupropion) kopen zonder recept. Wel kun je dit recept online verkrijgen via een artsconsult. Met het recept kun je vervolgens het medicijn door een gecertificeerde online apotheek laten leveren. Vaak nog de volgende dag krijg je het originele merkmedicijn thuisgestuurd. Voor meer informatie, volg onderstaande link.

Zyban kopen bestellen zonder recept

Meer info over Zyban (Bupropion) >>


Laat een reactie achter